01-15-2005, 05:51 PM
01-15-2005, 06:04 PM
Anarchaman napisał(a):Ja uważam że nowy punk rock jest 100 razy lespzy od starego, milej sie go słucha, a stary taki jak exploited to badziew, członkowie tej kapeli to brudasyStary zrób coś dla mnie i przestań pieprzyć. :? Jak jeszcze nazwiesz Ramones per brudasy to cie w pysk zdzielę.Nie masz za grosz pojęcia o podstawach ruchu punk i głos zabierasz,weż zbastuj !
01-15-2005, 06:28 PM
Hagall napisal
Cytat:przylanczam sieCytat:Anarchaman napisał:Stary zrób coś dla mnie i przestań pieprzyć. Jak jeszcze nazwiesz Ramones per brudasy to cie w pysk dzielę.Nie masz za grosz pojęcia o podstawach ruchu punk i głos zabierasz,weż zbastuj !
Ja uważam że nowy punk rock jest 100 razy lespzy od starego, milej sie go słucha, a stary taki jak exploited to badziew, członkowie tej kapeli to brudasy
01-15-2005, 09:50 PM
ehh Anarchaman, ale smutna prawda jest taka ze gdyby nie te dziadki z sex pistols, ramones, clash, czy minor threat nie byloby tych kolesi co graja teraz.
Przywolujesz przyklad Billy Joe'a z GD. On w ktoryms ze swoich wywiadow powiedzial ze gdyby nie punk z lat 70 i 80 to jego nie byloby w tym miejscu.
Jezeli chodzi o temat to uwazam ze nie mozna tego tak rozgraniczac. Wg. lata 60 i 70 daly swietne kapele - pomimo calego prymitywizmu punka byli znali sie na graniu i mieli niesamowita energie i wykop.
Dzisiejsze kapele punkowe - mowie tu o Green Day, Refused, Used, NoFX czy Vomit Pigs sa swietni tekstowo.
Sluchajac "Together on the sand"(o masturbacji tez mozna napisac piosenke!) czy "drugs are good" NoFX tarzam sie ze smiechu.
Przywolujesz przyklad Billy Joe'a z GD. On w ktoryms ze swoich wywiadow powiedzial ze gdyby nie punk z lat 70 i 80 to jego nie byloby w tym miejscu.
Jezeli chodzi o temat to uwazam ze nie mozna tego tak rozgraniczac. Wg. lata 60 i 70 daly swietne kapele - pomimo calego prymitywizmu punka byli znali sie na graniu i mieli niesamowita energie i wykop.
Dzisiejsze kapele punkowe - mowie tu o Green Day, Refused, Used, NoFX czy Vomit Pigs sa swietni tekstowo.
Sluchajac "Together on the sand"(o masturbacji tez mozna napisac piosenke!) czy "drugs are good" NoFX tarzam sie ze smiechu.
01-15-2005, 10:16 PM
nareszcie ktos mądry i tolerancyjny, masz racje, więc sorki, przyznam sie że sam słucham sex pistols, ale explited raczej mi do gustu nie przypada.
01-16-2005, 05:05 PM
Wracając do tematu :
Stary punk = podstawa wszystkiego co dziś śmie używać takiej nazwy.
Nowy punk = nędzne odbicie pierwowzoru,zabawa dla laików gatunku.
Niedocenianie korzeni punka wiąże się dla mnie ( i nie tylko dla mnie) z ignorancją.
Stary punk = podstawa wszystkiego co dziś śmie używać takiej nazwy.
Nowy punk = nędzne odbicie pierwowzoru,zabawa dla laików gatunku.
Niedocenianie korzeni punka wiąże się dla mnie ( i nie tylko dla mnie) z ignorancją.
01-17-2005, 09:28 PM
punk i punk rock to 2 rózne typy muzykimp: green day to nie punk a punk rock.
01-17-2005, 09:38 PM
Jak grochem o ścianę...
01-17-2005, 09:44 PM
punk punk rock punk pop punk disco punk techno punk sacral .. ciekwae jakier jeszcze wariacje od punku tu padna ;Pa i jeszcze jak sluchsz pistolsow to oni maja taki kawalek Punk rock christmes .. hmm a oni raczej pod twoja definicje punk rocka nie podchodza 

01-17-2005, 11:33 PM
Eeeeeeee.......... mam dośc tego forum.
Same dziwolągi tu sie wpisują, słuchacie kapel których twórcy juz dawno gryzą trawke.
Dobrze że ja nie ejstem brudny.
Same dziwolągi tu sie wpisują, słuchacie kapel których twórcy juz dawno gryzą trawke.
01-18-2005, 01:06 AM
hmm wiekszosc artystow z moich ulubionych kapel wciaz zyje ..a ci ktorzy nie zyja .. coz niektorych naprawde warto posluchac ...
btw.ja jestem bardzo czysta przed chwila wyszlam z wanny
jestem czysta i pachnaca zapewniam cie
btw.ja jestem bardzo czysta przed chwila wyszlam z wanny

01-18-2005, 11:59 AM
Jak tworcy 'gryza trawe' to ich muzyka jest do niczego? To znaczy, ze Twoi dzisiejsi idole zostana wywaleni z pmieci, a ich plyty na smietnik, jezeli umra? Ciekawe podejscie...
01-18-2005, 01:45 PM
Anarchaman napisał(a):Jakiego punk rocka lubicie starego czy nowego??Zdecydowanie starego

01-18-2005, 09:21 PM
Anarchaman napisał(a):Eeeeeeee.......... mam dośc tego forum.
Śmierć członka (członków) zespołu nie oznacza przecież wymarcia także jego fanów..(sic!) =/
Jeżeli masz dosyć forum, nie musisz tutaj zaglądać..
Cytat:btw.ja jestem bardzo czysta przed chwila wyszlam z wanny Smile jestem czysta i pachnaca zapewniam cie

01-21-2005, 02:20 PM
Ludzie popatrzcie Na Bad religion, Sex Pistols czy Pierwsze Plytki Offspringa ... Widac W nich Swiezosc I Sile ... Te Nowe Zespoly To Tylko Nasladowanie idealow Przeszlosci ... Ale Nie Mowie Ze glupio Graja ... Nieststy Do Zespolow takich jak Clash Czy Wyzej Wymieniony BR ... To Klasyki ... jak ktos Nazywa te Zespoly Brudasami To Jest Nie Znajacym Sie Na Muzie pierdolnietym W glowe palantem ... Koniec Tematu