Forum Rockmetalshop
Primus - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Primus (/thread-primus)

Strony: 1 2

Primus - efka - 02-15-2005

Kto nagrał czołówkę do South Park? No PRIMUS nagrał! Nagrali też piosenkę "Beavis & Butt-Head Show", zgadnijcie do jakiego serialu Wink . Kto zna ten zespół i co o nim sądzi? Dla mnie ta grupa jest pozytywnie zakręcona. Szkoda, że dla niektórych znajomość Primusa kończy się na "My name is Mud"... Takie np "Too many puppies" nie dość że pochrzanione (pozytywnie) melodycznie, to jeszcze ma ciekawy tekst. Do tego "Bob's Party Time" i cały "Brown Album". Nie samym metalem człowiek żyje....

- Hair of the dog - 02-15-2005

primus jest 100 razy bardziej kreatywny od metalu.
a piosenka z SP czy B&B to jedynie w niewielkim stopniu pokazuje potencjal zespoluBig Grin
dobrych piosenek nie bede wymienial bo jest ich w chuja i jeszcze wiecej.
jerry was a race car driver !
p.s. bez primusa korn nie bylby kornemBig Grin

- efka - 02-15-2005

Akurat SP i B&B wymieniłam, żeby bliżej niezainteresowanym przybliżyć temat Big Grin
Co ciekawe, nie wiem ile lat temu na programie 2 leciał koncert Primusa...(bodajże w ramach Woodstock), w necie krążą kawałki tego koncertu. Les Claypool to... unikalny muzyk Big Grin Jego ruchy sceniczne są dość osobliwe. O Primusie mogę spokojnie powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych zespołów (a rozrzut w zainteresowaniach mam spory). Szkoda, że mało kto słyszał o Infectious Grooves, już prędzej o Suicidal Tendencies...

- TooLfan - 08-02-2005

OOO tak Primus rzadzi! A ten nos Claypoola Big Grin Najlepsza ich plyta to zdecydowanie ANTIPOP moge tej plyty sluchac na okraglo Moj ulubiony ich kawalek to Laquer Head 8)

- Pearl - 08-02-2005

Pomóżcie mi Smile To jest ten zespół, w którym jakiś koleś jednocześnie śpiewa i tak zajebiście gra na basie? Wink

- TooLfan - 08-02-2005

Tak to ten zespół Big Grin a ten gość to Les Claypool Smile

- Pearl - 08-02-2005

TooLfan napisał(a):Tak to ten zespół Big Grin a ten gość to Les Claypool Smile
No to kawał dobrej muzy Smile Chłopak mojej kuzynki jakiś czas temu mi ich polecił. SIę nimi podniecał Big Grin To znaczy z takimi emocjami opowiadał jak to wokalista wymiata na basie robiąc przy tym jakieś dziwne pozy czy cos takiego Tongue Laughing

- rootfl - 08-12-2005

No człowiek zwany Les Claypool to chyba najlepszy basista na świecie a w dodatku wykazuje sie całkiem sporymi umiejętnościami wokalnymi ANTIPOP królem ,kreatywność żyje :!:

- buubi - 08-13-2005

Nie wiem czy wiecie że:

1. Gitarzysta w Primusie (nie wiem czy jeszcze gra) grał wcześniej w kapeli Possessed - prekursorze death/thrash metalu
2. Les Claypool ponoć był na przesluchaniach do Metallicy po smierci Cliffa Burtona . Jak chłopakom zaczął wymiatać to im szczeka opadła i powiedzili mu żeby założył własny zespół bo się u nich będzie marnował jak talent instrumentalny. Les ponoć się popłakał po czym stwierdził że załozy Primusa Smile

- Tomash - 08-13-2005

buubi napisał(a):Nie wiem czy wiecie że:

1. Gitarzysta w Primusie (nie wiem czy jeszcze gra) grał wcześniej w kapeli Possessed - prekursorze death/thrash metalu

Mr. Green w życiu bym nie wpadł Big Grin

- MaFFej - 08-13-2005

Chory zespół. W pozytywnym tego słowa znaczeniu... Wink

- TooLfan - 08-18-2005

Ostanio wyczytalem gdzieś ze Les jest....niespelna rozumu Big Grin na polskiej stronie bodajze wogole ze oni na koncertach i w teledyskach to robia z siebie kompletnych debili Smile

- buubi - 08-18-2005

TooLfan napisał(a):Ostanio wyczytalem gdzieś ze Les jest....niespelna rozumu Big Grin na polskiej stronie bodajze wogole ze oni na koncertach i w teledyskach to robia z siebie kompletnych debili Smile

zgadzam się - są chorzy i to bardzo - ale w dobrym slowa tego znaczeniu i za to ich lubię 8)

- Quostek - 09-18-2005

Kto widzi mój avatar? 8)

- goofi - 09-18-2005

Primus... primus ...primus hmmmm cos tam mam na kompie ale jeszcze nie sluchalam, tylko jakas jedna piosenka mi sie kiedys obila o uszy... ujdzie w tloku... Tongue