Forum Rockmetalshop
Muzyka Grunge - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Muzyka Grunge (/thread-muzyka-grunge)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

- Lady Novir - 11-12-2005

Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge.. ja z pewnoscia sie do nich nie zaliczam.

- Elvis - 11-12-2005

Lady Novir napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge

Kerry King w kilku wywiadach pojechał po grunge'u, więc pewnie to będzie on. Wink

- Manowar - 12-08-2005

Lady Novir napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge.. ja z pewnoscia sie do nich nie zaliczam.

może nie cały, ale legendę Nirvany i Kombajna TAK Laughing

- buubi - 12-08-2005

Manowar napisał(a):
Lady Novir napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto potępia grunge.. ja z pewnoscia sie do nich nie zaliczam.

może nie cały, ale legendę Nirvany i Kombajna TAK Laughing

Zważajac że owa "legenda" powstała i rozwinęła się wbrew samemu Kurtowi proszę rozwiń swoją wypowiedź...

- Blood - 12-09-2005

Nie wiem czemu ludzie (niektorzy) nienawidza Nirvany. Poprostu tego nie umiem pojac... co oni takiego zrobili?
Slucham Pearl Jam, Alice In Chains i Nirvany i jeszcze kilku zespolow... Ech... ale to akurat najmniej wazne Confusedhock:

Jesli znane i dosc lubiane to odrazu 'be'? Evil or Very Mad Rolleyes

- Krzychun - 12-09-2005

taa PJ to underground jest:/

- Acrid - 12-09-2005

Blood napisał(a):Jesli znane i dosc lubiane to odrazu 'be'? :evil: :roll:

Ee, o tym juz chyba kilka razy bylo na tym forum. Po prostu Kombajn po smierci stal sie pewna ikona biznes swiata,.. Kazda zbuntowana nastolatka ma koszulke z Kurtem, naszywki narvanej (przy okazji mowiac, jak to sluchaja punka, itp).

Ja tam do muzyki Nirvany nic nie mam, z blaku laku lubie posluchac a pierwsze dwie linijki tekstu do "Love Buzz" (razem z motywem przewodnim) rzadza i dominuja.

Ach, no i dodatkowo jest jeszcze motyw smierci Kombajna, niektorzy maja gdzies samobojcow i gardza kims takim, ot co.

- Krzychun - 12-09-2005

TEz tego nie rozumiem dlaczego Kurt jest tak dzis ubustwiany:/ Laseczki nosza koszulki z jego ryjem a takich nazwisk jak Janis Joplin,Jimi Hendrix czy Bon Scott nidy nie słyszaly...eh

- Blood - 12-09-2005

Krzychun napisał(a):taa PJ to underground jest:/
Akurat niektorzy nie znaja PJ, a Nirvane kojarza natychmiast Confusedhock: Evil or Very Mad

Dla mnie glupota jest nienawidzenie muzyki danego zespolu tylko dlatego, ze nie przepada sie za wokalista. Przeciez tu o muzyke chodzi, a nie o zycie prywatne czlonkow zespolu.
Mnie tam nie ochodzi to czy sie zabil, czy ktos go zabil, czy ble ble... Evil or Very Mad

- statekx - 12-09-2005

Krzychun napisał(a):TEz tego nie rozumiem dlaczego Kurt jest tak dzis ubustwiany:/ Laseczki nosza koszulki z jego ryjem a takich nazwisk jak Janis Joplin,Jimi Hendrix czy Bon Scott nidy nie słyszaly...eh

ryj to ma swinia.

- Kamael - 12-09-2005

Blood napisał(a):Przeciez tu o muzyke chodzi, a nie o zycie prywatne czlonkow zespolu.
Tyle, że w moim odczuciu Nirvana muzycznie się nie broni.

- Wars - 12-09-2005

Krzychun napisał(a):TEz tego nie rozumiem dlaczego Kurt jest tak dzis ubustwiany:/ Laseczki nosza koszulki z jego ryjem
Rany, ile razy można powtarzać to samo??? Bo był przystojny i się zabił; każdy artysta po śmierci staje się legendą.
Cytat:a takich nazwisk jak Janis Joplin,Jimi Hendrix czy Bon Scott nidy nie słyszaly...eh
O rzeczywiscia od chvja ludziooof, którzy nie słyszeli o Hendriksie i Janis Confusedhock:

- Krzychun - 12-09-2005

warsadal napisał(a):O rzeczywiscia od chvja ludziooof, którzy nie słyszeli o Hendriksie i Janis Confusedhock:

Chodzlo mi raczej o osoby w wieku 12-15 lat. WEz mi taka "metalóffe" w koszulce z Kurtem i spytaj o Genezis,Jimiego,Janis,Marillion czy Claptona.

- statekx - 12-09-2005

Krzychun napisał(a):
warsadal napisał(a):O rzeczywiscia od chvja ludziooof, którzy nie słyszeli o Hendriksie i Janis Confusedhock:

Chodzlo mi raczej o osoby w wieku 12-15 lat. WEz mi taka "metalóffe" w koszulce z Kurtem i spytaj o Genezis,Jimiego,Janis,Marillion czy Claptona.

Znalem takową i znam nadal tylko teraz jest juz starsza.

- mal - 12-09-2005

"Genezis"! Genesis, bracie, Genesis, nie profanuj, maleńki...

A tak poza tym, żeby sobie posłuchać muzyki trzeba mieć korzenie w Hendriksie, no nie wspominając już o Bachu (no Bacha to nuta po nucie na blachę!)?
A niech se chodzą 13 latki z Kurtem, a niech se chodzą 80-latki w kozich beretach szyjące na drutach przy poleczce.
Taki porządek świata w końcu sobie wyrobiliśmy.