Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zespoły
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zarzućcie jakimiś zespołami, ktÓre grają coś w stylu Blind Guardian .

Z reguły nikogo nie poprawiam, ale to był dość wyraźny błąd, co zauważył także moocker (;
Dark napisał(a):Zarzuccie jakimis zespolami kture graja cos w stylu Blind Guardian
ktÓre

Iced earth, Demons & Wizards, Hammerfall, ...
hmm ...

Kamelot, Sonata Arctica, Rhapsody ;]
Ich Troje- niesamowite polaczenie szybkich riffow z galopada perkusji i swietnym wokalem czerwonowlosego lidera, a tak na serio to Hammerfall podobnie graja.
Heh..

Tak.. Labirynth moze byc.. taki Annihilator..
tharos napisał(a):Nie znam sie na tym ale może Labirynth nie wiem jak się dokładnie pisze ,kumpel coś mówił ale nie wiem czy to Power bo nie słyszałem a kumpel to pozer
Zgadza sie Labirynth to power, ale ma pedalski wokal.
MANOWAR!!!!!!!!!!!!!![Obrazek: wotw-2002.jpg]

Carry on my sons forever
Carry On when I am gone
Carry On when the day is long
Forever Carry On
For as long as we're together
Then forever Carry On
Patyk napisał(a):Ich Troje- niesamowite polaczenie szybkich riffow z galopada perkusji i swietnym wokalem czerwonowlosego lidera, a tak na serio to Hammerfall podobnie graja.

Nie przepadam za Hammerfallem, nie wiem "dlaczemu" ale kojarzy mi się to z określeniem mojego kumpla "metal polo" ...
Jeśli Manowar ma coś wspólnego z Blind Guardian to czas umierać.

Demons&Wizards nie grają podobnie tylko lidera mają wspólnego.

Nie ma kapel które grają w jakimś znaczącym stopniu podobnie do Blind Guardian.
Ja tam Hammerfall tez lubie Tongue
Ja polecam Sorcerer jesli jeszcze tego nieslyszeliscie to goraca polecam 8)

Nargaroth tez jest spoko ale wierzenie w szatana to juz przesada
Ludzie do cholery! Używajcie czasem czegoś takiego jak "Edit" - to nie boli - na prawdę ...
iron savior
Patyk napisał(a):
tharos napisał(a):Nie znam sie na tym ale może Labirynth nie wiem jak się dokładnie pisze ,kumpel coś mówił ale nie wiem czy to Power bo nie słyszałem a kumpel to pozer
Zgadza sie Labirynth to power, ale ma pedalski wokal.

Labyrinth to p2p2 z wloch, a nie zaden power.
moocker napisał(a):
Dark napisał(a):Zarzuccie jakimis zespolami kture graja cos w stylu Blind Guardian
ktÓre

Iced earth, Demons & Wizards, Hammerfall, ...

Iced Earth nie grają tak jak Blind Guardian... Demons & Wizards owszem, ale i tak riffy należą bardziej do J. Schaffer'a, są bardziej "ajcedowe" - mocno heavy metalowe... Tematyka podchodzi pod BG, bo większość tekstów wyszła spod ręki Hansiego...

Jeszcze jedno: pzt. że Blind Guardian dla mnei jest bezkonkurencyjny w swoim "gatunku", dlatego nie mógłbym porównać go do takich kapel jak Hammerfall (jak dla mnie metalowy "bojsbend") czy Rhapsody... Ale "co kto lubi"...

PEACE!!