Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Led Zeppelin
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Co o nich sądzicie ? Moim zdaniem zespół jest świetny , obowiązkowa pozycja dla każdego fana muzyki gitarowej . Ich siła polegała na prostocie muzyki . Ten zespół był inspiracją dla wielu innych . OBok takich piosenek jak "Stairway to heaven" , "Immigrant song" , "Rock and roll" , "Black dog " , czy w końcu "Whole lotta love" nie można przejść obojętnie . Bardzo lubię ich słuchać
Oczywiście jest to zespół genialny, klasyka hardrocka... piosenka Stairway to Heaven do tej pory inspiruje wielu artystów (jak choćby Teniacious D - utwór TRIBUTE był poświęcony właśnie STH, słychać w nim zresztą inspiracje Zeppelinami). Koncertowo wypadali wprawdzie gorzej niż w studiu, uważa się, że talent improwizatorski i "reflex muzyczny" Page'a wypadają dość blado na tle innych gitarzystów.

Podsumowując: Bardzo ich lubię, choć wolę Deep Purple
Jak to mówi mój ojciec " Jest stary, ale jary" 8) Big Grin
Nic nie jest, nie było i nie będzie jak Led Zeppelin :]

klasyka, klaaasyka.
To jedna z tych kapel (LZ, Pink Floyd i Deep Purple) ktore kazdy ma swiety obowiazek znac, sluchac i lubic.. Ale jakos niemoge sie zmusic do sluchania tego typu muzyki..
aXe Rose napisał(a):Koncertowo wypadali wprawdzie gorzej niż w studiu

Tu się zgodzę , ale nie zgodz.ę się z tym , ze Jimmy nie umiał improwizować
Saul Hudson napisał(a):Tu się zgodzę , ale nie zgodzę się z tym , ze Jimmy nie umiał improwizować

Prawdę mówisz. Page rulez! Jak dla mnie ta jest on najważniejszym gitarzystą hardrockowym na świecie (a już na pewno jednym z najważniejszych)
Dosiek napisał(a):Jak dla mnie ta jest on najważniejszym gitarzystą hardrockowym na świecie

no , ale zaraz po Slashu Mr. Green
no pewnie że po Slashu!!!!!!!!!!! No i po Blackmorze :]
Saul Hudson napisał(a):
Dosiek napisał(a):Jak dla mnie ta jest on najważniejszym gitarzystą hardrockowym na świecie

no , ale zaraz po Slashu Mr. Green

Nie wpadajmy w skrajności. Gdyby nie cała twórczość Zeppelinów i Page'a to zapewne w Slashu nie wyklułby się taki geniusz Tongue
tayuki napisał(a):Nie wpadajmy w skrajności. Gdyby nie cała twórczość Zeppelinów i Page'a to zapewne w Slashu nie wyklułby się taki geniusz Tongue

Heh, gdydy nie Zeppelin (i kilka innych kapel pokroju Black Sabbath, AC/DC czy Deep Purple) to pewnie nie byłoby wogóle tego forum. Panowie, to jest totalna klasyka. Gdyby nie te kapele to pewnie nie byłoby czegoś takiego jak hard rock, metal, grunge itp. Za Chiny się nie zgodze ze stwierdzeniem, że Slash (pełen respekt dla tego pana z papierosem Smile ) jest ważniejszym wioślarzem od Page'a.
może te zespoły(wyżej wymienione) są znane i wręcz wypada je znać, to mnie jakoś nie podchodzą. dla mnie ten led zeppelin to taka hipisowska muza....a ja tego nie lubię
Dosiek napisał(a):
tayuki napisał(a):Nie wpadajmy w skrajności. Gdyby nie cała twórczość Zeppelinów i Page'a to zapewne w Slashu nie wyklułby się taki geniusz Tongue

Heh, gdydy nie Zeppelin (i kilka innych kapel pokroju Black Sabbath, AC/DC czy Deep Purple) to pewnie nie byłoby wogóle tego forum. Panowie, to jest totalna klasyka. Gdyby nie te kapele to pewnie nie byłoby czegoś takiego jak hard rock, metal, grunge itp.

Po prostu czysta mądrość. Smile Trudno napisać coś więcej... Wkład Led Zeppelin'u w muzykę był ogromniasty.
8) Cześć i chwała im i wszystkim wyżej wymienionym zespołom 8)
gabrysia napisał(a):może te zespoły(wyżej wymienione) są znane i wręcz wypada je znać, to mnie jakoś nie podchodzą. dla mnie ten led zeppelin to taka hipisowska muza....a ja tego nie lubię

O w mordę. Teraz to mnie zaskoczyłaś niebywale. Wiesz ja nie znam kobiety, która by nie uwielbiała Stairway To Heaven. Ciężkie czasy nastały...
Ja też nie znam... oprócz mojej byłej Big Grin (a jak ona czegoś nie lubi, to znaczy ze to jest doskonałe Smile )
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10