10-25-2007, 05:45 PM
10-25-2007, 05:50 PM
Nie lubie, nie widze sensu obchodzenia tego w Polskiej kulturze. To troche taka sytuacja jak święta bożego narodzenia w japonii. Chodzi o kase. No ale jeśli z tego powodu mialbym iśc na imprezze przebierańców to bym sie przebrał za stiga i poszedł się najebać .
O tyle, ale ogolnie jestem na nie.
O tyle, ale ogolnie jestem na nie.
10-25-2007, 05:53 PM
jak wyżej
10-25-2007, 05:57 PM
To samo co wyżej.
A Ty co? Lubisz i będziesz obchodziła? Jakoś nie wyobrażam sobie iść na zabawę i się wydurniać, kiedy wszyscy idą na groby do swoich bliskich.
Jak komuś tak bardzo chce się Halloween, to niech się przeprowadzi tam gdzie to obchodzą.
A Ty co? Lubisz i będziesz obchodziła? Jakoś nie wyobrażam sobie iść na zabawę i się wydurniać, kiedy wszyscy idą na groby do swoich bliskich.
Jak komuś tak bardzo chce się Halloween, to niech się przeprowadzi tam gdzie to obchodzą.
10-25-2007, 06:02 PM
wlasnie nie widze sensu obchodzenia te "swieta" w dzien wszystkich swietych... ale moze nie w ten sam dzien, ale tak bede to "obchodzic". tyle ta imperza sie bedzie roznic od innych, ze sie przebieramy. tak dla jej, dla zabawy. ale zadnych typowo hamerykanskich tradycji nie bedzie, czyli zebranie cukierkow, czy tez inwestowania w dynie i inne takie pierdowly.
jakby co, to dla mnie to nie jest zadne swieto. czy cos czym bym sie zachwycala.
jakby co, to dla mnie to nie jest zadne swieto. czy cos czym bym sie zachwycala.
10-25-2007, 06:09 PM
Mam to gdzieś. Nie przeszkadza mi, sam nie obchodzę. Inna sprawa że samo święto wszystkich świętych(bo tak to się nazywa), a raczej sposób jego obchodzenia w "polskiej kuturze" też jest bez sensu, ani to nie ma żadnego związku z religią katolicką ani z niczym, już prędzej następny dzień się powinno tak obchodzić(jak ktoś jest wierzący ofkors)
10-25-2007, 06:11 PM
aaa sorry, cos mie sie pomylilo...
ale przeciez to nie jest swieto. a jak juz to jakie? pamiec o wszystkich ofiarach horrorow. to swieto nie ma zadnego sensu, wiec swieten powinno tez i nie byc.
ale przeciez to nie jest swieto. a jak juz to jakie? pamiec o wszystkich ofiarach horrorow. to swieto nie ma zadnego sensu, wiec swieten powinno tez i nie byc.

10-25-2007, 06:26 PM
^ widac ,ze niewiele wiesz o helloween. Swoje korzenie ma ono w wierzeniach pogańskich (celtyckich z tego co pamiętam) i miało na celu odstraszanie złych duchów czy coś takiego (ujmując w dużym uproszczeniu).
A wszystkich świętych uważam za zajebistą tradycje i nie chodiz tu o palenie świeczek i tych wszystkich bibelotów na grobach ,ale chociaż w raz w roku coś mi przypomina o tym ,że warto by było odwiedzić dziadka o którym nie pamiętam przez cały rok.
A w takim razie jeśli chodzi klaudio tylko o przebranie sie i impreze dla jaja to nie widze problemu by zrobić ją np 2 tygodnie później i potraktować jako tzw Tematyczną impreze.
A wszystkich świętych uważam za zajebistą tradycje i nie chodiz tu o palenie świeczek i tych wszystkich bibelotów na grobach ,ale chociaż w raz w roku coś mi przypomina o tym ,że warto by było odwiedzić dziadka o którym nie pamiętam przez cały rok.
A w takim razie jeśli chodzi klaudio tylko o przebranie sie i impreze dla jaja to nie widze problemu by zrobić ją np 2 tygodnie później i potraktować jako tzw Tematyczną impreze.
10-25-2007, 08:06 PM
Halloween ![[Obrazek: XD-LOL-1.gif]](http://neojsite.cal.pl/forum/style_emoticons/NJS/XD-LOL-1.gif)
![[Obrazek: XD-LOL-1.gif]](http://neojsite.cal.pl/forum/style_emoticons/NJS/XD-LOL-1.gif)
10-25-2007, 08:13 PM
Hell O))) ween
![[Obrazek: 10922060yf8.jpg]](http://img167.imageshack.us/img167/6258/10922060yf8.jpg)
![[Obrazek: 10922060yf8.jpg]](http://img167.imageshack.us/img167/6258/10922060yf8.jpg)
10-25-2007, 08:14 PM
moim zdaniem trza zmienić nazwę "wszystkich świętych" na "wszystkich sztywnych". to będzie dopiero TRV PAGAN CELTIC KVLTH
to całe halloween nawet lubię tylko dlatego, że masa lasek łazi po knajpach, klubach itp. nie tylko z gimnazjum

to całe halloween nawet lubię tylko dlatego, że masa lasek łazi po knajpach, klubach itp. nie tylko z gimnazjum

10-25-2007, 08:18 PM
jankier napisał(a):masa lasek łazi po knajpach, klubach itp.cukierek albo pikuś?
10-25-2007, 08:34 PM
Portfel albo wpierdol
10-25-2007, 08:36 PM
Ten jaki wulgarny się zrobił. To przez to, że zaczął słuchać zespołu Raz Dwa Trzy.
10-25-2007, 08:36 PM
raz dwa trzy ,wpierdol masz ty