Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: New Romantic
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
To jest bardzo gitesowy temat o bardzo gitesowej muzie new romantic. True Metale omijają topic szerokim łukiem Laughing .
Moja wiedza na temat New Romantic ogranicza sie tylko do Depeche Mode, Talk Talk i Duran Duran.. Wszystkie powyzsze kapele bardzo lubie.. :]

Z zespolow metalowych, grajacych na New ROmantic'owa nute goraco polecam Farmer Boys.. Smile
New romantic - z tych wymienionych poniżej zespołów Depeche Mode lubię (ostatni "Exciter" był świetny, a niedługo nowa płytka), Duran Duran nie, Talk Talk nic mi nie mówi.
A poleciłbym ULTRAVOX, całkiem konkretny zespół (albumy "Vienna", "Lament" - na tym drugim jest pewno znany wielu z Was "Dancing with tears in my eyes"). Zaś utwór tytułowy z "Vienna" to jeden z hymnów gatunku. Ogółem, gatunek bardzo lubię, cały klimat lat 80. również ;)
tak tak Ultravox Smile
a od siebie dodam jeszcze OMD
no i synth popowe kapele tez maja troche z klimatu new romantic, tylko trzeba uwazac bo wiekszosc to smieci Smile
Ja tez lubie Ultravox,nawet z czasów z Johnem Foxxem,ale jak juz o New Romantic mowa to moim hiociorem z tamtych lat jest "Fade To Grey " zespołu Visage.NatomiasT Dureń Dureń jakis nigdy mnie nie podniecał;/
ta muzyka wprawia mnie w dobry nastroj...co tu duzo pisac:kocham Depeche Mode !!! i nie potrafir sie juz doczekac ich nowej plytki! narazie Precious wymiata! teledysk tez jest bardzo przyjemny! ladnie animowany Smile
słuchając singla nie potejrzewam aby plytka była powalająca ale mam nadzieje że sie myle
New romantic da się posłuchać, ale raczej na zasadzie żeby się pozlewać, z kilkoma wyjątkami: Duran Duran, Ultravox... natomiast 99% tej muzy(łącznie z Depesz mod) jest w większej dawce niestrawna.
depeche mode'a lubie 2 czy 3 kawalki - reszte muzyki new romantic moim zdaniem nalezy gleboko zaorac.....
Kaktus. napisał(a):słuchając singla nie potejrzewam aby plytka była powalająca ale mam nadzieje że sie myle
ponoc plyta calkowicie sie rozni od Precious czytalam na forum wypowiedz gostka ktory wygral konkurs i mial szczescie juz uslyszec nowa plyta i to wlasnie on powiedzial ze reszta plyty calkowicie rozni sie od singla i zeby nie spodziewac sie piosenek typu Precious