Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Lipali
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Po nieistniejacym juz Illusion "Lipa" zalozyl nowa kapele o nazwie Lipali.Posiadam ich plyte "PI" i musze przyznac ze jest to bardzo dobra plyta stojaca na wysokim hm....swiatowym poziomie?? Big Grin A co wy sadzicie o LIPALI??
PI jest hmmm, którko: zajebista - dobra, że tak powiem Illusionowa muza z jednym z lepszych wokali w Polsce i co nieczęsto spotykane w Polsce bardzo dobrze zrealizowana - dobrze że jeszcze ktoś tak u nas gra, bo niestety wiele popłuczyn typu Ptaky i Coma (wybaczcie ale mimo iż wielu się podoba mi niestety nie siada)...
od dluzszego czasu, mialem zamiar posluchac Lipali, ale jakos nie mialem wciaz okazji. Skoro powiadacie, ze dobre Illsionowe granie to trzeba sie w koncu zabrac.

Ostatnio sciagnalem ze strony Lipy, albumik za czasow She i stwierdzam ze jest troche nudny, az dziwne co zrobil pozniej w Illusion.
statekx napisał(a):od dluzszego czasu, mialem zamiar posluchac Lipali, ale jakos nie mialem wciaz okazji. Skoro powiadacie, ze dobre Illsionowe granie to trzeba sie w koncu zabrac.

Ostatnio sciagnalem ze strony Lipy, albumik za czasow She i stwierdzam ze jest troche nudny, az dziwne co zrobil pozniej w Illusion.

Za czasów She grało sie hmm... troszkę inaczej, raczej nie było kapel rockowych grających w stylu Illusion bo takieg ostylu (mieszanka 75 % grunge i 25 % core Big Grin ) jeszcze nie było... Takie czasy - zimna fala itp... Dobrze że chłop odnalazł swoją ścieżke w której czuje się najlepiej i sprawia przy tym innym (znaczy nam - słuchaczom) sporo funu Big Grin
Racja, choc...ewolucja dopiela szybko swego, bo pierwsza plyta Illusion wydana zostala tylko 2 lata po Big City Lihts kapeli She Smile
statekx napisał(a):Racja, choc...ewolucja dopiela szybko swego, bo pierwsza plyta Illusion wydana zostala tylko 2 lata po Big City Lihts kapeli She Smile

Czyli nawet rewolucja Big Grin Prawdopodobnie chłop osłuchał sie świeżo "wypłyniętych" w tych latach (przełom lat 80-90-tych) Soundgarden, AIC, PJ i Helmet i wprowadził owe inspiracje w swoją muzę Big Grin
Lubie, lubie, koncert tez milo wspominam, plakat z podpisem pałkera wisi na scianie (niestety tylko pałkera, bo Lipa wraz z Qlosem nie byli w stanie pisac ;P) nawet zdjecia z tego koncertu mozna podziwiac na ich oficjalnej stronie: http://lipali.hardzone.pl/galeria/scrubs/scrubs.html

Najlepszy moment koncertu?
- Lipaa graaaj, Lipaa graaaj, Liipaa graaaj - glos fanki nieopodal mnie
- A Ty pokaz cycki,.. - odsapnal Lipa do mikrofonu.

;D

Prawdziwy frontman o niezlym poczuciu humoru, mozna uslyszec to na ich koncertach miedzy kawalkami, albo chociazby na Bolilolu Illusion.

Slyszalem, ze maja wydac nowa plyte, byloby milo.
Taa.......Lipa...tzn. Lipali nie slyszalem Sad Ale Illusion było ZAJEBISTE bez dwóch zdań("ten koleś bierze nóz..." Wink )
Nowy album ma być wydany na jesieni, właśnie trwa nagrywanie\pisanie liryków\dopracowywanie materiału.
Pierwszym utworem Lipali, który słyszałem, był 'pi', jeszcze jako demo, z dziwnym tekstem po angielsku. 'Kopiejki', 'Jeśli', 'Niezatapialni' były kolejnymi, i tak doprowadziło to do kupna albumu. Nie będę porównywał tego do Illusion, bo tamte czasy się skończyły. Lipali wnosi nowy oddech do ciężkiej muzyki, i mam nadzieję, że na tym się nie skończy.

Rzeczywiście, nie wiem czy jest drugi taki wokalista w Polsce, który miałby tak dobry kontakt z publicznością (zdarza się to także Piotrowi Roguckiemu z COMY), humorystyczne teksty, czasami dosadne i ironiczne.

'ktoś kto ma malucha z takimi rejestracjami - GKO 5661 - został właśnie skrojony' - to jeden z wielu tekstów Lipy, zarejestrowany na albumie 'Bolilol Tour'.

Zapraszam wszystkich fanów Lipy i jego twórczości, a także tych, którzy dopiero zaczynają poznawać jego muzykę, na stronę oficjalną stronę vendetta.art.pl
Nie slyszalem zadnego utworu studyjnego, tylko to co grali na kiklu probach, ale z tego co zaslyszlaem to nic szczegolnego.
statekx przypomnial mi o tym temacie i fakcie, iz Lipali "wyrusza" w trase.

LIPALI Runner Tour 2006 (plakat)

14.11.2006 Kalisz ¡ Pub Pod Muzami
15.11.2006 Wrocław ¡ WZ Klub Muzyczny
headliner: Ocean ¡ support: Clon
17.11.2006 Bytom ¡ Exlibris
18.11.2006 Lubliniec ¡ MDK
21.11.2006 Wadowice ¡ Wadowickie Centrum Kultury support: Ypsylon
23.11.2006 Gliwice ¡ Klub Brawo ¡ support: Ypsylon
24.11.2006 Tychy ¡ Klub Palisander ¡ support: Ypsylon
25.11.2006 Ostrowiec Świetokrzyski ¡ Pub Dekada support: Ypsylon
Co byscie beze mnie zrobili Wink
Kur*a i teraz mam za swoje, nie poszedlem u siebie na ich koncert i teraz za kare wypieli sie na moje miasto Wink Szkoda, szkoda, ale odbije sobie ta przyjemnosc na Exodusie w Poznianiu Big Grin
Dzisiaj grają ponownie u mnie w mieście, ale idę do kumpla na osiemnastkę więc nie dane mi będzie zobaczyć Lipali. Ale wiem czego się spodziewać po zespole Lipy, a nowych utworów posłucham jak wyjdzie płytka.