Forum Rockmetalshop
NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! (/thread-najlepszy-heavy-metalowy-g%C5%82os-wszechczas%C3%B3w)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! - Spidero - 09-06-2004

Jakim waszym zdaniem jest najlepszy heavy metalowy głos wszechczasów ?? Moim zdaniem Ozzy Osbourne, choć mu się nieco głos na starośc pogorszył... Angry Angry Angry

- grzybiarz - 09-06-2004

Eeee tam Ozzy Smile
Mi się wydaje że Bruce Dick_inson Wink

- Skippy - 09-06-2004

grzybiarz napisał(a):Mi się wydaje że Bruce Dick_inson ;)

On ma głos jak takie babki spod kościoła, albo gorszy bo nie potrafi nawet opanować jego drgania. (Nie bluzgać mi tylko tutaj wszyscy fani Maidenków, wyraziłem tylko swoją opinię) ;]

- Kalin - 09-06-2004

A ja powiem ze Max Cavallera ma najfajniejszy głosik moim zdaniem! Big Grin Moze jeszcze nie wszechszasów, ale kiedys napewno będzie Smile

- Dżemik - 09-06-2004

Tylko tylko ze Max nigdy nie gral heavy metalu.. No i lepiej ryczec niz terz juz niebedzie..

Najlepszy glos? Nie mam pojecia.. Wlasnie slucham sobie Monstrum.. a wiec moze wokalista tego zespolu? =P (nie pamietam nazwiska) A pozatym.. hm.. Dickinson oraz Axl? (wiem ze Gunsi to nie metal.. ale Rose ma taki glos podchodzacy pod heavy.. =))

- Hagall - 09-06-2004

Lemmy Kilmister.

- davet - 09-06-2004

Hagall napisał(a):Lemmy Kilmister.

Wiesz Hagall spodziewałem się, że wskażesz Lemmy'ego Big Grin

Jak dla mnie Bon Scott, Ozzy i Ronny James Dio(pewnie jest jeszcze kilku ale nie mogę sobie przypomnieć).

A co do Dickinsona to Rob Halford ma 10 razy lepszy głos od niego.

- Skippy - 09-06-2004

Czas się wypowiedzieć na temat: Ozzy Osbourne =]

- Hagall - 09-06-2004

davet napisał(a):
Hagall napisał(a):Lemmy Kilmister.

Wiesz Hagall spodziewałem się, że wskażesz Lemmy'ego
Jak tu nie kochać tego starego moczymordy ? Laughing Powiedz sam... Big Grin
P.S. Z Bonem Scottem masz rację.Dobry był.

- aXe Rose - 09-06-2004

Fakt - Axl Rose ma głos bezkonkurencyjny 8)

A z metalowych? Ozzy rzeczywiście jest oryginalny Smile uwielbiam go, chociaż szczerze mówiąc ma głos płaski i przez to nie za ładny...

- Nightal - 09-06-2004

King Diamond oczywiście Smile

- grzybiarz - 09-07-2004

No King Diamond!
Ale nie te nowsze płyty (np. Puppet Master nie podoba mi się wogóle, aróno głosjak i muza, bo teksty jak zwykle na wysokim poziomie)

- tix - 09-07-2004

Matt Barlow - ex Iced Earth (plyty: The Dark Saga, Something Wicked This Way Comes, Horror Show oraz The Purgatory) !

oraz Jonas P. Renkse - Katatonia (poczawszy od Discouraged Ones - gdzie nie spiewa growlem anymore ;])

- zdenka88 - 09-07-2004

Ja powiem James wokalista Metallici, nie znam drugiej osoby o takim głosie, co krok słyszy się podróbki Ironów i Nightwisha. Metallica jest jedyna w swoim rodzaju, najlepszy zespół na świecie.

- Rhonwen - 09-07-2004

Glenn Danzig