Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Książki...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
jakie ostatnio przeczytaliscie książki ??
które z nich polecacie do przeczytania ??
i mniejwięcej o czym są krótko napiszcie Smile
małe co nieco do poczytania niekomu niezaszkodzi...

zaczynając od siebie ostatnio przeczytałem ks. "Blus dla prezydenta" autora niepamiętam ... ksiaszka opowiada o zamachu stany przeprowadzonego w jednym z państw ... a obecnie czytam filozofie pana Marksa i Engelsa Smile Angry
"Kubuś fatalista i jego Pan" - Diderot

co tu dużo mówić...genialna książka Big Grin ...jadą sobie Kubuś z Panem na koniach i Kubuś opowiada historię swojej miłości...ale coś mu ciągle przerywa Laughing ...

Arion

Ja ostatnio przeczytałam Lolitę, Potop i Mistrza i Małgorzatę. ;]

A teraz czytam Kod Leonarda da Vinci - polecam gorąco, jak dla mnie jedna z lepszych książek, jakie przeczytałam.
Arion napisał(a):A teraz czytam Kod Leonarda da Vinci - polecam gorąco, jak dla mnie jedna z lepszych książek, jakie przeczytałam.

Jaki autor ?? chętne bym przeczytał SmileSmile bo właśnie kończe swoją czytać Smile
U mnie to głównie fantastyka...
Achaja, Siewca Wiatru, Tropem Xameleona, Trylogia Mrocznego Elfa/Doliny Lodowego Wichru i sporo innych pozycji tego typu.

A o czym są to nie powiem bo to psuje przyjemność z czytania Angry
Slayerd napisał(a):A o czym są to nie powiem bo to psuje przyjemność z czytania Angry

moze masz racje ... to piszmy z jakiego rozdziału chociaż są to książki ... czy włąśnie tak jak ty fantastyka przygodowe romanse czy biografie. Smile)
właœnie kończę Wołodyjowskiego czytaćgwara tam jest niesamowitaSmile. polecam wszystkim ksišzki Prachetta ze Œwiata Dysku, jak i Hallera Paragraf 22 - zgoła odmienne spojrzenie na 2 wojne œwiatowš...

btw. czytał ktoœ ksišżki osadzone w realiach gry Magic - The Gathering ?
Piwo napisał(a):btw. czytał ktoœ ksišżki osadzone w realiach gry Magic - The Gathering ?

niestety Sad( pierwsze słysze o czymś takim Confusedhock:
Hans H. Kirst - Fabryka Oficerów <---polecam wszystkie książki tego autora =]

J. Verne - 20 Thousand Leagues Under The Sea <--w trakcie... =)

Arion

Autor - Dan Brown. I jeszcze raz polecam tym, których interesuje symbolika religijna, Kościół katolicki, chrześcijaństwo i tajemnice...

Ja również preferuję fantastykę - Le Guin, Tolkien, Sapkowski (standard ;P), Salvatore... Plus literatura nieco schizofreniczna, psychologiczna, filozoficzna... Uwielbiam książki, które mnie czegoś uczą, zmuszają do myślenia i wyciągania wniosków przy myślowym dialogu z autorem. Chociaż i dla rozrywki miło jest coś pzreczytać Smile
Hmm ostatnio przeczytałam:

"Kobiety nazistów"
"Katyń"
"Siewce Wiatru"
"Obrońcy Królestwa"

a obecnie zabrałam się za "Szklany Szpon" EuGeniusza Dębskiego i "Dobry Omen" Pratcheta i Gaimana ;]
"Kod Leonarda Da Vinci" - bardzo gorąco polecam. Poza tym godne uwagi są IMHO "Bunt" Reymonta, "Weronika postanawia umrzeć" Paulo Coelho, "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa oraz "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego.
W te wakacje kiepsko, malo czytam, a jezeli juz to ksiazki typu [GUITAR] John Petrucci - Rock Discipline, albo Brudne Dzieci Sida - Trzy Akordy Darcie Mordy, to jest wlasnie Punk!

Ogolnie kiepsko, czytam Dicka wciaz.
Hmm a ja skonczylam czytac ksiazke " CK Dezerterzy" Tongue
A ja czytam obecnie "Imię Róży" i "Nędzników" polecam gorąco.

btw. The Simpsons Rulez!
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13