09-18-2005, 08:15 PM
09-18-2005, 08:17 PM
Necroblood napisał(a):Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
ale jesteś mroczny i true
Jeśli koleś ma mniej niż 16 lat to wydaje mu się, bo rośnie, ale jesli jest starszy to powinien się leczyć.
09-18-2005, 08:19 PM
Tomash napisał(a):Necroblood napisał(a):Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
ale jesteś mroczny i true
Jeśli koleś ma mniej niż 16 lat to wydaje mu się, bo rośnie, ale jesli jest starszy to powinien się leczyć.
wybieram bramkę numer jeden
09-18-2005, 08:26 PM
Derwin napisał(a):według mnie ten zespół... to jakaś parodiao kurwa
śmiać mi się chce jak ich widzę
metal to muzyka która powinna siać zniszczenie, chaos, rozpierdalać mózgi ludzi którzy nie mają z nią nic wspólnego, prawdziwy metal to thrash i death metal! a to? to jest jakieś żałosne pitolenie
ktoś powie że mają klimatyczne utwory... może i mają... ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka... a to właściwie jest takie nie wiadomo co.

09-18-2005, 08:42 PM
Cytat:prawdziwy metal to thrash i death metal
A Heavy to co?? Pies:/
Ludzie to sa

09-18-2005, 09:09 PM
Cytat:ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka
Np. taki Sisters of Mercy, nie ma co!

09-18-2005, 09:12 PM
mal napisał(a):Cytat:ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka
Np. taki Sisters of Mercy, nie ma co!
Nie znasz się, przecież gothic to Nightwish

09-18-2005, 09:34 PM
Nie znasz się, przecież to była ironia.
Twój post też...
Najcięższy jest Joy Division, ludzie bierzcie póki Ian ciepły!
Twój post też...

Najcięższy jest Joy Division, ludzie bierzcie póki Ian ciepły!
09-19-2005, 12:44 PM
Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
Hmm,w gruncie rzeczy nie jest to specjalnie kontrowersyjna opinia,de facto 90% heavy metalu to skrajna wieś prezentująca podobny poziom co Modern Talking.Na palcach jednej ręki można policzyć zespoły HM z lat 80 ,ktorych muzyka wytrzymała próbę czasu.Jednak stwierdzenie to w ,,ustach" uzytkownika Derwina, nie jest warte funta kłaków z głowy jego starej , bo metalu zaczął słuchać wczoraj wieczorem kiedy mu neostradę podłączyli.Kill
09-19-2005, 05:57 PM
Necro Desecrator napisał(a):Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
Hmm,w gruncie rzeczy nie jest to specjalnie kontrowersyjna opinia,de facto 90% heavy metalu to skrajna wieś prezentująca podobny poziom co Modern Talking.Na palcach jednej ręki można policzyć zespoły HM z lat 80 ,ktorych muzyka wytrzymała próbę czasu.Jednak stwierdzenie to w ,,ustach" uzytkownika Derwina, nie jest warte funta kłaków z głowy jego starej , bo metalu zaczął słuchać wczoraj wieczorem kiedy mu neostradę podłączyli.Kill
I tu sie musze niestety zgodzić. Prawda jest taka, że tych wielkich zespołow HM, TM, które prezentowały dobry poziom np. Metallica , Manowar, Iron Maiden była naprawde tylko garstka. A co najgorsze nie ma zastępców na ich miejsce. No ale z tym Modern Talking to chyba lekka przesada

09-19-2005, 06:53 PM
Cytat:Prawda jest taka, że tych wielkich zespołow HM, TM, które prezentowały dobry poziom np. Metallica , Manowar, Iron Maiden była naprawde tylko garstka.
1.Metallica - Ja miałem na myśli zespoły ,,klasycznie" heavy metalowe a nie thrash(darujmy juz sobie dyskusje czy akurat Meta to pure thrash).Mimo to,2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
2.Ironi - IMO zaorać,w prostej lini odpowiedzialni za zbyt duzą ilosć melodii w MetalU.
3. ManOwaR - TAK,SEJTAN TAK! Heil & KIll!
Cytat:A co najgorsze nie ma zastępców na ich miejsce
W HM oprocz Lost Horizon rzeczywiscie nie ma
.
Cytat:No ale z tym Modern Talking to chyba lekka przesada![]()
Można było coś innego wymysleć, już tak nie popniżajmy tych zespołów :wink
Wolę MT od praktycznie kazdego zespołu w stylu Sonata Arctica
09-19-2005, 07:06 PM
Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.Zaraz qrva,a "Kill'em All"??
09-19-2005, 07:13 PM
Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>
09-19-2005, 07:15 PM
Scully napisał(a):bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>Anthrax- zaorac;/
09-19-2005, 07:31 PM
Scully napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>
Sorry,zapomniałem napisac ,ze chodzi mi wyłącznie o amerykanski thrash<: Testament instrumentalnie jeszcze daje radę,ale generalnie za duzo w tym melodii i oklepanej heavy metalowej konwencji +piejący wokal,przyznaje graja ambitnie i nawet z czadem, ale starsze płyty juz zostały nadszarpniete przez ząb czasu i na pewno nie brzmią dzisiaj ekstremalnie(w przeciwienstwie do Zabójcy).
Anthrax - patrz wyzej.
Sodom - ,,niemiecki" thrash to inna bajka. Niby dużo prostszy, bardziej ,,patatajowy" ,ale to własnie ta odmianna a nie amerykanska instrumentalna ekwilibrystyka, brzmi dzisiaj nadal ekstremalnie,odpowiada bezpośrednio za drugą falę blacku i posiada tego niesamowitego ,kvltowego ducha ZŁEGO metalu<:
R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.Zaraz qrva,a "Kill'em All"??
Kill'em all sie MEGAKUREWSKO zestarzałi brzmi dzisiaj cholernie pretensjonalnie i naiwnie. Jest po prostu śmieszny