Forum Rockmetalshop
metalowe covery świątecznych piosenek - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: metalowe covery świątecznych piosenek (/thread-metalowe-covery-%C5%9Bwi%C4%85tecznych-piosenek)

Strony: 1 2

metalowe covery świątecznych piosenek - stachoo0 - 09-24-2006

witajcie,
chciałbym was poprosić abyście wypisywali tytuły i wykonawców świątecznych piosenek (Mikołajki-Boże Narodzenie-Nowy Rok) zagranych na ostro.
Mam już
Korn - Jingle bells
Joe Satriani - Heavy Metal christmas
Deliverance - Silent night

jak ktoś coś zna to dopiszcie bo już zaczynam zbierać piosenki na święta Tongue

- buubi - 09-24-2006

King Diamond (czy Mercyful Fate już nie pamietam) - No Presents For Christmas Wink

- Krzychun - 09-24-2006

Wjebalem wszystkie mp3 do fobara,wcisnolem f3 wpisalem christmas i znalazlo mi tylko:

Pearl Jam - Don't belive in christmas

- IstnyKurwaRomantyk - 09-24-2006

Nie metalowe, tylko punkowe, ale swiateczne:

The Dickies - Silent Night

- Flying Corpse - 09-24-2006

AC/DC-Mistress for christmas

a z pankowych para wino wydał cała płytę scoverowanych kolęd.

- Tomash - 09-24-2006

Flying Corpse napisał(a):a z pankowych para wino wydał cała płytę scoverowanych kolęd.

o ile pamiętam to nawet dwie płyty

- Przemek87 - 09-24-2006

To nie metal, ale kto wykonuje utwor "Punk Rock Christmas" ?

- Flying Corpse - 09-24-2006

Tomash napisał(a):
Flying Corpse napisał(a):a z pankowych para wino wydał cała płytę scoverowanych kolęd.

o ile pamiętam to nawet dwie płyty
a racja,znałem tylko alternatywne kolędy, zakazanych natomiast nie Evil or Very Mad

- IstnyKurwaRomantyk - 09-24-2006

Przemek87 napisał(a):To nie metal, ale kto wykonuje utwor "Punk Rock Christmas" ?

[Obrazek: google.gif]

- MaFFej - 09-24-2006

No i niemcy przeca spłodzili jakiś świateczny projekt i wydali kilka krążków z metalowymi wersjami kolęd oraz świątecznych piosenek. Przewinęła się tam częśc załogi m.in. Rage, Tankard, Holy Moses, Mekong Delta (!)... Chyba to się X-MAS PROJECT nazywa jak dobrze pamietam... ale chyba byłoby za proste xD .

PS. A Korn rzeczywiście nagrał cholernie metalową przeróbkę... Rolleyes

- Książę 2 - 09-24-2006

"a teraz, specjalnie na życzenie naszych najbardziej tru fanów, mroczny utwór - "Cicha noc", hail satan!"

- Przemas7 - 09-29-2006

Silent Night w wykonaniu - Paul Di'Anno
Santa Claus Is Coming to Town - Paul Di'Anno
Jingle Bells w wykonaniu Doro
Merry Christmas-wykonane przez Kinga Diamonda

- Danzig - 09-30-2006

posłuchajta se Zakk Wylde - White Christmas !! akustyczny , instrumentalny utwór ... MISZCZ !!

- IzzY - 10-01-2006

Przemek87 napisał(a):To nie metal, ale kto wykonuje utwor "Punk Rock Christmas" ?
Toć przecież Sex Pistols =].

A skoro w klimatach światecznych jesteśmy to polece jeszcze My Chemical Romance - All I Want For Christams Is You. Miło się słucha ^^

- KISIEL - 10-01-2006

To może nie jest kolęda, ale miło się słucha podczas wieczerzy z całą rodziną kiedy panuje tzw. "magia świąt". Bo czy nie pięknie wygląda kochająca się familia, konsumująca po kolei wszystkie potrawy wigilijne, czekająca na prezenty i słuchająca utworu Hammer Smashed Face zespołu Cannibal Corpse ?