Forum Rockmetalshop
Nymphetamine.....czy to juz koniec Cradle of filth??? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Nymphetamine.....czy to juz koniec Cradle of filth??? (/thread-nymphetamine-czy-to-juz-koniec-cradle-of-filth)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

- Lilith - 06-29-2005

Artur napisał(a):Ja sie tylko smieje z ludzi, ktorzy mieli przed soba tyle kapel, a wsluchuja sie non stop w CoF... Az w koncu nic poza CoF nie widza... Tyle jest innych, lepszych kapel.

Hmm ja nie zauważyłam by ktoś tutaj był fanatykiem Cradle Of Filth. Po za tym to się zgadzam, iż słuchanie jednego zespołu czy też zamykanie się na inne jest bezsensowne gdyż wtedy po prostu się wiele traci.
Ja nie jestem fanatykiem żadnego zespołu tym bardziej CoF i nie twierdzę, iż nie ma lepszego zespołu na świecie. Akurat przypadło mi do gustu to, co tworzą i ich słucham, ale nie wyłącznie.

- SatanicSyndrome - 07-06-2005

Nie pamiętam czy sie tu wypowiadałem, ale dla mnie COF się skończyło zanim się zaczęło ;]

- Nattefrost - 07-06-2005

Mam nadzieje ze to nie koniec cof jak narazie niezamierzają sie rozpaść lecz grają z roku na rok coraz słabiej CRADLE OF FILTH NOT DEADH

- Nightal - 07-06-2005

Nattefrost napisał(a):Mam nadzieje ze to nie koniec cof jak narazie niezamierzają sie rozpaść lecz grają z roku na rok coraz słabiej CRADLE OF FILTH NOT DEADH
Z tym, że niemają klawiszowca i basisty, a trudno im będzie znaleźć dobrych muzyków (szczególnie na miejsce Martina). Muzycy spierdalają z CoF bo maja już dosyć i potrzebują odpoczynku. To chyba o czymś świadczy, nie ?

mają widocznie dosyć grania ujowej muzyki.

- selbsmord - 07-06-2005

w sumie dla muzyki lepiej by się stało gdyby się w chuj rozpadli

- Nivo - 07-06-2005

selbsmord napisał(a):w sumie dla muzyki lepiej by się stało gdyby się w czosnek o kulistych kształtach rozpadli

A mógłyś, tak specjalnie dla mnie, uargumentować swoją wypowiedź?

Nivo napisał(a):
selbsmord napisał(a):w sumie dla muzyki lepiej by się stało gdyby się w czosnek o kulistych kształtach rozpadli

Ja to widzę tak. brak COF = brak młodocianych blackmetalów i metalowców latających w koszulkach Kredek, masturbujących się przy plakacie Daniego.

- Nivo - 07-06-2005

SatanicSyndrome napisał(a):
Nivo napisał(a):

Ja to widzę tak. brak COF = brak młodocianych blackmetalów i metalowców latających w koszulkach Kredek, masturbujących się przy plakacie Daniego.

Ale czy to, że młodociani blackmetalowcy i metalowce latają w koszulkach kredek, ma jakiś wpływ na twoją ocenę ich muzyki??

Toż to z deczka paranoja...

- Nightal - 07-06-2005

SatanicSyndrome napisał(a):Ja to widzę tak. brak COF = brak młodocianych blackmetalów i metalowców latających w koszulkach Kredek, masturbujących się przy plakacie Daniego.
Błędne rozumowanie... młodociani black metalowcy słuchaja Burzum bo to jest naprawde mroczne i na topie. Pozatym ich idol zabił człowieka więc jest fajny.

Nightal napisał(a):
SatanicSyndrome napisał(a):Ja to widzę tak. brak COF = brak młodocianych blackmetalów i metalowców latających w koszulkach Kredek, masturbujących się przy plakacie Daniego.
Błędne rozumowanie... młodociani black metalowcy słuchaja Burzum bo to jest naprawde mroczne i na topie. Pozatym ich idol zabił człowieka więc jest fajny.
O! Słuszna uwaga!

- selbsmord - 07-07-2005

Nivo napisał(a):

A pewnie, ze moge. Po prostu to co graja teraz to nie jest w ogole zaden metal pop moze jakis. I dlatego, bo mimo ze nigdy w ich tworczosci nie gustowlem to przynajmniej grali cos z metalem wspolnego np soczysty black Laughing

- Nivo - 07-07-2005

selbsmord napisał(a):
Nivo napisał(a):

A pewnie, ze moge. Po prostu to co graja teraz to nie jest w ogole zaden metal pop moze jakis.

A teraz, tak specjalnie dla mnie rozwiń swoją wypowiedź. Dlaczego uważasz, że Kredki grają pop, a nie metal? (uwaga, pytania coraz trudniejsze)

- selbsmord - 07-07-2005

Nivo napisał(a):
selbsmord napisał(a):
Nivo napisał(a):

A pewnie, ze moge. Po prostu to co graja teraz to nie jest w ogole zaden metal pop moze jakis.

A teraz, tak specjalnie dla mnie rozwiń swoją wypowiedź. Dlaczego uważasz, że Kredki grają pop, a nie metal? (uwaga, pytania coraz trudniejsze)

ale ja jestem dzielny więc odpowiem - czy naprawdę uważasz że ich ostatnie dokonania to metal sensu stricte??? To tak jak by powiedzieć, ze Kangaroos grają odmianę death metalu połączonego z trashem - to dokładnie to samo

- Nivo - 07-07-2005

Ostatnie płyty to faktycznie najsłabsze pozycje z całego ich dorobku - zważ jednak, że pierwsze albumy tj. Prinicple, Dusk coś sobą jednak reprezentują i chociażby za to nalezy się tej kapeli szacunek..

Metallica też gra pop, bo wypuścili hujowy St. Anger ??