Mozna narzekac ze tandeta, plastik, Disney i w ogole nie oddaje ducha prawdziwej historii piratow w 17-18 wieku, ale jak dla mnie jest to jedna z najlepszych trylogii w historii kina.
Swietna gra aktorska:

gracja i humor, z jakim Johnny Depp odtwarza role Jacka

sliczna Keira Knigthley, ktora nie jest jedynie ozdoba estetyczna filmow

Geoffrey Rush jako Barbossa - zarowno w jedynce jak i trojce swietny
no i przede wszystkim AKCJA i PRZYGODA - dwa razy bylem na trzeciej czesci, a z checia poszedlbym jeszcze, najchetniej na maraton. Pomimo niemal trzech godzin trwania zaden z filmow nie nudzi
minusy

chujowy bezplciowy Orlando Bloom jako Will Turner
genralnie calosc 9/10 (kilka scen osobiscie bym zmienil/wyjebal)
DRUNK UP ME HEARTIES!
no i keith richards w 3 gra

O tak ! Stanowczo gra Deppa na plus ! W każdej części grał zajebiście !
Co prawda widziałam tylko jedną część, ale wspominam dość dobrze. Ot, miła, lekka i wciągająca baja na wieczór. Czyli jednak wyszło na plus.
Wszystkie widzialem. Faktycznie jako całość spoko trylogia. Trochę w trójce brakowało mi tego klimatu tajemniczości co w dwójce no i ta bezdennie głupia scena miłostkowa na statku w czasie napierdalanki

Ale ogólnie wszystkie części na plus

Najlepsza jest jednak 3 część. Efekty specjalne, akcja i spora dawka humoru (Co u mamusi?

)
I osobiście uważam, że powinno się oglądać w kinie, kurde ekran komputera nie oddaje całkowicie klimatu.
Nadal jestem pod cholernym wrażeniem części 3, nie mogę wyjść z podziwu dla Depp'a, facet nie dość, że przystojny to potrafi wcielić się w każdą rolę, ale kurde w Piratach, przechodzi samego siebie. Poza tym przyznaje Istny - Keira też nie jest tylko kobietką-ozdóbką

Jeden z moich ulubionych filmów. Niestety trójki jeszcze nie miałem okazji obejrzeć, ale poczekam aż wyjdzie na DVD

Jeśli ci się podobały poprzednie części, to na trójce bankowo się nie zawiedziesz

Ale pod zadnym pozorem nie ogladaj na kompie, tylko w miare mozliwosci na jak najwiekszym ekranie i z dobrym zestawem audio, bez tego sporo sie traci
W poniedziałek jadę do Cinema City obejrzeć.
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Ale pod zadnym pozorem nie ogladaj na kompie, tylko w miare mozliwosci na jak najwiekszym ekranie i z dobrym zestawem audio, bez tego sporo sie traci
Spokojna głowa. W domu stoi plazma 42 cale

Zestaw audio też niczego sobie.
Mówcie co chcecie ale to jest jeden z najlepszech filmów na świecie XD 8)