Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wintersun
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Skandal, że nie ma osobnych tematów dla Mithotyna i Wintersuna Evil or Very Mad Evil or Very Mad

A więc co "sondzita" o tym viking power, melodic death metal zespole?

IMO, jest to zarąbisty kawał finlandzkiej roboty, a utwór Starchild miażdzy suty Smile
w chuj przypomina ensiferum, ale to pewnie dlatego , ze i wokalista ten sam..(chcociaz nie jestem pewien , czy z ensiferum on nie odszedl..)generalnie bardzo mi sie widzi takie granie ...

btw. forma 'finlandzkiej' jest poprawna? nie powinno byc finskiej?;p
Hallvard napisał(a):w chuj przypomina ensiferum, ale to pewnie dlatego , ze i wokalista ten sam..(chcociaz nie jestem pewien , czy z ensiferum on nie odszedl..)
odszedł, z ensiferum nagrał bodaj dwie płyty tylko.
Wintersun to metal w chuj przebojowy, np. taki opener jak "Beyond the dark sun".
Teraz raczej nie wracam do takiego grania.
Wintersun ok, ale jakoś bardziej wolę Ensiferum.

Ps. Taka ciekawostka jakby kto nie wiedział: W Wintersun gra basista z Norther'a no i jak wiecie śpiewa dawny wokal z Ensiferum, no a właśnie w Ensiferum nowym wokalistą jest Petri, który ma swój zespół Norther (grają podobnie do CoB) A tak w ogóle mam nadzieje ze mnie zrozumieliście Big Grin
Paula napisał(a):A tak w ogóle mam nadzieje ze mnie zrozumieliście Big Grin
wyłącznie
nie wiem, ja nie palę
ja tez nie, jak mozna tego nie zrozumiec.... Evil or Very Mad
nie wiem, ja mam tylko taki avatar