Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Normalsi
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Bardzo ciekawa grupa rockowa z Łodzi, która powoli staje się coraz popularniejsza. Nie wiem, na ile są znani poza naszym województwem, każdemu jednak polecam zapoznanie się z ich twórczością - bo naprawdę warto.

http://www.normalsi.pl
dane mi bylo slyszec jeden ich album (no coz polecono mi wlasnie go jak kupowalem kumplowi prezent na urodziny) i musze przyznac ze graja calkiem ciekawie, niestety malo tego sluchalem i nie pamietam za bardzo juz ich tworczosci a wiec nie moge sie szerzej wypowiedziec
Na allegro natknalem sie na album: Normalsi – „Dekalog czyli Piekło Muzykantów” wraz z opisem:

„Dekalog, czyli Piekło Muzykantów” to drugi album rockowej grupy Normalsi. Tym razem jest to album koncepcyjny w całości poświęcony chrześcijańskiemu Dekalogowi. Znajdziemy tutaj dziesięć różnorodnych piosenek, które stanowią muzyczne interpretacje kolejnych przykazań. W warstwie muzycznej mamy tu obok siebie ciężką rockową jazdę, nieco filmowe fragmenty ilustracyjne oraz przejmujące osobiste ballady. Co ciekawe Normalsi w tekstach nie stawiają żadnych religijnych drogowskazów, ale przede wszystkim mnożą pytania, zaś odpowiedzi pozostawiają słuchaczom. Szata graficzna albumu oparta jest na motywach Piekła Hieronima Boscha, a całość dodatkowo zawiera prezentację multimedialną z teledyskami, wywiadami , galerią zdjęć i linkami do strony internetowej zespołu.

Warto? Slyszal ktos?
Warto, warto! kiedy poraz pierwszy usyłszałem jakieś dziwne miałem uczucie, że to coś podobnego do Comy, ale jednak inne Smile dużo ciekawsze. Polecam obie płytki, Dekalog i Soliloquium.

Juda, Komin, Wielki B, Patologia - ŚWIETNE kawałki.