Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zesply, Zesply!!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6

Anonymous

Siema
Wymieniajcie tutaj zesply reggae polskie i zagraniczne kture oplaca sie polsuchac, moje propozycje to :
Habakuk
Maleo Reggae Rockers
kiedy przeczytalam tytlul pomyslalam, ze "o" ci sie psuje...

Jest jeden zespol reggae, co gral w wiosce mojej w zeszlym roku, calkiem byl pozytywny
indios bravos
Izrael, Paprika Korps Wink, Ska-P, Sztywny Pal Azji Wink

Anonymous

Hmm...Jest bardzo wiele godnych uwagi zespolow w klimatach reggae..z tym ze jesli dopiero zaczynasz, dobrze by bylo poznac klasyke:

Izrael
Bakszysz
Daab
Gedeon Jerubbaal

To pierwsze rub-a-dub'style-owe zespoly na Polskiej scenie.
Poza tym, godne uwagi okazuja sie:

Paprika Korps
Tumbao
Habakuk
Dusza
Ziemia Kanaan(zespol z miasta obok ;D)
Aggafari
Cała góra Barwinków
Paraliż Band

To by bylo na tyle...
Jah!
Ja polecam Happysad
To polski zespół !!
hey mi tesh sie przydadzą te nazwy zespolow. od niedawna slucham reggae. zaczelem od Gentlemena [to chyba jush kazdy zna ...]
niedawno Marley ... znam rowniez Reggaesonic.

z polskich nie znam praktycznie nic oprocz PGR [Pozytywna Grupa Reggae] i Tumbao. heh

dzieki za wszystkie propozycje ...

pzdr
Ludzie Bob Marley i Bob Marley...

A poza tym to lubie:
Indios Bravos (i ogolnie Gutka)
Habakuk
Cała Góra Barwinków
Skampararas
Paprika Korps

Ale i tak nic Boba Marleya nie przebije!
co by się nie powtarzać będzie skromnie - Tryo (z Francji)
Habakuk, Ratatam (fajny koncercik zagrali na WOODSTOCKU) i oczywiście BOB MARLEY Angry
Skampapraras, Akurat...tyle mi na mysl przychodzi...
te 2 lubie Big Grin
... a, że ska do reggae niedaleko to podam jedynie ska składy ktore lubie. Lecz będą to tylko zagraniczne gdyż z polskimi jakoś nie miałem zawiele do czynienia. No więc tak: Reel Big Fish, Less Than Jake, Operation Ivy(mają dużo punkowych kawałków, ciekawostką to iż z tej kapeli powstał Rancid!), 311 ale to alternatywne cholerstwo jest(ska z rapem, soft rockiem i reggae, bluesa troszke), lol i coś w tej chwili nie moge sobie więcej przypomnieć. Z reggae polskiego to tylko Habakuk mi znane jest. Farben Lehre ma dwa ska kawałki które kicks ass normalnie 8) Big Grin . No wiadomo Bob Marley o uszy też mi sie obił. Czasem posłucham internetowego radia gdzie puszczają reggae ale nie staram sie zapamiętywać nazw tych kawałków Wink
Gentelman!!!!!!!!
cóż...nie będę oryginalna i wymienię moje ulubione zespoły, czyli : Habakuk, Daab, Bakshish, Cała Góra Barwników, Gentleman, Indios Bravos i PGR. Nikt chyba nie wspomniał o woodstockowym szaleństwie, czyli Maleo Reggae Rockers oraz o starym i bardzo ciekawym zespole Gladiators - na początek polecam piosenkę "Stick a bush". poza tym nie ma reggae bez Marleya. Smile
Pozdro dla fanów positive vibrations
Dzieki Smile
Hmmm,tak się zastanawiałem,którą kapelę z gatunku reggae wymienić.Jako że nie za bardzo osłuchałem się w temacie poza Bob Marley & The Wailers polecam prześmiewczą grupę Dread Zeppelin - połączenie stylu BM,reggae i Elvisa Presley'a.Normalnie odjazd !
Stron: 1 2 3 4 5 6