04-23-2008, 07:04 PM
Stwierdzilem jakis czas temu ze rokendrol mi bezustannie w duszy gra, totez zakladam temat.
Lubi ktos takie klimaty w ogole? Opis na wikipedii zajebisty:
Psychobilly - gatunek muzyki wywodzącej się z brytyjskiego punk rocka lat siedemdziesiątych oraz amerykańskiego rockabilly lat pięćdziesiątych.
Moje ulubione kapele w klimacie:
the ratmen
reverend horton heat
swampy's
brainblasters
tiger army
small town pimps
a od wczoraj katuje Komety i Partie
Dawajcie tutaj jak najwiecej kapel, albo chociaz niszczacych kawalkow
Lubi ktos takie klimaty w ogole? Opis na wikipedii zajebisty:
Psychobilly - gatunek muzyki wywodzącej się z brytyjskiego punk rocka lat siedemdziesiątych oraz amerykańskiego rockabilly lat pięćdziesiątych.
Cytat:Za twórców psychobilly uznaje się zespół The Meteors. Lirycznie opiera się głównie na horrorach, przemocy, seksualności oraz innych tematach stanowiących temat tabu. W muzyce często zamiast gitary basowej stosuje się kontrabas, gitary typu hollow body oraz wzmacniacze i sprzęt typu vintage. Sam image artystów nawiązuje do zagadnień wprost z horroru, wszechobecne i pożądane są czaszki, krew i wizerunek zombi, śmierć. Częstym motywem, zwłaszcza u kobiet jest wzór materiału tzw. panterka. Psychogirl łączą w sobie wizerunek przerażający i bardzo kobiecy (kokardki, wisienki, czaszki, mocne pomadki i stroje Ă la pin-up).
Moje ulubione kapele w klimacie:

a od wczoraj katuje Komety i Partie
Dawajcie tutaj jak najwiecej kapel, albo chociaz niszczacych kawalkow