Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Lard
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wikipedia napisał(a):Lard - amerykański zespół, grający muzykę z pogranicza hardcore'a i industrialu. Został założony w 1989 jako efemeryczny projekt muzyczny przez byłego wokalistę Dead Kennedys - Jello Biafrę i Ala Jourgensena - wokalistę i lidera Ministry. W związku z dużym zainteresowaniem, z jakim spotkała się pierwsza płyta, Biafra i Jourgensen postanowili kontynuować współpracę.

W 1994 r. utwór zespołu pt. Forkboy został wykorzystany w ścieżce dźwiękowej filmu Olivera Stone'a Urodzeni mordercy

Dyskografia
The Power of Lard (1989)
Last Temptation of Reid (1990)
Pure Chewing Satisfaction (1997)
70's Rock Must Die (2000)
Do zassania:
'The Power of LARD' oraz 'HellFudge'
'Bozo Skeleton'
'War Pimp Renaissance', 'I Wanna Be A Drug Sniffing Dog' oraz 'Sidewinder'
'Volcanus 2000 (We Wipe The World)' oraz 'Ballad Or Marshall Ledbetter'

http://www.nodevotion.com/lard/discography.php

..czyli kawał porządnej muzy! Kto zna/słucha/lubi?
Wink
Nie powinno to się pisać LARD? :>
Mam gdzieś na kasetce Last Temptation of Reid. Nie słuchałem całe wieki.Jednak nie jest to coś,co by mnie rzuciło na kolana.
Może by tak spróbować debiutu czyli 'The Power of LARD':>? Wink
Jeżeli chodzi o wszystkie dokonania Larda to najbardziej podoba mi się album 'Pure Chewing Satisfaction' którego też mógłbyś posłuchać Wink .
Lubie ten projekt, w zasadzie nie ma słabych pozycji, no może '70's Rock Must Die' Wink , to mi jakoś nie podchodzi, poprostu mam sentyment do starych kawałków Wink .
Wracając to 'Pure Chewing Satisfaction' to polecam Ci kawałki: 'Faith Hope And Treachery',
'War Pimp Renaissance', 'I Wanna Be A Drug Sniffing Dog'.
Taki dziwny jest ten Lard, ale mi zawsze lepiej wchodził niż Dead Kennedys. Wink