zeby na temat, to uwazam ze tashaki miike, ktory nakrecil..zapomnialam tytulu i niechce mi sie szukac. tej filmy ktory zostal nakrecony do serii masters of horror. film byl tak obrzydliwy,ze nie chcieli go puscic w tv. jak dla mnie byl obrzydliwy i dosc dziwny. ale zeby taki straszny itd, to ja nie wiem. zapewne puszczali ta serie o 19-20-stej.
z jego filmow to tylko Happiness Of The Katakuris mi sie podoba i to nie horror jest. generalnie horrory sa chujowe/nudne. evil dead 2 za to mi sie podobal na maxa jako wyjatek

i niedawno widzialem tez Kairo/Pulse Kurosawy (Kiyoshi nie Akira) - tez niezly film, tylko wlasnie film a nie horror..
spadaj. horrory sa super. ale jesli sie nastawisz "nie-bede-sie-bac-bo-czego" to napewno sadzisz ze sa chujowe. ale jesli sie nastawisz dobrze na tefilmy, to mozna je naprawde lubic

. nie mowie,ze sie trzeba bac czy cos,ale z takim nastawienie, nie dziwie sie,ze ich nie lubisz. ale to gust. polecam Shutter'a. chyba to jedyny film na ktorym sie naprawde balam. nie wpominam juz o kregu (japonski) ktory mi zniszczyl zycie. ogladnie go w wieku 10 lat nie bylo najlepszym pomyslem.

dlatego ogladam hamerykanskie filmy, od japonskich trzymam sie raczej z daleka.
KlaudiaVanKilmister napisał(a):naprawde jest to taki hardcore'owy filmy?
Nie jest aż taki hardkorowy, ale w przeciwieństwie do "dzieł" typu "Toxic avenger" czy "Evil dead" jakieś tam emocje wywołuje. Ja to kiedyś luźno z emula ściągnąłem.
Evil dead jakos mi sie strasznie nie podoba, ale Toxic avanger jest nawet fajny

, w kazdym badz razie jedynka. dwojka taka se, a trojki i czworki nie ogladalam.
Taki mega obleśny film, która aż wyłączyłam (bo miałam 13 lat i bardzo słaby żołądek =p) leciał kiedyś na canal+ (około 2000r.) i niestety nie pamiętam jaki mial tytuł, ale OTO CO ZAPAMIĘTAŁAM =D
W pewnym zakładzie, jakaś kobieta została wciągnięta przez magiel (taki wypadek, chyba zaczepiła fartuchem)wciągało ją to i wciągało, ona krzyczała, koleżanki z pracy, probowły jej pomóc, już nie miala ręki (zmiażdzona) już ją prawie całą, one jednak dalej dalej ją "ratują" no... aż wkońcu cała w tym zniknęła... po wszystkim wezwano na miejsce jakiegoś gostka (może detektyw?) i pokazano, to mięsko które z pani zostało =D on na to spojrzał i puścił ślicznego pawia, ktorego też widzom pokazano w całej doskonałości od początku do końca.
Dziwnie sie poczułam po tych scenach i sobie darowałam ^^
Frieda napisał(a):Taki mega obleśny film, która aż wyłączyłam (bo miałam 13 lat i bardzo słaby żołądek =p) leciał kiedyś na canal+ (około 2000r.) i niestety nie pamiętam jaki mial tytuł, ale OTO CO ZAPAMIĘTAŁAM =D
W pewnym zakładzie, jakaś kobieta została wciągnięta przez magiel (taki wypadek, chyba zaczepiła fartuchem)wciągało ją to i wciągało, ona krzyczała, koleżanki z pracy, probowły jej pomóc, już nie miala ręki (zmiażdzona) już ją prawie całą, one jednak dalej dalej ją "ratują" no... aż wkońcu cała w tym zniknęła... po wszystkim wezwano na miejsce jakiegoś gostka (może detektyw?) i pokazano, to mięsko które z pani zostało =D on na to spojrzał i puścił ślicznego pawia, ktorego też widzom pokazano w całej doskonałości od początku do końca.
Dziwnie sie poczułam po tych scenach i sobie darowałam ^^
Tobe Hooper - The Mangler (1995)
http://imdb.com/title/tt0113762/
Plot Outline:
A laundry folding machine is possessed by a demon from Hell.
lipa jakich malo..
=D
Chętnie sobie przypomnę tą lipę

jedynym powodem, dla ktorego obejrzalam ten film, byl ze gra tam aktor co gral freddy'ego. niby na podstawie ksiazki stephena kinga, ale film nie jest dobry ...mym zdaniem.
ja ostatnio ogladalem filmik jak ruscy naziole odrzynaja nozem glowy 2 cyganom i to byla jedna z najgorszych rzeczy jakie widzialem
zobacz sobie lepiej japonskie filmy typu flaki/szalency. tam naprawde mozna spotkac obrzydliwe rzeczy.

no dobra, tylko po co mialbym to ogladac?
bo to moze byc jeszcze gorsza rzecz z najgorszych rzeczy jakie widziales.
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):ja ostatnio ogladalem filmik jak ruscy naziole odrzynaja nozem glowy 2 cyganom i to byla jedna z najgorszych rzeczy jakie widzialem
o fuj tez to widzialem