01-12-2006, 09:17 PM
02-03-2006, 10:21 PM
Warraha - Miecze Gromu
Naprawde dopracowany, swietnie nagrany cover, z wokalem i wykonaniem lepszym niz w oryginale, az sie chce chwycic za miecz i zabijac chrzescijan ;D

Naprawde dopracowany, swietnie nagrany cover, z wokalem i wykonaniem lepszym niz w oryginale, az sie chce chwycic za miecz i zabijac chrzescijan ;D

02-03-2006, 10:28 PM
Blind Guardian - Beyond the realms of death (cover JP), Barbara Ann , Surfin USA (Beach boys)
The Wizard (nie wiem czyje to ale nie wyobrażam sobie by można było to zrobić lepiej)
The Wizard (nie wiem czyje to ale nie wyobrażam sobie by można było to zrobić lepiej)
02-04-2006, 07:29 AM
Cytat:The WizardBlack Sabbath ?
Ja dorzuce jeszcze Roberta Planta - "Hey Joe" oraz obowiazkowo Loudness - "Black Dog" i "The Wanton Song".
02-04-2006, 08:39 AM
napalm death - nazi punks fuck off ...
02-04-2006, 10:40 AM
KubusPuchatek napisał(a):wątpieCytat:The WizardBlack Sabbath ?
02-04-2006, 10:41 AM
Ramone napisał(a):KubusPuchatek napisał(a):wątpieCytat:The WizardBlack Sabbath ?
Prędzej uriah heep pewnie...
02-04-2006, 11:01 AM
Nie wiem, nie znam Bling Guardian, ale napewno Black Sabbath ma piosenke o tymze tytule, wiec tylko napisalem z pamieci.
Wracajac do tematu to "Whiskey In The Jar" w dwóch wykonaniach jakie znam (Thin Lizzy i Metallica), "Konckin' on Heaven's Door" Guns n'Roses oraz "When The Levee Breaks" Led Zeppelin.
Wracajac do tematu to "Whiskey In The Jar" w dwóch wykonaniach jakie znam (Thin Lizzy i Metallica), "Konckin' on Heaven's Door" Guns n'Roses oraz "When The Levee Breaks" Led Zeppelin.
02-04-2006, 12:08 PM
tak to urah heep....
do tematu :
Motorhead - Ender Sandman (cover metallicy)
iiiiii nie wiem
po przesłuchaniu uriah heep...nie dotrwałem do końca..o ile muzycznie jest dobrze to wokalista wyje jak by w jaja dostał...
do tematu :
Motorhead - Ender Sandman (cover metallicy)
iiiiii nie wiem
po przesłuchaniu uriah heep...nie dotrwałem do końca..o ile muzycznie jest dobrze to wokalista wyje jak by w jaja dostał...
02-04-2006, 12:22 PM
Co Ty gadasz, Uriah Heep to jeden z najlepszych zespolów progresywnych. Fakt, wokalista czasami moze wkurzyc swoim glosem, ale naprawde pasuje do takiej muzyki
. Od strony instrumentalnej brak zarzutów, bo to poprostu geniusz.
Zapomnialem dodac - plyta "Dreamland" Roberta Planta, czyli caly LP ciekawie wykonanych cover'ow. Naprawde polecam, bo to razem z "Mighty Rearranger" najlepsza plyta Planta, reszta jego twórczosci jest taka sobie (co nie zmienia faktu, że warto sie z nia zapoznac bo jest ciekawie napisana), ale uwazam tak chyba dlatego bo nie przepadam zbytnio za taka muzyka.

Zapomnialem dodac - plyta "Dreamland" Roberta Planta, czyli caly LP ciekawie wykonanych cover'ow. Naprawde polecam, bo to razem z "Mighty Rearranger" najlepsza plyta Planta, reszta jego twórczosci jest taka sobie (co nie zmienia faktu, że warto sie z nia zapoznac bo jest ciekawie napisana), ale uwazam tak chyba dlatego bo nie przepadam zbytnio za taka muzyka.
02-04-2006, 12:27 PM
Tomash napisał(a):Ramone napisał(a):KubusPuchatek napisał(a):wątpieCytat:The WizardBlack Sabbath ?
Prędzej uriah heep pewnie...
No wymienił kilka coverów Blind Guardian z "Forgotten Tales" więc pewnie o Uriah Heep mowa. Tym bardziej że to naprawdę zajebista sprawa.
"Why don't we listen to the voices in our hearts" lol ;d
Coverów dobrych jest dużo więc ja wymienię jeden najgorszy przy których zawsze leję ze śmiechu
Cradle of Filth - Black Metal
Tu możecie to zedrzeć:
http://www.megaupload.com/?d=ZSMRYUOO
"Miłego zdychania"
02-04-2006, 08:56 PM
Tak mi się przypomniało:
Grave Digger --> Running Free (Iron Maiden) bez jakichś większych rewelacji, ale całkiem fajnie zagrany. Aha i głowy sobie uciąć nie dam, że to Grave Digger, ponieważ ja go tylko gdzieś znalazłem, ale wydaje mi się że to jednak GD.
Grave Digger --> Running Free (Iron Maiden) bez jakichś większych rewelacji, ale całkiem fajnie zagrany. Aha i głowy sobie uciąć nie dam, że to Grave Digger, ponieważ ja go tylko gdzieś znalazłem, ale wydaje mi się że to jednak GD.
06-14-2006, 07:31 PM
Nie wymienie teraz najlepszych coverow, ale te, ktore mnie mile zaskoczyly i da sie posluchac:
-Nanowar-Number of The Bitch (Iron M)
-Nanowar-Elmeral Fork (Rhapsody)
-Nanowar-Master of Pizza(Metallica)
-Six Feet Under-TNT (ac/dc)
-Nanowar-Number of The Bitch (Iron M)
-Nanowar-Elmeral Fork (Rhapsody)
-Nanowar-Master of Pizza(Metallica)
-Six Feet Under-TNT (ac/dc)
06-15-2006, 07:13 AM
Black Label Society - Heart of gold
Zakk - whiter shade of pale
nie moge sobie nic więcej przypomnieć :?
Zakk - whiter shade of pale
nie moge sobie nic więcej przypomnieć :?
06-15-2006, 10:00 AM
myślałem, że Twój nick coś znaczy
heh...
Danzig - Trouble
jest jeszcze przecie
.

Danzig - Trouble
jest jeszcze przecie