Najlepsza płyta w historii polskiego punk/rocka to:
..czekam na opinie, ewentualnie jakieś propozycje do ankiety

Ze swoim głosem się wstrzymam narazie.
edit;Jeszcze prosze uzasadnić swój wybór. W sumie Tomash to ma racje co do płyt, dem, singli. Więc nie ograniczajcie się do tej ankiety, a co tam

Hmmm, polskie kapele punkowe miały tego pecha, że częśto ich najlepszymi wydawnictwami były nie płyty, a demówki czy single. A z płyt to najlepsza jest oczywiście "Underground out of Poland" Dezertera

^no miały pecha

. Wiec do ankiety wrzuciłem 198 Koncert Moskwy, zamiast albumów studyjnych, czy Ciemny Pokój wydany po latach, zawierający stare nagrania.
Cytat:A z płyt to najlepsza jest oczywiście "Underground out of Poland" Dezertera
Ja tam wole Kolaboracje

.
Do ankiety starałem się wrzucac po jednym z albumów tych kapel, nie chciałem krzywdzić innych kapel, więc dałem po 1 albumie Dezertera, Armii, BK.
Tak jeszcze odnośnie tych dem i singli to kultowy jest singiel Śmierci Klinicznej, wydany przez Tornpress. 8)
no "Ku przyszłości" Dezertera też wymiata

udało mi się tą epke(oczywiście starą tonpressową wersje, nie re-edycje) kupić za 10 zł

Dzieci Kapitana Klossa też wymiatają

.
Jeszcze polecam naturalnie stare nagrania Kryzysu czyli 78-81, bądz winyl wydany we Francji, który czasem pojawi się na Allegro za 300 zeta :? .
Bardzo kultowe są nagrania Patyczaka, czyli Brudne Dzieci Sida. Ostatnio wyszła reedycja na cd.
A głos oddaje naturalnie na 'Czarnule'

..dłuzej czekac nie mogłem

Z wymienionych w ankiecie wybralem KSU.
Brygada Kryzys, nie widzę innej opcji ;].
No, jeszcze napiszcie dlaczego ta a nie inna. Przypominam, ze ograniczac sie do tej listy nie musicie ..a jezeli macie pisać o Włochatym to darujcie sobie

.
Dlaczego Czarną wybrałem? Najbardziej do mnie trafia poprostu. Taki bunt, sprzeciw bardziej rozumiem, podany nie na tacy, tylko metaforycznie. Np. 'Centrala' czy 'Nie ma nic' to opisy tamtej rzeczywistości. No inne powody tego iż wybrałem BK to to iz jestem wielkim fanem, inaczej sie zaglosowac nie dalo

.
Drugie miejsce (spośród tych płyt) ma album KSU - Pod Prąd. Najlepsze dzieło Siczki ..chyba. Potem KSU nie osiągnęlo takiego poziomu.
Trzecie miejsce to bedzie Kolaboracja. Ten album to dla mnie pierwsze zetknięcie z naszą punkową sceną. Szczerość, prostość, świetny kawałek "Polska złota młodzież".

jakies hippisowskie zestawienie =;
Z zespołów mniej "hardcorowych"

jak dla mnie najlepsze są:
Post Regiment - "Czarzly"
Dezerter - "Wszyscy Przeciwko Wszystkim"
XdkyX napisał(a):jakies hippisowskie zestawienie =;
Masz jakieś konkretne propozycje co do tej ankiety?:>
Honor - Urodzony Białym (muhahaahahahahha)
Z wymienionych KSU albo "Kolaboracja" Dezertera.
'nie próbuj nigdy iść pod prąd,nie próbuj nigdy szukać przyczyn!' oddaję głos na KSU