Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Łąkowe piosnki - wiosna, panie sierżancie ; )
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Kalendarzowa jeszcze nie, ale za oknem już się pojawia.
Słonko, łąka, motylki, krótkie spódniczki i obleśne ośmieszki. Moja ulubiona pora roku.

Czego w taki czas słuchacie? Ograniczam wówczas dawkę nowej fali, zimnej fali, albumów typu "Berlin" czy "Turn on the bright lights".
Odświeżam sobie stare płytki Homo Twist. Szczególnie "Cały ten sex" z kawałkiem o tym samym tytule - "Czuje gdy jesteś, że dobrze / czuję, że źle kiedy nie. / Ja jestem trawa i słońce / Ty jesteś chmura i deszcz...".
Dalej... "Białe Wakacje" Ścianki. Kawałek "Harfa Traw", jego tekst czy nawet teledysk nastrajają wiosennie.
Pozytywne i przyjemne, ale także pojebane są melodie zespołu Kristen z płyt "Please send me a card" oraz "Stiff Upper Worlds".

Wiosna, więc przypominam sobie sztandarowe kawałki typu 'Jabol punk' KSU czy 'Piwo' Zdrowej Wody. Robią się dobre warunki na takie pikniki...

Widzę, że wiosna podziałała także na niektórych uzytkowników RMS - złagodnieli trochę Surprised
"Kil im ol" i tyle!
Transilvanian Hunger
gym class heroes - cupids chokehold
Zapomniałem o Czerwonych Gitarach. Zapomniałem o kawałku 'Who Loves The Sun' Velvetów. Zaraz se zapuszcze Smile
Wszystko co lekkie, latwe i przyjemne. Jezeli wiosna, to tylko HST i Alkoholizm!
Acrid napisał(a):HST i Alkoholizm!
dobre to Surprised

Acrid napisał(a):Wszystko co lekkie, latwe i przyjemne.
np. Pop-reggae nie mogę słuchać. Wink
balzac napisał(a):dobre to

no ba, cienka linia.

balzac napisał(a):np. Pop-reggae nie mogę słuchać

Pop-reggae, czyli? Wink
Acrid napisał(a):Pop-reggae, czyli?
Czyli ogólnie reggae, prócz starych kapel oraz Papriki Korps, Dubermana, Konopians. Np. Vavamuffin nie cierpię (tak wiem, podopadam) Wink
balzac napisał(a):Np. Vavamuffin nie cierpię (tak wiem, podopadam)

Bo ja wiem, mnie tez juz nie bawia. Przejedli sie po prostu. Moze po wydaniu debiutu owszem, teraz juz nie. Jezeli zas chodzi o stare kapele, to nie ma nic lepszego niz "Plonie Babilon" w drodze, oraz numery Paprika Korps.

Dodatkowo, Hercklekot! Oczywista sprawa.
Gentleman <ok>
Dorzucę jeszcze zespół Kobiety. Kapela wywodzi się ze środowiska yassowego - założył ją Grzesiek Nawrocki i Ania Lasocka w 3mieście. But yass is dead. Przyjemna muzyka, można to nazwać avant-popem. Nawet 'Si si Marcelo' mi się podoba.

Mass Kotki - Piosenka dziewczyny. Walc (do słow W. Broniewskiego, tak tego lewaka)
"Zielenieją wierzby, topole / zielenieje łąka i pole / zielenieje sosnowy las / bo to wiosna miłości czas"

Acrid napisał(a):Dodatkowo, Hercklekot! Oczywista sprawa.
Nie inaczej!
Oczywiście Pogodno
Wiosna raczej nie wplywa ma zmiane mojego repertuaru - ciagne to co zaczynam pozna jesienia. Co innego latem.
Cytat:Vavamuffin
e no tylko jah jest prezydentem lubie od czasu do czasu Surprised
u mnie dzisiaj ricky martin szaleje w glosnikach Laughing no i stara Urszula, nie ma jak to sie cofnac x lat do tylu Smile
jeszcze Blendersi i Kazik Big Grin
ja na wiosne odkurzam rzeczy, ktorych sluchalam jeszcze w podstawowce i poczatkowych klasach liceum: offspring, blink182, sum41. tylko dlatego ze mam mile wspomnienia z nimi zwiazane. poza tym lubie se wlaczyc ska, troche reggae itp.
Stron: 1 2 3 4