Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Metal: A Headbanger's Journey | Global Metal
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Acrid napisał(a):fenomen polegający na wielkim mariażu pomiędzy wieloma środowiskami twórców i odbiorców metalu a ideą słowiańską.

mimo wszystko wydaje mi się że w Rosji czy na Ukrainie jest wiecej tego typu kapel
Wczoraj oglądałem. Co prawda autor ma parę wpadek (np. do norweskiego black metalu zalicza... Cradle of Filth Laughing) parę bzdur powiedziało się jego gościom (np. wypowiedź gościa z Lamb of God, że gitara to instrument afrykański Big Grin) i zabrakło mi parę osób (z jakimś dennym Kitty wywiad był, ale już z Metallici nikogo nie było :? ), ale ogólnie film fajny. Warto obejrzeć chociażby dla wypowiedzi Ghaala, Necrobutchera i Lemmy'ego Smile
widzialam i mam. chyba jeden z najlepszych filmow dokumentarnych o metalu, jakie widzialam. sa tam oczywiscie pewne zespoly, ktory nie powinno tam byc, ale ujdzie.nejlepsze (czytaj smieszne) jest o blacku i mayhem, to ostanie to naprawde zalosne, koles udaje,ze sie spil i popisuje sie,ze jaki z niego szalony rockman. najbardziej mi sie podobaly wywiady z lemmym, slayerem, dee sniderem i dickinsonem. polecam. warto obejrzec.
Fajny, ale zostawia duży niedosyt. Szczególnie materiał o black metalu.

Czekam na kolejną część. Wiadomo coś więcej?
Jest juz podobno i własnie tylko o BM chyba traktuje
a kiedy będzie o Feel ?
koles rzeczywiscie nie wnikal w jakies szczegoly, ale i tak fajnie sie oglada ten film.
Jakby miał wnikać to by film trwał 10 godzin nie dwie.

Ale jebnął babola z zakfalifikowanie Judas Priest do power metalu ...
Sobota napisał(a):Ale jebnął babola z zakfalifikowanie Judas Priest do power metalu ...

Babola to jebnął wrzucając Scorpions do power metalu Tongue
tego to nawet nie zauważylem :F
chodzi mi o to ,ze koles "opowiedzial" to co raczej kazdy "trvu-fan-metalu" wie. chodzilo mi o to, ze brakowalo tam pwenego rodzaju "ciekawostek i rzeczy o ktorych, nigdy nikt nie slyszal". no ale chyba tamtemu i tak o to nie chodzilo.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KiOqGIWlFx8[/youtube]

Global Metal.
'Slayer in Muslim Country'
Yeeaah!
jaki smiech.
odrazu mi sie przypomnial ten zespol z iraku czy skad tam on byl, co nie mogl gac, bo ich inne muzlumany scigaly i chcieli ich zabic za to ,ze grali metal czy cos.
ale fajnie, ze powstal nastepny dokument Smile , fajnie sie takie cos oglada i mozna powiedziec, ze facet pokazuje szmieszne i ciekawe sceny/watki w swoim/swoich filmach.
Stron: 1 2