Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: IRA
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Moja ulubiona polska kapela, choć dwie ostatnie płyty w porównaniu do starszych nagrań są dość słabe. Co sądzicie o tym zespole?
Kiedys fajnie grali teraz straszna kapa jak na moj spaczony gust Big Grin
Uwielbiam ich stare kawałki. Co do nowych płytek ,które wydali po latach - no cóż ,brak słów. Spadli na dno... Kiedyć ich teksty były mocniejsze, były tworzone z sensem... Nie ma co ich winić, zestarzeli się, zmienili swe poglądy na świat i spojżenie na muzykę i polską publikę. Są bardziej komercyjni, ale nadal mile słucham ich starszych kawałków('Deszcz', 'Nadzieję', 'Bierz mnie' , czy 'Jestem obcy').

pozdrawiam,
Sabelle
Mnie wkurzyli jak wystapili w Stratoswerze Mad Mad
Ira - hmmm mozna posluchac od czasu do czasu, ale jak dla mnie to dretwi sa .... Smile
kiedyś grali świetnie genialna płyta mój dom ktorą często się zasłuchiwałem a to co teraz tworzą no cóż komercha
Ja słucham IRY od jakichś 3 lat. Polubiłam ich po koncercie w Wojciechowie z okazji dni kowalstwa (głupie okoliczności ;)), wcześniej nie miałam do czynienia z ich muzyką. Też najbardziej podobają mi się stare kawałki, ale mimo wszystko czasem nachodzi mnie ochota na bardziej komercyjne utwory z ostatnich płyt. :)
Ostatnia płyta nie jest jeszcze taka zła. W porównaniu do poprzedniej, która była totalnie zjebana... Big Grin Ale "Mój Dom" był, jest i zostanie ich najlepszą płytą.
"Mój dom" to płyta jedyna w swoim rodzaju, "Tu i teraz" to też płyta... która daje się zapamiętać... może powód jet trochę inny, ale na świecie zdarzają się ludzie z różnymi gustami. IRY słucham od przypadkowej obecności w Wojciechowie 12 lipca 2003, do tej pory zdąrzyłam się zapoznać tylko z częścią ich twórczości, więc pewnie mój osąd nie jest obiektywny. U mnie w czołówce ulubionych albumów tego zespołu plasuje się fenomenalny "Mój dom", krytykowane przez wszytkich "Tu i teraz" i najświeższy "Ogień". Może nie dorosłam do takiej muzyki, ale "Rok 1993" i "Znamię" całościowo nie robią na mnie wrażenia. Owszem znajdują się na nich dobre kawałki, lecz nie tworzą z resztą spójnej całości.

De gustibus non disputandum est. Wink
Lubię...ale bez rzadnych przesadnościWink
Kawałek 'Nadzieja' jest bardzo fajny....Wink
mnie Ira nudzi..nie wiem czemu...lubie pare ich kawalkow ale to sa tylko te komercyjne...kiedys sluchalam ich jakies plyty i po paru numerach zrezygnowalam...
Sluchac moge tylko Ona Jest Ze Snu.. Denerwuje mnie maniera wokalna Gadowskiego..
Dżemik napisał(a):Sluchac moge tylko Ona Jest Ze Snu.. Denerwuje mnie maniera wokalna Gadowskiego..
A jaką on ma manierę? Rolleyes Wink
Ma chrapliwy głos, chociaż kiedyś było lepiej
Grali kiedyś na jakimś małomiejskim festynie. Totalna komercja, ale piosenki łatwo wpadają w ucho. W sumie jakby tak nie było, to nie byłaby to komercha Wink
Stron: 1 2