Chodzi mi tylko o to, zeby ktos odpowiadal na pytanie w ankiecie. Pomijam pierwszy EP bo chodzi mi o plyty pelnowymiarowe.
Najlepsze lata Sepultury, najlepsza płyta to BTR tuz za nia A , na 3-im miejscu S. zajebiste albumy; reszta plyt z Max'em(oprocz MV) co najmniej dobra ale do wielkiej trojki nie ma startu.
No pierwsze 4 albumy to dla mnie thrashowa muza, za to Chaos AD i Roots to juz zupełnie inna bajka - duże naloty core'owe, potężniejsze brzmienie, wieksza brutalizacja muzy i w ogóle bardziej tu slychać brazylijskie korzenie Sepultury. Dla mnie obydwa okresy są zajebiste - starszy z sentymentu bo qwtedy zaczynałem przygode z ostrą muza, nowszy jak dla mnie ma wiekszy wykop. Wybieram Chaos AD. Pamiętam jak zobaczyłem pierwszy raz clip do Territory i mnie wjebał w ziemię - chłopaki w roponosnym jeziorku umazani błotnistą ropą i sceny z bliskowschodnich waśni religijnych. Ave !!!
Nr. 1 Chaos a.d. - Wychowalem sie na tym albumie.
Nr. 2 Arise. - za to ze nigdy mi sie nie moze znudzic
Nr. 3 Roots. - za ciekawy klimat, ktory w Soulfly juz tak fajnie nie wychodzi.
Zastanawiałem się nad "Arise" albo "Beneath the Remains". Wybrałem jednak tą drugą możliwość.
dla mnie Arise choć reszta też jest wyborna
BESTIAL DEVASTATION, ale że go tu nie ma to zaznaczam Schizophrenie
Odwrotnie do dat powstawania:
1.Roots
2. Chaos A.D.
3. Arise
4. Beneath The Remains
5. Schizophrenia
6. Morbid Visions
Caly czas sie rozwijali i gralui coraz ciekawsza muzyke..
Dżemik napisał(a):Odwrotnie do dat powstawania:
1.Roots
2. Chaos A.D.
3. Arise
4. Beneath The Remains
5. Schizophrenia
6. Morbid Visions
Caly czas sie rozwijali i gralui coraz ciekawsza muzyke..
dupa

od Chaos ad sie zaczeły pierdy, a Roots jest naprawde mocno średni. Dziękuje za taki "rozwój"
Bo sie nie znasz Tomciu..

Roots to polaczenie tego co najlepsze w thrashu, hardcore'u i brazylijskim folku..

wynik ankiety jest conajmniej dziwny i niepokojacy...
Nevermore napisał(a):wynik ankiety jest conajmniej dziwny i niepokojacy...
w dzisiejszych czasach jak widać wszystko jest możliwe. Beneath The Remains oczywiście
hyh, zaglosowalam na to co sluszne (sie domyslcie)

czyli NIE na chaos ad, nie lubie tej plyty, taka kupa.
Nevermore napisał(a):wynik ankiety jest conajmniej dziwny i niepokojacy...
Zgadza się. Skandal!