Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: N.R.M.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
czyli Niezaleznaja Respublika Mroja.
Ciekawa białoruska formacja, powstała w 1994 roku, na gruzach zespołu Mroja. Osobiście, polecam cześć dyskografii od "Try čarapachi" w górę, kiedy to rozpoczeli swoją opozycyjną działalność na Białorusi. Teksty: jak nietrudno się domyślić- lwia cześć to protest songi przeciw reżimowi Łukaszenki, lecz bynajmniej nie truiztyczne, trywialne i zajeżdżające prymitywizmem. Wręcz przeciwnie.
Dyskografia:
* Łałałała (1995)
* Odzirydzidzina (1996)
* Made in N.R.M. (1997)
* Pašpart hramadzianina N.R.M. (Paszport obywatela N.R.M. - 1998)
* Akustyčnyja kancerty kanca XX stahodźdźia (Akustyczne koncerty końca XX wieku - 1999)
* Samotnik (2000)
* Try čarapachi (Trzy żółwie - 2000)
* Dom kultury (2002)
* Spravazdača 1994-2004 (2004)

Znacie? Nie jest to zbyt dobrze znany zespół, a naprawdę wart poświęcenia paru chwil. Gorąco polecam.
Ich muzyke jak byś określił?
W ogóle to można gdzieś tego posłuchać? Idea
http://nrm.art.pl/main.php?id=news
W dziale "Download" jest zapis wrocławskiego koncertu, nie wiem, czy to cos warte, ale sprawdz Smile Choć na początek polecam jakiegoś porządnego p2p typu BearShare, powinienes stamtąd ściągnąć. Jeśli wszystko zawiedzie, to daj mail na PM, a cos tam skompresuje do mp3 i Ci podeślę Smile Szukaj takich kawałków jak: "Lohkija-lohkija", "Try čarapachi" czy "Czystaja". Gatunek? Rock z elementami punkowymi chyba Smile
Koncert niedługo ściągne Smile
Jak narazie znam 3 kawałki Wink tj."Try čarapachi", "Czystaja", "Äîě ęóëüňóđű" i bardzo mi się podobają. Kawał porządnego rocka z dobrym wokalem.
"Try čarapachi" miażdży! Smile

...a reszta mogłaby się zainteresować tym zespołem Wink
balzac napisał(a):"Äîě ęóëüňóđű"
hehe, "Liohkija, liohkija" przekładając na nasze Big Grin Komputer świruje, jak mu się bukwami zarzuci Big Grin
Cieszę się, że Ci się podoba. Wyrażam jednocześnie nadzieję, że rekomendacja dwóch największych erudytów i muzycznych ekpertów na forum zachęci forumowiczów do zapoznania się z twórczością N.R.M. Big Grin
Co do tego koncertu co go można ściągnąć z polskiej strony NRM: bardzo słaba jakość Wink .
Ponoć na żywo wypadają zajebiście, poszperałem i wyszukałem właśnie takie opinie. Ponadto, płyty NRM można dostać gdzieś na rynku w Białymstoku Wink .

Kto nie słyszał niech wejdzie -> http://www.slyhap.com/mp3 21 kawałków w mp3 Wink .
Polecam Smile
Lomatkojezusie. To ta grzybnia, ktora chyba co miesiac gra jakis koncert w Bialymstoku. Nie wiedzialem, ze toto znane jest jeszcze gdzies poza Bialorusia/podlasiem. Wink A tak w ogole to oni chiba graja punk rocka? Specjalnie to ja sie w tych klimatach nie orientuje, ale zazwyczaj to wlasnie na pankowcyh koncertach wystepuja.
Dżemik napisał(a):Lomatkojezusie. To ta grzybnia, ktora chyba co miesiac gra jakis koncert w Bialymstoku. Nie wiedzialem, ze toto znane jest jeszcze gdzies poza Bialorusia/podlasiem. Wink
Ożesz Ty... Czemu grzybnia?

Cytat:A tak w ogole to oni chiba graja punk rocka? Specjalnie to ja sie w tych klimatach nie orientuje, ale zazwyczaj to wlasnie na pankowcyh koncertach wystepuja.
Toć przeca pisalem, że rock z elementami punkowymi.
Cytat:Ożesz Ty... Czemu grzybnia?

Nie powiem Ci czemu. Surprised Tak tylko sobie marudze. Wink Mozliwe, ze ludkom lubujacym sie w takiej muzie NRM sie spodoba. Jak dla mnie jednak zbyt lekkie i zbyt proste, wrecz prostackie, toto.

Cytat:Toć przeca pisalem, że rock z elementami punkowymi.

No ale miedzy punk rockiem a rockiem z elementami punku jest zasadnicza roznica. Chociazby w dziale w ktorym ten topic powinien lezec. ;]