Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Dave Matthews Band
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak dla mnie super szczególnie płyty koncertowe. Jeden z najpopularniejszych zespołów za oceanem, a w Europie ni widu ni słychu.
Zgadza się, naprawdę świetna, energetyzująca muzyka, choć stonowaną płytą Some Devil udowodnił, że potrafi tworzyć piękne ballady, u nas jak wspomniałeś - ni widu ni słychu - ale właściwie u nas to już taki pewnego rodzaju standard jest, żeśmy zacofani, nieobyci... a w Stanach to już ikona...
Zespół zainteresował mnie swoim występem na "Live 8" i od tamtego czasu szukałem jakiejś płyty. Dzisiaj dorwałem "Under The Table" i jak narazie wrażenie bardzo pozytywne, niczego więcej napisać teraz nie mogę. Na głębsze analizy przyjdzie jeszcze czas.
Mi również ten zespół spodobał się po koncercie "Live 8" Po ogromnych trudach udało się!! Mam ich trzypłytwoy album "Live in Central Park" Powiem jedno:Cudo!
DMB to bez dwoch zdan najlepsza "koncertowa" kapela na naszej planecie.
malo kto potrafi w taki sposob i z taka swoboda bawic sie swoimi ( i nie tylko) utworami.
a fakt iz za oceanem sa bogami a u nas totlnie anonimowi to ciekawe zjawisko...
jednak niraz muzyka sama sie nie obroni, trzeba tez troche promocji
chociaz mi wsytarczyl 1 kawalek zeby zalapac bakcyla
pozdrawiam
Goroh