Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wszystko o bębnach...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. Mam kaprys utworzyć topic dla :

a)ludzi grających na znakomitym instrumencie jakim jest perkusja
b)ludzi interesujących się perkusją

Może znajdą się jacyś chętni... Jak się nie znajdą po jakimś czasie (niezadużym), to prosiłbym o wyje•••e tego tematu. Pozdrawiam i czekam.
Więc może na początek : Na jakim sprzęcie gracie (bębny, blachy, hardware, pałki itd).
Nie wiem, czy się nie mylę, ale chyba wszyscy perkusiści, którzy tu się udzielali teraz już forum nie odwiedzają.

Mnie perkusja pasjonuje, ale to czysta teoria - w muzyce moja uwaga skupia się głównie na niej, zawsze obserwuję na koncertach głównie perkusistów, ciekawią mnie różne style gry itd. Na sprzęcie się nie znam, od dawna marzę o kupnie jakiegoś zestawu, ale nie wiem czy kiedyś mi się uda, bo warunki lokalowe mam do gry jak na razie średnie.

A temat chyba później przeniosę do działu o instrumentach, bo tam odbywają się dyskusje o sprzęcie, jest kilka tematów o gitarach, basie tak więc myślę, że i ten będzie tam pasował.
No spoko. Dziękuję.
ja gram na perkusji Big Grin
moje gary to
Mapex Q Fusion(nowa wersja)
BlachyTongueaiste,Alchemy
Pałki:Vic Firth NOVA 5A
Hardware:Mapex
Ja gram na aluminiowej darbuce Meinl typu tureckiego i na bongosach niewiadomej produkcji.
Poza tym podobno dobrze z czaszki napierdalam, ale ciężko mi stuprocentowo stwierdzić.