06-04-2004, 07:23 PM
06-04-2004, 07:27 PM
kiedy przeczytalam tytlul pomyslalam, ze "o" ci sie psuje...
Jest jeden zespol reggae, co gral w wiosce mojej w zeszlym roku, calkiem byl pozytywny
indios bravos
Jest jeden zespol reggae, co gral w wiosce mojej w zeszlym roku, calkiem byl pozytywny
indios bravos
06-04-2004, 08:04 PM
Izrael, Paprika Korps
, Ska-P, Sztywny Pal Azji 

Anonymous
06-05-2004, 01:41 PM
Hmm...Jest bardzo wiele godnych uwagi zespolow w klimatach reggae..z tym ze jesli dopiero zaczynasz, dobrze by bylo poznac klasyke:
Izrael
Bakszysz
Daab
Gedeon Jerubbaal
To pierwsze rub-a-dub'style-owe zespoly na Polskiej scenie.
Poza tym, godne uwagi okazuja sie:
Paprika Korps
Tumbao
Habakuk
Dusza
Ziemia Kanaan(zespol z miasta obok ;D)
Aggafari
Cała góra Barwinków
Paraliż Band
To by bylo na tyle...
Jah!
Izrael
Bakszysz
Daab
Gedeon Jerubbaal
To pierwsze rub-a-dub'style-owe zespoly na Polskiej scenie.
Poza tym, godne uwagi okazuja sie:
Paprika Korps
Tumbao
Habakuk
Dusza
Ziemia Kanaan(zespol z miasta obok ;D)
Aggafari
Cała góra Barwinków
Paraliż Band
To by bylo na tyle...
Jah!
06-09-2004, 08:33 PM
Ja polecam Happysad
To polski zespół !!
To polski zespół !!
06-10-2004, 08:53 PM
hey mi tesh sie przydadzą te nazwy zespolow. od niedawna slucham reggae. zaczelem od Gentlemena [to chyba jush kazdy zna ...]
niedawno Marley ... znam rowniez Reggaesonic.
z polskich nie znam praktycznie nic oprocz PGR [Pozytywna Grupa Reggae] i Tumbao. heh
dzieki za wszystkie propozycje ...
pzdr
niedawno Marley ... znam rowniez Reggaesonic.
z polskich nie znam praktycznie nic oprocz PGR [Pozytywna Grupa Reggae] i Tumbao. heh
dzieki za wszystkie propozycje ...
pzdr
06-13-2004, 05:22 PM
Ludzie Bob Marley i Bob Marley...
A poza tym to lubie:
Indios Bravos (i ogolnie Gutka)
Habakuk
Cała Góra Barwinków
Skampararas
Paprika Korps
Ale i tak nic Boba Marleya nie przebije!
A poza tym to lubie:
Indios Bravos (i ogolnie Gutka)
Habakuk
Cała Góra Barwinków
Skampararas
Paprika Korps
Ale i tak nic Boba Marleya nie przebije!
06-13-2004, 09:11 PM
co by się nie powtarzać będzie skromnie - Tryo (z Francji)
06-17-2004, 07:59 PM
Habakuk, Ratatam (fajny koncercik zagrali na WOODSTOCKU) i oczywiście BOB MARLEY 

07-02-2004, 06:19 PM
Skampapraras, Akurat...tyle mi na mysl przychodzi...
te 2 lubie
te 2 lubie

07-14-2004, 02:57 AM
... a, że ska do reggae niedaleko to podam jedynie ska składy ktore lubie. Lecz będą to tylko zagraniczne gdyż z polskimi jakoś nie miałem zawiele do czynienia. No więc tak: Reel Big Fish, Less Than Jake, Operation Ivy(mają dużo punkowych kawałków, ciekawostką to iż z tej kapeli powstał Rancid!), 311 ale to alternatywne cholerstwo jest(ska z rapem, soft rockiem i reggae, bluesa troszke), lol i coś w tej chwili nie moge sobie więcej przypomnieć. Z reggae polskiego to tylko Habakuk mi znane jest. Farben Lehre ma dwa ska kawałki które kicks ass normalnie 8)
. No wiadomo Bob Marley o uszy też mi sie obił. Czasem posłucham internetowego radia gdzie puszczają reggae ale nie staram sie zapamiętywać nazw tych kawałków 

07-28-2004, 05:11 PM
Gentelman!!!!!!!!
07-28-2004, 07:40 PM
cóż...nie będę oryginalna i wymienię moje ulubione zespoły, czyli : Habakuk, Daab, Bakshish, Cała Góra Barwników, Gentleman, Indios Bravos i PGR. Nikt chyba nie wspomniał o woodstockowym szaleństwie, czyli Maleo Reggae Rockers oraz o starym i bardzo ciekawym zespole Gladiators - na początek polecam piosenkę "Stick a bush". poza tym nie ma reggae bez Marleya.
Pozdro dla fanów positive vibrations

Pozdro dla fanów positive vibrations
08-01-2004, 08:45 PM
Dzieki 

08-05-2004, 04:37 PM
Hmmm,tak się zastanawiałem,którą kapelę z gatunku reggae wymienić.Jako że nie za bardzo osłuchałem się w temacie poza Bob Marley & The Wailers polecam prześmiewczą grupę Dread Zeppelin - połączenie stylu BM,reggae i Elvisa Presley'a.Normalnie odjazd !