Harry Potter -
mimi - 03-26-2005
ehehe oprócz kryminałów kocham również Harrego Pottera... wiem,że niektórzy w tej chwili leżą na podłodze i zwijają się ze śmiechu,ale ja Harrego Pottera naprawde lubie... oprócz ostatniej książki, która się uakazała (Zakon Feniksa),bo trochę mnie rozczarowała... czekam na następne części... a wy co myślicie o Harrym Potterze????
-
aXe Rose - 03-26-2005
Dobra bajeczka
-
deathless - 03-26-2005
O Boze. Hahaha. Nienawidzę Pottera

I jastem z siebie bardzo dumna.
Jako jedyna osoba w klasie (!) nie przeczytałam ani jednej części.
Wrr.
-
Tuomasss - 03-26-2005
Przeczytałem Pottera. Nie jest to jakaś powalająca seria, ale zgrabnie napisana. Czyta się szybko bez większego bólu. A że miejscami jest infantylne... Po tych wszystkich ambitnych lekturach można czasem skienąć coś łatwego i bezproblemowego w odniorze.

Ogólnie to strawne, ale znam masę lepszych rzeczy...
Deathless, sory, że się czepiam, ale jak możesz powiedzieć, że czegoś nienawidzisz skoro tego nie znasz? To tylko tak w kwestii formalnej...
-
Ajana - 03-26-2005
Uwielbiam Harry'ego Pottera.Niby taka bajka dla dzieci a czytają to wszystkie grupy wiekowe.Bardzo miło się to czyta.Polecam.
-
Hethell - 03-26-2005
ja czytalam i powiem ze nawet nie najgorsze ale nic specjalnego za bardzo. moze sie tym dzieciaki ciesza bo ta jedyna xiazke w zyciu przeczytaly. nie rozumiem opcji nienawisci bez przeczytania. dziwne jak dla mnie .
-
Slayerd - 03-26-2005
Jak dla mnie nie ma toto żadnego klimatu. Bardziej skierowane do mniej wybrednych miłośników "fantastyki"
-
Enepsigos - 03-26-2005
A ja tam lubie Pottera. Ale chyba racją jest, że po "mocnych" i "ciężkich" lekturach człek potrzebuję chwili wytchnienia

. Książki pani Rowling czytam do poduszki i dla zabicia czasu. V część rozczarowała? Dlaczego? Mi przypadła do gustu i to bardzo. No, może gdyby nie śmierć Syriusza... ale najwyraxniej tak musiało być.
-
qsiarz - 03-26-2005
hmmm potter, nawet ok, tylko denerwuje mnie ze wszyscy mowia ze jego dziecko takie dzielne, przeczytalo taaaaaaaaaaka gruba ksiazke, a czcionka wielka jak kon i w dodatku duze akapity i duzo pustych (tytulowych "rozdzial 1") stron.
-
madpuchatek - 03-26-2005
Nawet lubie,ale wole troche inne klimaty:]
-
Valhalla - 03-26-2005
Hethell napisał(a):ja czytalam i powiem ze nawet nie najgorsze ale nic specjalnego za bardzo. moze sie tym dzieciaki ciesza bo ta jedyna xiazke w zyciu przeczytaly. nie rozumiem opcji nienawisci bez przeczytania. dziwne jak dla mnie .
Nasza sobotnia rozmowa

Ksiazka ogolnie w porzadku, bardzo wciagajaca. Rowniez nie znosze jak ktos kto nie czytal wypowiada sie na jej temat :/ I coz jak dla mnie swietna

nie tylko dla malych dzieciakow
-
Hethell - 03-27-2005
tak slonce moje widzisz co w naszych rozmowach to sie na forum zaraz pojawia :p (echem a wczorajsza rozmowa

???)
-
Miriam - 03-27-2005
Harry Potter? Fajne oderwanie od rzeczywistości, odpoczynek po ciężkich lekturach, co prawda nic nadzwyczajnego, ale fajnie się czyta.
-
Kamael - 03-27-2005
Kiedyś mnie to bawiło, miło się czytało, przeczytałem do 3, może 4 części już nie pamiętam. Sam długo zastanawiałem się do czego możnaby tą książkę zaliczyć i w sumie jest to infantylne, ale jednak jakieś wprowadzenie młodego czytelnika w świat o wiele ambitniejszej fantastyki.
Choć moim zdaniem pozycją o lata świetlne lepszą dla właśnie młodszych odbiorców są "Opowieści z Narnii" (znane tez jako "Kroniki Narnii") Clive'a Staples'a Lewisa (bądź co bądź przyjaciela J.R.R. Tolkiena). Dla mnie to wspomnienia całego dzieciństwa, czytałem wszystkie części nieskończoną ilość razy i nawet nie dawno do nich wróciłem. Cudo! Gorąco polecam jeśli nie czytaliście.
- Arion - 03-27-2005
Tak OT odnośnie C.S. Lewisa - ostatnio poszłam sobie do osiedlowej biblioteki oddać książki zaległe i na półeczce z książkami wyprzedawanymi przez bibliotekę wypatrzyłam "Z milczącej planety" :D
Dałam za książkę 50 gr Oo; dwa razy pytałam, bo nie wierzyłam własnym uszom, mniam, perełka ;]