Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: AUDIOSLAVE
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Cytat:Jakichś argumentów możemy oczekiwać?

Nie. Mój autorytet wystarczy.
A więc brak mocnych argumentów? Szkoda. Ja ze stwierdzeniem, że Audioslave to dno w porównaniu do RATM, totalnie się nie zgadzam.
Wierzbok napisał(a):
Cytat:Jakichś argumentów możemy oczekiwać?

Nie. Mój autorytet wystarczy.

Nie masz autorytetu nawet w jednej dziesiątej tak wielkiego jak o. Rydzyk. Ja wolę Audioslave, głos Cornella jest lepszy i to stawia ten zespół wyżej niż RATM
Alez kochani! Kto wam w ogole pozwolil porownywac RATM z Audioslave? Toc to totalnie inna muzyka. Nie porownywac mi tu ich! Audioslave to bardzo ciekawy zespol, chlopaki pokazali ze mozna mieszac kilka styli, a i tak wyjdzie cos niezlego. Od czasu do czasu lubie sobie ich wlaczyc, ale bez zadnej przesady. Chcieli sprobowac czegos nowego, stworzyli audioslave i wyszlo im. Nie mozna mowic na pewno, ze to jakas kicha czy dno, porpostu zespol jak zespol bez rewelacji, ale do posluchania.
Pojawił się nowy teledysk, tym razem "Doesn't Remind Me" z najnowszego singla. Można go obejrzeć na stronie zespołu.

http://muzyka.onet.pl/mr,1168123,wiadomosci.html
http://www.audioslave.com/main/
A Rydzyk ma jakichś autorytet??? Chyba u babek, które idą na klęczkach do kościoła. 8) Laughing 8) Oczywiście nie obrażając niczyich uczuć religijnych Rolleyes 8) Rolleyes
Soundgarden > Audioslave > RATM

IMHO RATM sux, teksty dobre dla zbuntowanych brudasow.
Szyszak napisał(a):Soundgarden > Audioslave > RATM

IMHO RATM sux, teksty dobre dla zbuntowanych brudasow.

Wszystkie trzy jak dla mnie wymiatają i ścisła czołówka. A co do textów RATM to nie nazwałbym ich lewacko-komunistycznymi w sensie wschodnioeuropejskim czy polskim tylko raczej wymierzone w niesprawiedliwości systemu kapitalistycznego. Poczytaj "Freedom" traktujące o nierównouprawnieniu i eksterminacji Indian w USA. Zresztą texty mnie tu walą bo muza jest zajebista i basta Mad
psycho napisał(a):Moim zdaniem najlepszy kawałek to show me how to live :!: :!: :!: :!: :!: :!: 8) 8) 8) 8)
Mi też się najbardziej podoba ten kawałek, ale nowa płytka przyniosła nowe świetne utwory np. Man or Animal, Number 1 Zero... 8) 8) 8)
Cytat:Audioslave to pierwszy tak popularny amerykański zespół rockowy, który zdecydował się zagrać koncert na Kubie. Jest to o tyle wyjątkowe, że USA praktycznie nie utrzymuje stosunków z krajem rządzonym przez Fidela Castro. Właśnie występ na Kubie został wydany na DVD.

Koncert zarejestrowano 6 maja 2005 roku. Przybyło na niego ponad 60 tysięcy kubańskich miłośników rockowego grania. Wstęp na koncert był wolny. Trwał dwie i pół godziny. Album DVD zawiera osiemnaście utworów, trzydziestominutowy film dokumentujący powstanie płyty oraz występ Audioslave w telewizji.

Lista utworów:

1. Set It Off
2. Your Time Has Come
3. Like A Stone
4. Spoonman
5. The Worm
6. Gasoline
7. Heaven's Dead
8. Doesn't Remind Me
9. Be Yourself
10. Bulls On Parade
11. Sleep Now In The Fire
12. Out of Exile
13. Outshined
14. Shadow
15. Black Hole Sun
16. I Am The Highway
17. Show Me How To Live
18. Cochise

Miał już ktoś okazję oglądać? Ja właśnie czekam aż wypożyczalnia z mojej okolicy w to dvd się wyposaży, a wtedy chyba wpakuję się do kogoś ze znajomych ; ).

[edit: 3 Listopad, 18:52]

Zespół Audioslave zakończył pisanie materiału na nową płytę. Trzeci krążek w karierze grupy ukaże się w przyszłym roku.

Frontman amerykańskiej kapeli, Chris Cornell, zdradził, że większość nowych kompozycji nie ma jeszcze tytułu. Niektóre z nich w tym "One And The Same" i "Sound Of A Gun" - można było już usłyszeć podczas koncertów zespołu.

"Piosenki powstawały w Los Angeles w naszym studio przeznaczonym do prób" - wyjaśnia gitarzysta formacji, Tom Morello. "Nauczyliśmy się sobie ufać i praca nad nowym krążkiem była swobodną wymianą pomysłów. Nowe piosenki powstały szybko. Pod koniec każdego dnia mieliśmy kompletny utwór, z riffami, tekstem, chórkami, melodiami i solówkami gitarowymi".

źródło: muzyka.onet.pl

Bardzo ładnie, bardzo ładnie ;].
Uwielbiam Audioslave! Właśnie jestem w ich koszulce Big Grin Dla mnie taki mix RATM i Soundgarden
jest więcej niż bardzo dobry. Poza tym od dłuższego czasu rozwala mnie męski wokal a'la
Chris Cornell.
Podobają mi się, ale wolę Soundgarden Big Grin
Nowy album zespołu Audioslave będzie nosił tytuł "Revelations" i ukaże się w czerwcu.

Trzeci longplay grupy zawierać będzie pewne niespodzianki. Frontman, Chris Cornell, zamierza mianowicie pokazać swą mniej rockową stronę.

"Kocham muzykę rockową, ale moi ulubieni wokaliści to Stevie Wonder, Mavis Staples czy The Chamber Brothers" - tłumaczy artysta. "W utworze ÂťBroken CityÂŤ zmieniłem manierę śpiewania, przez co poszliśmy w stronę soulu i R&B. Były lider Soundgarden zdradził także, że wiele z piosenek zainspirowanych zostało jego rodziną i domowym życiem".

źródło: http://muzyka.onet.pl/mr,1283329,wiadomosci.html

Oby nie był to zbyt szybko wydany krążek.
Audioslave - bardzo dobra hybryda ^^ Uwielbiam ten zespół. Głos Cornella i texty są wspaniale. Póki co posiadam tylko album AUDIOSLAVE, z którego moimi typami są Gasoline, The Last Remaining Light, Set It Off, Shadow On The Sun, Show Me How To Live
http://www.youtube.com/watch?v=P_0QdE0Y3GE Laughing Laughing Laughing Laughing

a tak btw. to nowa płytka jest w pyte!, dużo lepsza od "Out of exile"... "Moth" wymiata Wink...
Stron: 1 2 3 4