NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! -
Spidero - 09-06-2004
Jakim waszym zdaniem jest najlepszy heavy metalowy głos wszechczasów ?? Moim zdaniem Ozzy Osbourne, choć mu się nieco głos na starośc pogorszył...
-
grzybiarz - 09-06-2004
Eeee tam Ozzy

Mi się wydaje że Bruce Dick_inson
-
Skippy - 09-06-2004
grzybiarz napisał(a):Mi się wydaje że Bruce Dick_inson ;)
On ma głos jak takie babki spod kościoła, albo gorszy bo nie potrafi nawet opanować jego drgania. (Nie bluzgać mi tylko tutaj wszyscy fani Maidenków, wyraziłem tylko swoją opinię) ;]
-
Kalin - 09-06-2004
A ja powiem ze Max Cavallera ma najfajniejszy głosik moim zdaniem!

Moze jeszcze nie wszechszasów, ale kiedys napewno będzie
-
Dżemik - 09-06-2004
Tylko tylko ze Max nigdy nie gral heavy metalu.. No i lepiej ryczec niz terz juz niebedzie..
Najlepszy glos? Nie mam pojecia.. Wlasnie slucham sobie Monstrum.. a wiec moze wokalista tego zespolu? =P (nie pamietam nazwiska) A pozatym.. hm.. Dickinson oraz Axl? (wiem ze Gunsi to nie metal.. ale Rose ma taki glos podchodzacy pod heavy.. =))
-
Hagall - 09-06-2004
Lemmy Kilmister.
-
davet - 09-06-2004
Hagall napisał(a):Lemmy Kilmister.
Wiesz Hagall spodziewałem się, że wskażesz Lemmy'ego
Jak dla mnie Bon Scott, Ozzy i Ronny James Dio(pewnie jest jeszcze kilku ale nie mogę sobie przypomnieć).
A co do Dickinsona to Rob Halford ma 10 razy lepszy głos od niego.
-
Skippy - 09-06-2004
Czas się wypowiedzieć na temat:
Ozzy Osbourne =]
-
Hagall - 09-06-2004
davet napisał(a):Hagall napisał(a):Lemmy Kilmister.
Wiesz Hagall spodziewałem się, że wskażesz Lemmy'ego
Jak tu nie kochać tego starego moczymordy ?

Powiedz sam...
P.S. Z Bonem Scottem masz rację.Dobry był.
-
aXe Rose - 09-06-2004
Fakt - Axl Rose ma głos bezkonkurencyjny 8)
A z metalowych? Ozzy rzeczywiście jest oryginalny

uwielbiam go, chociaż szczerze mówiąc ma głos płaski i przez to nie za ładny...
-
Nightal - 09-06-2004
King Diamond oczywiście
-
grzybiarz - 09-07-2004
No King Diamond!
Ale nie te nowsze płyty (np. Puppet Master nie podoba mi się wogóle, aróno głosjak i muza, bo teksty jak zwykle na wysokim poziomie)
-
tix - 09-07-2004
Matt Barlow - ex Iced Earth (plyty: The Dark Saga, Something Wicked This Way Comes, Horror Show oraz The Purgatory) !
oraz Jonas P. Renkse - Katatonia (poczawszy od Discouraged Ones - gdzie nie spiewa growlem anymore ;])
-
zdenka88 - 09-07-2004
Ja powiem James wokalista Metallici, nie znam drugiej osoby o takim głosie, co krok słyszy się podróbki Ironów i Nightwisha. Metallica jest jedyna w swoim rodzaju, najlepszy zespół na świecie.
-
Rhonwen - 09-07-2004
Glenn Danzig