Jak kazdy wie jest to nowy film Romana Polańskiego na podstawie ksiazki pana Dickensa "Oliver Twist". Bylem na tym filmie z klasa i musze przyznac ze jest dosc dobry. Pokazuje duza dawke okrucienstwa jakie stosowano w tamtych czasach i trudnosci z jakimi musial sobie radzic tytulowy Oliver. Dobrze dobrana muzyka, aktorzy i scenografia ukladaja bardzo fajny klimat. Film mozna okreslic jako taki "Dla dzieci ale nie dla dzieci"

.
Piszcie tutaj swoje opinie na temat tego filmu (jesli wogole na nim byliscie

)
Aha zapomnialem tez dodac ze fajna byla scena kiedy koles ktory robi trumny wciaga tabake z takim straznikiem sierocinca

. Naprawde fajna tabakierke mial ;] (taka mala trumna

).
na filmie nie byłem ale ze zdjęc i recenzji wydaje się nawet fajny ale obawiam się czy niejest zbyt dziecinny

ale i tak pójde na niego, a co do tej tabaki to ciekawe jaka to była i czy na serio aktorzy se na planie snuffali

no na serio! ;] zbyt dziecinne to to nie jest bo ciagle sie bija, strzelaja w siebie krew leci komus czasem

Ale chodzi mi czy po nakręceniu zdjęc wysnuffali ze wszyscy aktorzy tą całą trumienke tabaki

A wiesz jaka to mogła byc

Z własnej woli na pewno nie pójdę (może pojedziemy do kina z klasą, to przynajmniej lekcji nie bedzie

). Twórczość Polańskiego usypia mnie lepiej niż kilo środków na sen

Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?
Tomash napisał(a):Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?
NPW = MIAZGA, MIAZGA, po trzykroć MIAZGA

Tomash napisał(a):Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?
Oglądał. "Pianistę" też oglądał - do połowy, bo potem zasnął...

Beast King napisał(a):"Pianistę" też oglądał - do połowy, bo potem zasnął... 
Naprawdę nie ma się czym chwalić ; ).
Mi się ten film bardzo podobał. Chyba jestem trochę za bardzo wrazliwa, bo się kilka razy prawie popłakałam

hock: Zawsze za bardzo wczuwam się w życie bohaterów

Książki jeszcze nie czytałam, trochę nie lubię czytać książek, kiedy najpierw oglądałam film, ale chyba na to się skuszę. To chyba będzie- z tego co pamiętam- mój trzeci raz

to tak samo jak ja najpierw OGLADALEM władce pierscieni a dopiero potem zaczalem (i jeszcze czytam) czytac ksiazke (naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])
gofer24 napisał(a):(naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])
Zaprawdę, prawdziwe szczęście Ciebie spotkało, jest to niepodważalny fakt...

Polanskiego powino sie bojko0towac a nie na jego filmy chodzic pedofilrm jest i tyle i mam w dupie ze jest Polakiem rozpoznawalnym na swiecie jak nawet nie moze do stanow wjechac bo zostanie aresztowany. Generalnie film moze byc dobry ale mam to w dupsku nie bede placil za oglodanie filmow zbocznce
Macias napisał(a):Polanskiego powino sie bojko0towac a nie na jego filmy chodzic pedofilrm jest i tyle i mam w dupie ze jest Polakiem rozpoznawalnym na swiecie jak nawet nie moze do stanow wjechac bo zostanie aresztowany. Generalnie film moze byc dobry ale mam to w dupsku nie bede placil za oglodanie filmow zbocznce
pierdolisz ;[[[[
widac ze lubisz czytac jakies "zycia na goraco" etc. ;/