Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Evanescence
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Amy napisał(a):Co sądzicie na temat Evanescence??quote]
Ujdzie w tłumie, chociaż nie przepadam za śpiewającymi babami(chyba że growlingiem)
czyzby pierwszy post nie szydzący z tegoż tru fakin mrokness darkness gotik zespołu? Big Grin
Co do dorobku zespołu, jak już Acrid wspomniał, 'My Immortal' jest jedyną ich piosenką, którą naprawde lubię.
No coż każdy ma inne gusta i giściki.Widocznie wam Evane nie przypadło do gustu ale spoko szanuje to. Ja też wszystkich zespołó nie wielbie pod niebiosa Smile
zamiast evanescence polecam cos ambitniejszego:

-Theatre of tragedy (płyte "Aegis")
-Artrosis (wszystkie polskojezyczne z "Pośród kwiatów i cieni" na czele)
-Lacrimas Profundere (wszystko oprócz "Ave end")
-Weltenbrand (syćko)

Jak sie spodoba to sie uciesze, jesli nie to trudno, mtv dalej istnieje
spróbowałem, nie przełknąłem, wypluwam ...
gRuchot napisał(a):zamiast evanescence polecam cos ambitniejszego:

-Theatre of tragedy (płyte "Aegis")
-Artrosis (wszystkie polskojezyczne z "Pośród kwiatów i cieni" na czele)
-Lacrimas Profundere (wszystko oprócz "Ave end")
-Weltenbrand (syćko)

Jak sie spodoba to sie uciesze, jesli nie to trudno, mtv dalej istnieje
Co ma Lacrimas Profundere wspólnego z Evane... ?!
-Chyba tylko wokalistę podobnego do Amy Lee :?
Ten zespół nie ma napweno nic wspólnego z Amy.Kolega chciał poprostu podsunąc fajne zespoły Big Grin
Aha, możliwe. Ale jak już podał LP, to lepiej na początek Anathemę albo Paradise Lost spróbować, bo to oni zapoczątkowali nurt, w którym działa obecnie Lacrimas Profundere
Fakt, mogłem dopisać Ana i PL, ale napisałem 4 zespoły które pierwsze mi przyszły na myśl gdy postawiłem sobie warunek napisania ambitniejszch bendów od Evanescence bez robienia kilometrowej listy, która zniechęciłaby najwytrwalszych

A teraz jak już zmuszono mnie do myślenia (nienawidze tego! Evil or Very Mad Angry ), przypomniał mi się stary dobry My Dying Bride, którego nie polecenie byłoby grzechem - oprócz pierwszych bodajże dwóch death'owych albumów polecam wszystko, z "Turn Loose The Swans" i "The Angel And The Dark River" na czele (no... polecam większość - trafiło się pare pojedyńczych przypałów)

Oprócz tego Tiamat - "Wildhoney". Jak sie spodoba, to polecam przesłuchać późniejsze albumy... i tu ciekawostka z "lekką" zmianą stylu. Albo może nawet przy przejściu z Evanescence lepiej będzie polecić te nowsze płyty Tiamat?
nieważne, w każdym razie życze słuchania prawdziwej muzyki nie napędzanej telewizją komercyjną
O tak, MDB też polecam. I radzę NIE ZACZYNAĆ od " 34. 788 % ... complete"...

PS. I jeszcze jedno- gRuchot, zajefajny avatar. Nie sądziłem, że ktokolwiek na fotum będzie kojarzył Gothicę (i to jeszcze "Night Thoughts"). Miła niespodzianka Smile
A widzisz Wink mnie za to zaskoczyło że ktoś tu kojarzy Lacrimas Profundere Wink pozdrawiam Wink
Ja również i zapraszam do mojego topicu o LP Wink
Jak do tej pory nie cieszył się jakimś bardzo dużym zainteresowaniem Evil or Very Mad
Stron: 1 2