Megadeth -
Dave_Mustaine - 08-25-2004
co sadzicie o tej kapeli?? jak, Waszym zdaniem, wypada w porownaniu z innymi zespolami tego typu?? czekam na Wasze odpwiedzi...
-
Hagall - 08-25-2004
Jedna z moich ulubionych kapel.

Bez przesady rewelacyjne brzmienie,pomysłowe solówki,ogólnie szybkość i czad.
-
Miriam - 08-25-2004
Zespół dobry, jeden z lepszych jeśli chodzi o tego typu granie. Nie jestem ich fanką, ale czasami lubię posłuchać :] ("Symphony Of Destruction", "99 Ways to Die", "A Secret Place" no i świetny cover Black Sabbath - "Paranoid" ;] )
-
Hagall - 08-25-2004
Miriam napisał(a):Zespół dobry, jeden z lepszych jeśli chodzi o tego typu granie. Nie jestem ich fanką, ale czasami lubię posłuchać :] ("Symphony Of Destruction", "99 Ways to Die", "A Secret Place" no i świetny cover Black Sabbath - "Paranoid" ;] )
No i jeszcze "Anarchy in the U.K." z repertuaru Sex Pistols.
-
Krolik - 08-25-2004
Oj, świetny zespól, piekna muzyka tylko nigdy do konca nie odpowiadał mi wokal Mustaina - taki troszke za lekki do ich muzyki i miejscami irytujacy.
Ps a jaki koncert dali 3 lata temu, hoho fajnie było
-
Dżemik - 08-25-2004
Rust In Peace, Countdown To Extinction i Youthnasia dobre sa.. Reszta plyt mi nie podchodzi.. Fanem Mustaine'a & Co. nie jestem.. Ulubiony song? Hmm.. Train Of Consequences?
-
Hagall - 08-26-2004
Dżemik napisał(a):Ulubiony song? Hmm.. Train Of Consequences?
Nieżle !

Jak dla mnie ulubione kawałki Megadeth to: Symphony of destruction,Foreclosure of a dream i Devil's Island.Podałem przykładowo.
-
Dave_Mustaine - 08-26-2004
hmmm. ja osobiscie z kawalkow Mega polecam Angry Again i Holy Wars (skomplikowany odrobune jest ten utwor, ale fajny...) i In My Darkest Hour...
-
Kamil - 08-29-2004
jest wiele bardzo fajnych utworow Mustaine`a i społki... "Wake Up Dead", "Peace Sells", jednak to, co mnie troszke zdziwilo to fakt, ze Dave bardzo dobre numery poswiecil na sciezki dzwiekowe, ale nie umiescil i ch na plycie... wielka szkoda, bo mimo tego, ze jest Hidden... pozostaje pewien niedosyt... poza tym, jezeliby tymi, bardzo dobrumi kawalkami wzmocnil albumy, to nikt nie czepial by sie Mega i mowil, ze sa slabsi od Metallici (tak jak ma to miejsce w jednym z tamatow)... to tyle...
narazie to tyle... ale jeszcze sie pewnie powymadrzam
-
Hagall - 08-29-2004
Kamil napisał(a):jest wiele bardzo fajnych utworow Mustaine`a i społki... "Wake Up Dead", "Peace Sells", jednak to, co mnie troszke zdziwilo to fakt, ze Dave bardzo dobre numery poswiecil na sciezki dzwiekowe, ale nie umiescil i ch na plycie... wielka szkoda, bo mimo tego, ze jest Hidden... pozostaje pewien niedosyt... poza tym, jezeliby tymi, bardzo dobrumi kawalkami wzmocnil albumy, to nikt nie czepial by sie Mega i mowil, ze sa slabsi od Metallici (tak jak ma to miejsce w jednym z tamatow)... to tyle...
narazie to tyle... ale jeszcze sie pewnie powymadrzam
Widzisz,po tym poznaje się klasę zespołu.Motorhead uczyniło podobnie - kawałek "Born to raise hell" masz na filmie "Airheads"("Odlotowcy"),zaś "Eat the rich" w czarnej komedii "Żreć bogaczy".
-
Kamil - 08-29-2004
najgorsze jest to, ze filmy, w ktorych sie pojaiaja kawalki mega, to same gnioty... film z Arnoldem, jakis horror Cravena (tego od Freddiego Krugera)... a najgorsze jest to, ze sam Mustaine ma cholernie złe zdanie o tych filmach, a mimo to umiescil tam swe kawalki
-
Rhonwen - 08-30-2004
roarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!
kocham, uwielbiam!
mój najlulubieńszy zespół
-
Hagall - 08-30-2004
Kamil napisał(a):najgorsze jest to, ze filmy, w ktorych sie pojaiaja kawalki mega, to same gnioty... film z Arnoldem, jakis horror Cravena (tego od Freddiego Krugera)... a najgorsze jest to, ze sam Mustaine ma cholernie złe zdanie o tych filmach, a mimo to umiescil tam swe kawalki
No to juz inna para kaloszy... :?
-
Kamil - 08-31-2004
ale w sumie to dobre i to, ze przynajmniej, aby usłyszec kawalki do filmow nie trzeba kuoywac wszystkich cd z muzyka filmowa... bo zostało to wydane na Hidden Treasures, czy jakos tak to sie pisze...
aha wczesniej pisaliscie odrobine o coverach, wiec ja dodam jescze jeden-
No More Mr. Nice Guy z repertuaru Alice`a Cooper`a
-
Hagall - 08-31-2004
Kamil napisał(a):ale w sumie to dobre i to, ze przynajmniej, aby usłyszec kawalki do filmow nie trzeba kuoywac wszystkich cd z muzyka filmowa... bo zostało to wydane na Hidden Treasures, czy jakos tak to sie pisze...
aha wczesniej pisaliscie odrobine o coverach, wiec ja dodam jescze jeden-
No More Mr. Nice Guy z repertuaru Alice`a Cooper`a
Tak,tylko żeby usłyszeć utwór wymieniony przez ciebie trzeba obejrzeć kiepski horrorek "Shocker".