Hej, zwracam sie do Was z pytaniem, ktore mi spokoju nie daje...jak usunac rysy z CD?Mam juz dosc duzo plyt audio,szanuje je,jak zadne inne...ale wiecie:pozyczam cos kumplowi i dostaje CD z "krechami" - niektore sprawiaja,ze na CD sa przeskoki i jakies inne efekty

nie macie jakis (najlepiej domowych

) sposobow na usuwanie rys?Czy pasty do CD sa skuteczne?Poradzcie cos...
Przykro mi strasznie. Znam ten ból

Ale rys z płytek niczym nie usuniesz. Być może się mylę, ale jeszcze nie słyszałam o jakimś sposobie jak to zrobić. Łączę się z Tobą w bólu i cierpieniu

Uwazajcie tez na slaby sprzet nie ktore lasery moga wypalac za mocno i powodowc przeskoki plyt nie koniecznie powodujac rysy. Mi taki laser usuna 5 piosenek z plyty naszczescie to byla olytka z mp3

gabrysia napisał(a):Przykro mi strasznie. Znam ten ból
Ale rys z płytek niczym nie usuniesz. Być może się mylę, ale jeszcze nie słyszałam o jakimś sposobie jak to zrobić. Łączę się z Tobą w bólu i cierpieniu 
Thx

wiesz, widzialem na allegro jakies chemiczne swinstwa, ktore podobno daja sobie rade z rysami...chcialbym choc wiedziec, czy to dziala...kumpel mowil mi,ze on czysci CD pasta do zebow, ale nie wiem, czy mietowe Mayhem Herbal nie bedzie brzmialo jeszcze gorzej, niz przed pastowaniem...ktos ma jakies pomysly?
Niestety, chyba niewiele da się z tym zrobić... Nic mnie tak nie irytuje, jak rysy na moich ukochanych płytkach

Jak pożyczasz płyty, to po prostu rób wcześniej kopie, bo masz duże szanse, że pożyczonej już sobie nie posłuchasz...
Przykra sprawa z tymi rysami na CD - nie da się tego wywabić za Chiny.Jedyna rada : uważać na przyszłość i delikatniej obchodzić się z ukochanymi krążkami.
Hmmm... spróbuj np. szpachlówką modelarską

Fakt, faktem napęd już płytki nie przeczyta, ale rysy na 100% znikną
A tak poważniej to jak na mój skromny gust to rys nie usuniesz.
Ostatnio czytałem o urządzeniu które 'podobno' usuwa rysy z płyt - było to bodajże w którymś z ostatnich numerów CHIP'a. Pomysł całkiem dobry tylko cena urządzenia nie była zbyt przystępna - 150-200 dolarów +cena specjalnego płynu =P
U nas można dostać co najwyżej płyny którymi mozna próbować usunąć rysy z płyt (rysy na wyświetlaczu do komórek czyszczą się pieknie) ale sam takich prób nie dokonywałem...
Atreju napisał(a):Słyszałem, że podobno na ryski na CD dobrze robi męskie nasienie, ale czy to prawda...
==brak komentarza==
kurde,zalamaliscie mnie

ciagle licze na jakis zloty srodek (poza tym z cytatu) - nie wiem, Sekret Mnicha rozpuszczony w wodzie gazowanej, albo cos...
a plyt juz nie pozyczam - jak ktos chce, to mu nagrywam, ale mimo wszystko zal "rysnietych" CD, szczegolnie oryginalow...masa kasy, a niektore bardzo ciezko dostac...

prosze tylko o nie blokowanie tego tematu

moze ktos mnie oswieci (widze, ze nie tylko mnie

) i da jakis sposob...
Hehehe, co wy pier****

Jeśli te rysy nie są aż tak mocne, że widać je z drugiej strony płyty, to włóż je do pecetowego cd, i spróbuj zgrać do mp3, niektóre dobre (ale i te słabsze też) napedy mają doskonałą korekcje błędów, przez co nawet z pęknięciami mogą sobie poradzić...
widziłem kiedyś jakiś preparatdo usuwania rys na allegro
ta ja tez moge sprzedawać preparat "naleje wode do czarnej butelki "i powiem ze to zajebisty środek , powiedz mi jak Ty chcesz usunąć rysy jesli jest rysa np 1mm albo 0,05mm??? chyba ze znasz jakies voo doo to moze wyparuje ale juz sam niewiem...
Te środki są gówno warte...