Queen of the Damned -
Dead - 08-27-2004
uwielbiam jak ktos wyraża swoje krytyczne uwagi na temat tego filmu

zapraszam do krytykowania ...
-
Miriam - 08-27-2004
Film ten oglądałam dość dawno, ale pamiętam, że mnie nie zachwycił :] IMHO taki sobie, można obejrzeć, ale nie jest to nic nadzwyczajnego...
-
Dead - 08-27-2004
najbardziej denerwuje mnie fakt, iż ten film miał być ekranizacją książki, ale w rzeczywistości tylko kilka rzczy jest w miarę podobnych ... Nie zgadzają się relacje między postaciami, niektórych postaci w ogóle nie ma chociaż odgrywały w książce jedne z głównych ról, zdarzenia są przedstawiane zupełnie inaczej niż w książce.... nie chce mi się dalej wymieniać :?
-
tix - 08-28-2004
ledwo wysiedzialem (i to przy kompie...) blee nie polecam, chyba ze sam poczatek z ta muza i ewentualnie troszke koncert (ktory i tak jest chujowo zrobiony) a film wogole jest zbyt nudny powolny i odradzam i tyle pierdole ide spac =)
-
Dead - 08-28-2004
pierwsze kilka minut może być, sceny ze skrzypcami też, reszta jest do kitu. Tylko muzyka jest dobra.
Re: Queen of the Damned -
Prisca - 08-28-2004
Dead napisał(a):uwielbiam jak ktos wyraża swoje krytyczne uwagi na temat tego filmu
Powiem tylko tyle, że książce ten film nawet do pięt nie dorasta.
Nie wiem jak można spieprzyć coś tak pięknego ... No ale "Wiedźmina" też spieprzyli...
Re: Queen of the Damned -
Kornchild - 08-29-2004
Dead napisał(a):uwielbiam jak ktos wyraża swoje krytyczne uwagi na temat tego filmu
Z przyjemnością

No więc zacznijmy od tego, że nie mam pojęcia co to miało być w ogóle. Film romantyczno-przygodowy? W każdym razie wyszło tragicznie://
Obsadzone i zagrane beznadziejnie:/ Badziewie generalnie jedno wielkie, niemniej z muzyką piękną(tylko z resztą dla niej oglądałam ten film) i to jest tego filmu jedyna, ale bardzo duża zaleta.
-
Rhonwen - 08-30-2004
nie widziałam i nie zamierzam oglądać, co do książki to podobała mi się tak bardzo, baaaaaaaardzo, ale wolę Wampira Lestata
-
Pandora - 11-12-2004
Książka - zajebista, film-kompletne dno. Pozmieniana i strasznie poobcinana fabuła, beznadziejnie dobrani aktorzy.
-
primuss - 11-26-2004
ksiazki nie czytalam, WOD-a ani wampirow nie lubie, wiec z filmu pamietam tylko jak krolowa cholery

wchodzila do knajpy. tylko to pamietam i to bylo fajne!
-
statekx - 07-31-2005
Ksiazki nie czytalem ale film byl cieniutki, traktuje go bardziej jako komedie
-
Sabelle - 08-03-2005
....film - marna próba kontynuacji "Kronik.."...ale co się dziwić, bez Crouise'a i Pitta, oraz zmiana reżysera nie mogły dobrze wpłynąć na ten fakt...
Oglądając go odnosi.wra., że jest to wers. TV; cała ta charakteryzacja, efekty, klimat nie mogą się równać z pierwszą częścią.
Myśle, że ta część była całkowitą pomyłką.. (na dodatek; nieudana próba nakręcenia filmu na podstawie 2 książek:"Królowa..." i"Wampir Lestat"). Książki są znacznie lepsze pod względem treści , jedyne co można zarzucić Rice to ,że mogła bardziej się przył. - czyt. natkn.się na liczne bł. styl., jęz., rzeczowe... Ale mimo wszystko jest jedną z moich ulub. pisarek...
-
Beast King - 08-03-2005
Syf. Jedyny z niego pożytek taki, że mam już pewność co do zjebanego gustu moich kolegów
-
uzi - 08-14-2005
podobala mi sie muzyka

reszta byla srednia, chociaz ogladalo sie bardzo przyjemnie
-
Amy - 08-16-2005
Bardzo fajny film!Taki typowo dla nastolatek trochę ale dla mnie się podobało!Suuuper!!