Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Punkowy zespół wszechczasów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
No ja poza "INNY" zagłosowałbym ew. na Ramones'ów. No a gdyby byla pozycha "The MisFiTs" to wiadomo... 8)
Chyba za najlepszy zespół punkowy uważam Sex Pistols, Ramones i Good Charlotte.
Good Charlotte?? Mam nadzieję , że to tylko ironia... :?
A jak nie? Wink
A jak nie to chyba zacznę się bać Wink Co do ankiety - dla mnie The Clash
W ankiecie brakuje mi kapeli Gang Of Four i The Wipers (może sukcesu nie odniosły ale ja lubie ich często posłuchać).
Wybieram The Clash. Za teksty, za bardziej profesjonalne granie niż np. Pistolsi i za to że są ponadczasowi i ich muzą jest ciągle świeża.
balzac napisał(a):W ankiecie brakuje mi kapeli Gang Of Four i The Wipers (może sukcesu nie odniosły ale ja lubie ich często posłuchać).

a teraz do 6 klasy podstawowki i uczysz sie czytac ze zrozumieniem.....
Hehehe, akurat za Gang of Four nie nalezy go orac, nikt by pewno i tak nie zaglosowal, ale to bardzo wplywowa kapela, mimo ze malo znana w Polsce (mnostwo zespolow dzisiejszych grajacych post-punka sie na nia powoluje, tak jak na Joy Division). Sam zaznaczylem The Stooges - po prostu od nich wszystko sie zaczelo
Takiego sukcesu jak Pistolsi czy Clash. Na The Wipers kształtowały się po części grungowe kapele, a na Gang Of Four wiele kapel typu The Strokes itp. Więc zostawili dużo pomysłów i muzyki ale nie odnieśli większych sukcesów komercyjnych.
Jak to wszyscy narzekali że nie ma Misfits i Exploited, a jak są, to nie głosujecie. I jak tu komu dogodzić...
Zdecydowanie Sex Pistols, choć wachałam się nad The Clash
Przemek87 napisał(a):Jak to wszyscy narzekali że nie ma Misfits i Exploited, a jak są, to nie głosujecie. I jak tu komu dogodzić...

Heh... jakbym mógł... już oddałem głos na "inny" Smile.
Iron Maiden napisał(a):Good Charlotte.

kolejny mistrz czytania ze zrozumieniem. Temat watku "zespol PUNKOWY wszechczasow" a nie "zespol POWER-PIZDA-GEJ-POPOWY wszechczasow" poniewaz wiemy ze w takim wypadku Taking back sunday nie ma sobie rownych, no moze z Samowarem ex equo
XdkyX napisał(a):wiemy ze w takim wypadku Taking back sunday nie ma sobie rownych, no moze z Samowarem ex equo

stary, a WARRAHA? Laughing Laughing Laughing
Głosujcie na Ramones bo ja już nie mogę pliiiiiiisss Smile
Stron: 1 2 3 4