Brody Dale (czy jak jej tam) z the distillers. chropowato i melodycznie.szkoda ze juz nie graja.
Loreena McKennitt
Kora (za swoich lepszych czasów)
Charlyn "Chan" Marshall
no i jeszcze
Maria Callas
oraz
Edith Piaf
balzac napisał(a):PJ Harvey - jedna z najbardziej zdolnych kobiet w muzyce, kto słucha to wie. Dawno temu zaśpiewała cudownie z człowiekiem co się Nick Cave nazywa taki smutny numer.
Prawda. I właściwie mógłbym na tym zakończyć, ale niech będzie:
Katie, wokalistka Wir Sind Helden, jakkolwiek się zwie i jeszcze ta laska, która jakoś epizodycznie pojawiała się w numerach Pogodno miała b. fajny głos.
Liv Kristine - kocham jej głos

warsadal napisał(a):i jeszcze ta laska, która jakoś epizodycznie pojawiała się w numerach Pogodno miała b. fajny głos.
Ania Brachaczek bodaj. Zgadza się.
Cytat:Edith Piaf
O tak. Słucham od niedawna.
Sacred napisał(a):kocham jej głos
znam jeden kawałek "Over the moon" i polubiłem bardzo jej wokal.
Cytat:znam jeden kawałek "Over the moon" i polubiłem bardzo jej wokal.
z tego co wiem ma dwie plyty solowe
Ania Przybylska ma fajny głos, tyle, że ona nie śpiewa.
A z wokalistek to podoba mi się wokal Silvii "Superstar" Lopez z Killer Barbies, Katie Melua też ok, Dolores O'Cośtam z Cranberries i ostatnio nawet Nosowska mi się podoba, choć wcześniej nie lubiłem jej stylu. Ot jakiś kryzys wiary mnie naszedł zapewne.
sylvicious napisał(a):Ania Przybylska ma fajny głos, tyle, że ona nie śpiewa.
[męski mode on]pierwsza woda z sokiem i bez konserwantów[męski mode off]
z niespiewajacych keira knightley ma taki fajny seksowny glos
W zasadzie wszystkie panie udzielające sie dla kapel grająych muzyke goth metalową - wszystkie z nich mają ładny i przyjemny głos, ale niestety czesto i gęsto nudzi sie szybko. Tarja Turunen wpaniale połączyła operowy głos z metalową muzyką.
Poza tym Anne Nurmi, Justyna Steczkowska, Suzie Quatro, Maja Konarska, Anita Auglend (wyjątkowo genialnie spisuje sie doom metalu)
The Stig napisał(a):W zasadzie wszystkie panie udzielające sie dla kapel grająych muzyke goth metalową
smiech dupą