Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: dzialalnosc w podziemiu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
No ja w sumie chcialem zapytac czy ktos z Was ma zaszczyt pracowac na lamach jakis zinow , stron etc.. zwiazanych z polska scena black/death?

czy w ogole trudno jest sie w cos takiego wkrecic? a jak nie to w jaki sposob zaczac? mam na mysli recenzowanie plyt, koncertow etc...takie zwykle dziennikarstwo acz podziemne. Laughing
Jak rozumiem chodzi Ci o takie podziemie typu kserowane ziny,znaczki jako waluta (heh) itd.?

Jak tak to nie jest to trudne.Najpierw recenzujesz co tam chcesz,inne ziny,demka,koncerty.Piszesz na kompie a jak jesteś zajebiście oldskulowy to na maszynie do pisania (pozdro Adam!) Smile .Drukujesz,kserujesz ile potrzeba i wysyłasz to do innych podziemnych zinów (oczywiście za darmoszke),oni Ci to recenzują a Ty czekasz na listy od podziemnych fanów (tzw.krety Smile ).Cenę doradzam nie wyżej jak 3 zł.
hmmm no jasne jak podziemie to podziemie a nie sciema Laughing no w sumie jakis pomysl to jest... a 7 gates to juz raczej wyzsza klasa, nie ;P?
No raczej duuużo wyższa Smile .Ale z tego co pamiętam to 7 gates szuka redaktorów.Jednak tam to już trzeba mieć zajebistą wiedzę o metalu (angielski wiadomo,podstawa Smile ).
do tego daze w zyciu - do zajebistej wiedzy o metalu!!!.......zanim jednak to osiagne redaktorow beda mieli....kurwa Evil or Very Mad .......ale spoko postaram sie po sesyjii pomyslec o jakims redagowaniu...w sumie mialem nawet pomysl wydawania takiej gazetki metalowej - uczelnianej w wspopracy z samorzadem czy cos...dobre to mogloby byc? zawsze moznaby liczyc na wsparcie finansowe...
Smile .No nie wiem,rób tam co chcesz.Ale jak ta gazetka miała by wyglądać?

A ja bym Ci radził pisać recenzje i je gdzieśtam trzymać.Potem bys uderzył z pierwszym numerem zina i powinno to ładnie się prezentować.Choć pamiętaj że 200 recek na numer to tak mniej więcej średnio jest Smile .Narazie to skołuj sobie jakiegoś podziemnego zina i zobacz jak to wygląda.
Zawsze można najpierw pozamieszczac kilka recenzji w necie.Da sie tak zdobyc sporo wiedzy ..najlepiej pisać na angielskich stronkach.Jest wiele takich stronek począwszy od metalarchives(ale tutaj to często ludzie obrzucają sie g*** za "nieprzychylne" recenzje),sputnikmusic(ludzie komentują kazdy artykuł czy recenzje użytkownika),spirit of metal( Big Grin tu mam jedną swoją reckę),no i jeszcze metalreview ale co do tej ostatniej to nie wiem czy da sie cos zamieszczac :?
typowy chudziutki kserowany , czarno-bialy zin z recenzjami powiedzmy kapel wroclawskich+ jakies koncerty i wywiady we wrocku...
No,no,no! Wg.mnie na początek może być jak najbardziej!Ile sztuk w pierwszym miocie planujesz?Bo jak co to bym się zgłosił po jedną Smile .

Heh,pamiętam że kiedyś też miałem robić ziniacza.Ale ja mam takie coś co się zwie "słomianym zapałem" i po prostu chęć mi przeszła.Niestety.
spoko ja narazie tez snuje plany...ale po sesji za realizacje zabieram sie ostro! Big Grin
Cytat:tjakies koncerty i wywiady we wrocku...
tego to akurat mamy ostatnio deficyt (; a szkoda
az tak zle nie jest...w kazdym, razie z tego co przegladalem to ten..na wiosnema sie polepszyc znacznie
zapraszam więc na Polkowicki koncert Nar Speth,No Mercy,Rise of Gomora Tongue będziesz miał okazję zrobić ciekawą jego relację 8)
poczekam na koncert w Wagonie ;P
Hallvard napisał(a):takiej gazetki metalowej - uczelnianej w wspopracy z samorzadem czy cos...dobre to mogloby byc? zawsze moznaby liczyc na wsparcie finansowe...

Wspolpraca z samorzadem nie jest true, a wsparcie finansowe smierdzi komercja.

Hallvard napisał(a):typowy chudziutki kserowany , czarno-bialy zin z recenzjami powiedzmy kapel wroclawskich+ jakies koncerty i wywiady we wrocku...

No to trzeba sie zdecydowac czy wolisz true zin czy jakies komercyjne, pozerskie scierwo.

A tak na marginesie obczaj http://forum.rockmetalshop.pl/viewtopic.php?p=21949
tu masz przyklad jak sie robi wywiad do true zina.
Stron: 1 2 3