buubi napisał(a):No no - zaskoczyłeś mnie niską pozycją Remedy Lane - jak dla mnie najbardziej zróżnicowanej muzycznie płyty PoSów
No właśnie gdy zinterpretujemy to w drugą stronę to wyjdzie, że RL jest niespójna. Każdy utwór na tej płycie jest jakby z innej bajki, brakuje im wspólnego "ducha"...
A co do Entropii to bardzo długo nie mogłem się do niej przekonać. Ta płyta jest wybitnie porąbana, znajdziemy na niej prawie wszystko: troche funku, dużo metalu, rocka, nie obyło się też bez nawiązań do jazzu i pomimo tego zróżnicowania płyta jest trzyma się kupy...
Ale jeśli byśmy wzięli pod uwagę wydania japońskie to OHBTCL ustawił bym powyżej Entropii

słucham troche ponad pół roku i uwielbiam ten zespół

muzykę,wokal,teksty
moja ulubiona płyta to 'Remedy lane'

no może nie do konca progresywną,ale przyznaję,że od jakiegoś czasu bardzo dużo takiej muzyki słucham

nieznam tej kapeli ale skoro mowicie ze dobra to nadrobie zaleglosci

Zakk Wylde napisał(a):nieznam tej kapeli ale skoro mowicie ze dobra to nadrobie zaleglosci 
nie dobra, tylko zajebista...

20/02/2007 - Pain Of Salvation - Warszawa @ Progresja
Zainteresowani ? Ja odczuwam spore podekscytowanie

buubi napisał(a):20/02/2007 - Pain Of Salvation - Warszawa @ Progresja
Zainteresowani ? Ja odczuwam spore podekscytowanie 
No ja chyba bede,stary teraz pracuje w wawie to nocleg mam.Bardzo chetnie sie wybiore bo ostatnio powaznie sie wciagnolem w Remedy Lane

buubi napisał(a):Zainteresowani ? Ja odczuwam spore podekscytowanie 
no ja oczywiście będę.... ale 21/02/2007 w Krakowie

...
Yog,gdzie wyczytales,ze w krakowie tez beda??Mnie tez to miasto bardziej pasuje niz aktualna stolica.
Krzychun napisał(a):Yog,gdzie wyczytales,ze w krakowie tez beda??Mnie tez to miasto bardziej pasuje niz aktualna stolica.
painofsalvation.art.pl napisał(a):Pain of Salvation w lutym zagra Polsce!!!
Taką informację można przeczytać na stronie warszawskiego klubu Progresja (znanego choćby z organizacji trzech edycji festiwalu Rock Against Terrorism).
Występ ma się odbyć 20 lutego przyszłego roku. Szczegóły już wkrótce!
Dzień później zespół ma wystąpić w Krakowie.
Szykuje się gorąca zima 
Dodał: frantyk
frantykowi chyba można wierzyć

Jeśli chodzi o PoS to z pewnością. W innych sprawach już bywa różnie (ostatnio stracił posadkę moda na Caladanie, a było bardzo gorąco i kilku starych userów dostało bana)