Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Mogwai
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W skrócie: to chyba najbardziej znany zespół grający post-rocka. Szkoci nagrali jedną z najważniejszych płyt lat 90 - swój debiut Mogwai Young Team, raz odwiedzili Polskę. Grają muzykę kontrastów, gdzie potężne ściany dźwięku (np. "Like Herod" z debiutu - MIAŻDZY !) mieszają się z melancholijnymi partiami gitary. Rzadko pojawia się wokal. Mogwai chodzi o jak największe przekazanie emocji poprzez muzykę. Znani są ze swego wrogiego stosunku do brit-popu i tzw. alternatywy.

Jest to jeden z zespołów, których lubię wszystkie albumy, niemniej chyba najbardziej "Come on die young". Nadal grają świetnie, ale wg mnie niestety najlepsze dzieła mają za sobą (wlasnie Come on die young i Mogwai Young Team, Rock Action i Happy songs trochę mniej mi podchodzą), może jednak następna płyta, która ukaże się niedługo pokaże niedowiarkom, np. mi, że nadal dają rady Wink

Lubicie, znacie ?
Uwielbiam Mogwai, uwielbiam taką muzykę. Kiedyś wypowiadałem się chyba już w temacie o post rocku, ale nie zaszkodzi raz jeszcze.
Bardzo lubię słuchać "Rock Action", "Young Team", "Come On Die Young", innych albumów niestety jeszcze nie znam.
Heh, nie wiedziałem o tej wrogości zespołu do alternatywy i brit-popu. Słucham zarówno jednego, jak i drugiego, więc chyba bym podpadł ;D.
Mogwai ... Hmm ... Całkiem przyjemna nuta, ale jak dla mnie na dłuższą metę trochę nużąca Wink
Przyszły rok zapowiada się co raz lepiej...

Nowy album szkockiej grupy Mogwai zatytułowany będzie "Mr. Beast".

Wzmianka o krążku pojawiła się w zeszłym miesiącu na oficjalnej stronie internetowej zespołu, gdzie gitarzysta i wokalista Stuart Braithwaite zamieścił obszerną notkę, w której skrytykował bieżące wydarzenia w Stanach Zjednoczonych. Przy okazji dosłownie napomknął o premierowym materiale Mogwai, pisząc: "Nasza płyta jest skończona".

Teraz wiemy już jak album jest zatytułowany oraz kiedy się ukaże – premierę zaplanowano na 3 marca 2006 roku.

http://muzyka.onet.pl/mr,1194959,wiadomosci.html

Niestety informacji niewiele.
Click !
No, tu jest wiecej informacji o najnowszej plycie Mogwai. I mam nadzieje, ze znow zaczna MIAZDZYC, ze bedzie wiecej energii, mniej smecenia.
Tak więc nie pozostaje nam nic innego, jak tylko czekać z nadzieją na coś naprawdę dobrego Smile, do premiery już nie tak daleko.
Przy okazji, nie wiem co masz przeciwko smęceniu ; ).
Cytat:Przy okazji, nie wiem co masz przeciwko smęceniu ; ).
Szczerze mowiac nic, ale na dlusza mete zaczyna byc wkurzajace.
Heh...Mogwai.
Słuchałem ostatnio utworu "Like Herod" z mamusia. Około 10 minuty wybiegła z krzykiem z pokoju Laughing Aaa.. i wiecie co niechciałbym piractwa w żaden sposób propagować, ale tym razem nie mogę się powstrzymać. Słyszałem już "Mr.Beast" Coś pięknego... Wiecej nie mówie bo beszty na mnie będa Big Grin zresztą i tak pewnie będą.Aha oczywiście orygniał kupie Surprised
Eee, już? ;o Napisz może coś więcej, czego mam się spodziewać ? ; )
aaaa....nic nie powiem Big Grin nie ma tak dobrze...płyta jest doskonała, stary styl Mogwai, wokal o ile dobrze pamiętam w dwóch utworach i to by było na tyle Smile A płyte mam hoho...i jeszcze trochę, ale bałem sie przyznac