Forum Rockmetalshop
Gamma Ray - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Gamma Ray (/thread-gamma-ray)

Strony: 1 2

Gamma Ray - Anonymous - 10-17-2004

Co sądzicie o tym zespole, jakie jest wasze zdanie na temat ich muzyki, wokalu Ralfa Scheepers'a, Kaia Hansen'a (kto był/jest lepszym wokalistą). A ankieta pokaże która płyta jest najlepsza...

PS: W ankiecie pominąłem płyty koncertowe (Alive '95, Skeletons In The Closet), EP-ki i składanki (Blast From The Past, The Karaoke Album)

- MasterGrucha - 10-17-2004

Ogólnie Gamma Ray gra świetnie. Tyle że ich twórczość jest podobna do Helloweena. Wiadomo w końcu Kai Hansen jest twórcą obu tych zespołów. Jeśli chodzi o początki twórczości kiedy Ralf Scheepers był wokalistą to... hmmm... nie mówie że Ralf źle śpiewa bo przecież teraz w Primal Fear pokazał swoją klase, ale wypada gorzej znacznie gorzej, do Hansena nie ma go co porównywać... Kai jest jednym z mistrzów Power Metalu, płytki z jego wokalem są o niebo lepsze.

A Wracając do najlepszego albumu, to chyba "Land Of The Free" na którym oprócz świetnej muzyki i wokalu Hansena możemy usłyszeć także gościnnie Michaela Kiske i Hansi'ego Kursch'a.

- Anonymous - 10-17-2004

Moje zdanie na temat zespołu Gamma Ray jest następujące:
1. Jest to jeden z lepszych heavy metalowych zespołów
2. Od czasu wydania "Powerplant" Kai znacznie rozwinął swoje wokalne możliwości. Dzisiaj jego głos brzmi jeszcze bardziej potężnie. Raz jest niski, raz wysoki, innym razem znów zadziorny, ale zawsze szalenie charyzmatyczny i rozpoznawalny.
3. Ralf też ma dobry głos, ale nie do Gammy Ray, lecz do Primal Fear (do Primal Fear lepiej pasuje)
4. Najlepsza płyta... wszystkie na których śpiewa Kai Smile, a w szczególności No World Order która jest bardzo ciężka
5. Taki skład w Gammie Ray jest najlepszy (Kai Hansen - wokal, gitary, Henjo Ritcher - gitara, klawisze, Dirk Schlachter - bas, Dan Zimmerman - perkusja) i oby tak pozostało na długie czasy
6. Najlepszą płytą koncertową jest "Skeletons In The Closet"

- Emhyr - 11-02-2004

Sorry ale słyszałem coś o tej kapeli ale jakichś pochlebstw nie było Big Grin

- Anonymous - 11-04-2004

Confusedhock: a tu są Smile

- Anonymous - 04-04-2005

www.powermetal.pl/index.php?do=news&a_id=975

- Kamil - 04-06-2005

swietna kapela... pobila Helloween- widac, kto byl glownym motorem... zabraklo Hansena... i sie posypalo... co do wokalu... Kai jest duzo lepszy, choc Ralfowi tez nie brakuje wiele (w koncu prawie dostal posade w Priest, gdzie wokal odgrywa zajebiscie ogromna rola)... kawalki swietne, uwielbiam Rebellion In a Dreamland i Hearts of Unicorn (chyba tak to sie pisze, nie jestem pewien, jakby co, to poprawcie)... obecnie chyba najlepsza power metalowa grupa.. tyle... czekam tylko na jakies koncert w Polsce:p

- Annunakki - 04-06-2005

Kamil napisał(a):uwielbiam Rebellion In a Dreamland i Hearts of Unicorn (chyba tak to sie pisze, nie jestem pewien, jakby co, to poprawcie)

mp3trojkowy zlodziej i falszywy fan. na co nam tacy?

Cytat:... obecnie chyba najlepsza power metalowa grupa

heavy-p2p2 a nie powermetalowa, znawco.

- Anonymous - 04-06-2005

Kamil napisał(a):uwielbiam Rebellion In a Dreamland i Hearts of Unicorn (chyba tak to sie pisze, nie jestem pewien, jakby co, to poprawcie)

"The Heart Of The Unicorn"
Cytat:... obecnie chyba najlepsza power metalowa grupa
nie power a heavy...

- Kamil - 04-07-2005

sam Hansen twierdzi, ze to power... Laughing

- Annunakki - 04-07-2005

Kamil napisał(a):sam Hansen twierdzi, ze to power... Laughing

Hansen jeszcze widać w czasach WOJ siedzi... Laughing

- Anonymous - 04-09-2005

panu "znawcy" już podziękujemy...

- Atreju - 04-09-2005

a niektórzy twierdzą, że St. Anger to powrót Miętalipy do thrashu...i co? i gówno :?

- Tasiorro - 04-11-2005

DeMoN.|. napisał(a):a w szczególności No World Order która jest bardzo ciężka
nom na oko to jakies 7,5kg

- Kamil - 04-24-2005

DeMoN.|. napisał(a):
panu "znawcy" już podziękujemy...

wiesz co to jest Kerrang!!?? bo widzisz, mam mozliwosc czytania niektorych wywiadow z owej gazetki, bo ma mi ja kto przysylac z wielkiego zachodu i tam byl taki maly 4 stronicowy wywiadzik w ktoryms numerze... a jesli wy negujecie to, co mowi sam hansen, to cos macie z głową...
a co do mojej niznajomosc tytulow... nie zawsze chce mi sie szukac tych plyt Laughing

co do metallici to nie bede sie w ogole wypowiadal na temat tego syfu, poza tym nie bede robil offa