Jakoś nie zauważyłem tematu o tym starym, świetnym zespole. A szkoda, bo dziadki wciąż potrafią dać dobry, ostry koncert (wiem, bo sam byłem

) Co wy o tym sądzicie?
Kiedys byłem wielkim fanem,teraz już praktycvznie nie słucham.moje ulubione kawałki to OPbjazdowe Nieme Kino i Inny kraj....
Stary Perfect lubie,ale to co prezentuja na Schodach do mnei nei dociera....
Lubię czasem posłuchać; byle nie za często. Mają natomiast jeden utwór, którego nie trawię. Autobiografia, mianowicie jest przereklamowana, naciągana do granic możliwości, nie wyrabiam przy niej. Blee.
Eee tam,autobiografia wporzo jest.natomaist Kołysanka dla nieznajomej sux ;/ to jest dopiero naciagany i przereklamowany utwór :0
Flying Corpse napisał(a):Eee tam,autobiografia wporzo jest.natomaist Kołysanka dla nieznajomej sux ;/ to jest dopiero naciagany i przereklamowany utwór :0
Właściwie to przereklamowane utwory Perfectu możnaby dwoić i troić. To już taka marka, że choćby zagrali największą chałkę, to z miejsca, zostaje to okrzyknięte hitem.
Jak dla mnie, podobnie jak Maanam, Lady Pank i Republika - lata 80-te - klasyka poslkiego rocka i pozycja obowiązkowa. Natomiast po roku 1990 mogliby się rozwiązać - jak to mówił Zbyszek Hołdys "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść" - on to rozumiał, Markowski i s-ka zaś nie za bardzo i męczą się zapodajac chałę. Za to co zrobili dla posliego rocka wespół z w/w kapelami w latach 80-tych - wielki szacun.
Dla mnie Maanam i Republika to mimo wszystko wyższa półka. Perfect to wg mnie zespół mocno przereklamowany i przesadnie promowany.
No tu się nie zgodzę - w 1 polowie lat 80-tych takie kawałki jak "Lokomotywa z ogłoszenia", "Czytanka dla Janka", "Idź Precz" czy "Wyspa, Drzewo, Zamek" to klasa sama w sobie nie potrzebująca reklamy. Polecam posłuchać 1 płyty lub "UNU" - to całkiem inny Perfect niż ten ktory gra teraz...
Fakt, o tej płycie słyszałem wiele dobrego, tak jak i w ogóle o zespole za czasów Hołdysa. Należałoby się np. z "UNU" zapoznać.
To, co z twórczości Perfectu usłyszałem, a co nagrane zostało z Markowskim na wokalu do gustu za bardzo mi nie przypadło.
A ja wam powiem coś innego, lecz związane poniekąd z Perfectem, a bardziej z osobą wokalisty. Powinien on złapać swoją jebniętą córeczkę, przerzucić przez kolano i wykonać typowy ojcowski manewr wychowawczy. Po tym zabiegu powinni obydwoje odejść z show-biznesu i nie pokazywać się więcej!
Taaaaa Markowska popularna bo i tatuś sławny.
Bleh:/
Cholera załamałam się jak zaśpiewano ostatnio w Sopocie "Gdzie oni są"

Jak można tak zbeszcześcić taki zajebisty kawałek???????????????

kilka przyjemnych ballad, ale jesli zbyt dłygo ich słucham to zaczyna mnie boleć głowa...
Jeszcze 3 lata temu bardzo ich lubiłam,teraz słucham od święta i najczęściej jedną lub dwie pieśni bo potem już mnie nudzi.