Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Horror Rock/Metal
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Czy takie cos wogule istnieje??
Istnieje horror punk, zwłaszcza w wykonianiu Misfits. Jeżeli Cie to interesuje warto zwrócić uwage na tą oldschool'ową kapelke. A co do metalu to prawie cały black i death to jeden wielki horror Wink
sXeRocker napisał(a):A co do metalu to prawie cały black i death to jeden wielki horror Wink

Hehe, zgadzam się Smile BTW- Kiedyś słyszałam, że King Diamond to horror metal...
No tak ale michodzilo bardziej o to czy istnieje taka klimatyczna muzyka
Szczerze mówiąc nie wiem czy istnieje taki rodzaj muzyki i mało mnie to obchodzi. Swoją drogą, uważam, że określenia typu "horror metal" czy "vampiric true black metal" są wymyślane przez zbuntowanych nastolatków, aby pokazać jacy to oni są tru i jakiej strasznej muzy słuchają lub przez wytwórnie muzyczne, a nawet same zespoły, aby zapewnić sobie lepszą promocję...
Nie WiEM czy IStniEJE taKA MuZyka, Ale "HorroR ROck" TO MOi ZNaJoMi pRzeŻYli KiEdyŚ w GreCJi, Jak przechOdziLi poD NAwiSem SKalnym. I jak TYLko oDeszli, to 16 TOn KamIENi SIE na dÓł zwaliŁo, DOkŁadNIE tam, GDzie ByLi pÓł mInUtY TEMu. Tak, To muSIał ByĆ "horroR Rock"
/\
|
|
LOL Big Grin
..a Misfits?!! najbardziej zajebista horror-punkowa kapela na tym nędznym świecie. Jak ktoś nie słyszał 'Last Cares', Saturday Night', czy 'Scream' to pozer Laughing
chyba chodzi o cos w stylu alice cooper, rob zombie, manson...
ALe z was GŁĄby, NaprawdĘ.
goŚciu DoJEBał SObIĘ nazWĘ tzw gatUNku muZYcznEgo, wymajaczYŁ, WymyŚlił, wziĄł z duPy, ZAgaiŁ dla jaj - cokOLWiek.
A wy teraz bĘdzieCie roztrzĄsaĆ co SIĘ kwalIFIkuJE pod gatUNEK któRY NIE istNIEJe.

tak jA wiem, WalczyCIE Ze SchemataMI I generaLIZacjĄ
Horror punk to gatunek którego prekursorem jest The Misfits, więc pogratulować sobie tylko wiedzy księciunio zamiast pierdolić od rzeczy.
Unholy napisał(a):..a Misfits?!! najbardziej zajebista horror-punkowa kapela na tym nędznym świecie. Jak ktoś nie słyszał 'Last Cares', Saturday Night', czy 'Scream' to pozer Laughing
Last Caress słyszałem w wersji Metalliki - zajebista, no i z tekstem naprawdę wstrząsającym... Confusedhock:
aXe Rose napisał(a):
Unholy napisał(a):..a Misfits?!! najbardziej zajebista horror-punkowa kapela na tym nędznym świecie. Jak ktoś nie słyszał 'Last Cares', Saturday Night', czy 'Scream' to pozer Laughing
Last Caress słyszałem w wersji Metalliki - zajebista, no i z tekstem naprawdę wstrząsającym... Confusedhock:
Wersja Metallicy nieco lepsza jak dla mnie Smile Ale Misfits jak najbardziej jest ok. Zwłaszcza nie umiem się odczepić od jednej piosenki. "Scream" Coś pięknego Big Grin
Unholy napisał(a):Horror punk to gatunek którego prekursorem jest The Misfits, więc pogratulować sobie tylko wiedzy księciunio zamiast pierdolić od rzeczy.

To toBie PograTuloWaĆ teGo, Że nie Umiesz czyTAĆ tĘpy kołku.
W tytULe SToI napisane "Horror Rock/Metal" i nie ma nIC o Horror Punku, wiĘc ZANIm zaczniesz KOmuŚ jechaĆ to doKładnIE sobie przeanaLIzUj co I na jakI temat CHCesz POwiedzieć Bucu.
A miSfits to ja pewnie słuchAłem zanim Twoje zacząTki tatUSia JĄdra wyproduKowały.
Nie musisz płakać. Doczytałem i stwierdziłem że punk można pod rock podciągnąć, więc się nie bulwersuj Laughing
Stron: 1 2