Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Riff wszechczasów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Van Halen - Ain't Talkin' 'Bout Love
TAK!! Big Grin
piekielna 7 SLAYER reszta sie nie liczy...

1. Angel Of Death
2. Criminally Insane
3. War Ensemble
4. Jesus Saves
5. Dead Skin Mask
6. Raining Blood
7. Seasons In The Abyss
fetus napisał(a):piekielna 7 SLAYER reszta sie nie liczy...

1. Angel Of Death
2. Criminally Insane
3. War Ensemble
4. Jesus Saves
5. Dead Skin Mask
6. Raining Blood
7. Seasons In The Abyss

Hehe podoba mi się Twój sposób postrzegania. Slayer ... i reszta się nie liczy 8)
to mnie rozpierdziela
hehe..boom Laughing
angel of death wywołuje we mnnie negatywne emocje, nie wiem ale czasem wydaje mi sie że mógłbym kogos zabić przy tej muzie... taki ze mnie świr.
Kiler?? Laughing
agresiwa
Black Sabbath :
Children of the grave
Iron Man
Paranoid
Neon Knights
Led Zeppelin :
Whole lotta love
Black Dog :
Ac/Dc :
Back in Black
Highway to hell
I mimo tego że praktycznie nie słucham slayera to
riffy z south of heaven , raining blood są mistrzami
fetus napisał(a):angel of death wywołuje we mnnie negatywne emocje, nie wiem ale czasem wydaje mi sie że mógłbym kogos zabić przy tej muzie... taki ze mnie świr.
mam analogiczne odczucia, jeszcze przy kilku kawałkach Destruction, więc to chyba zaraźliwe <;
Slayer – South Of Heaven – pierwszy riff na plycie
Ministry - Psalm 69

Napalm Death - Siege Of Power
Napalm Death - Scum
Napalm Death - Taste The Poison
Extreme Noise Terror - Being And Nothing
Extreme Noise Terror - Bullshit Propaganda

moze riffy wszechczasow to to nie sa, ale wedlug mnie troche namieszaly (przynajmniej u mnie Angry )
Czy ktos tu wspominał o wstępie do"For Whom The Bell Tolls" wiadomo kogo?To jest,kurwa ,riff wszechczasów!!
^ nie inaczej, zwłaszcza tłumiony riff od 1:17 do 1:49.
R_amze_S napisał(a):Czy ktos tu wspominał o wstępie do"For Whom The Bell Tolls" wiadomo kogo?To jest,czosnek ,riff wszechczasów!!

o tak!o dziwo, stosunkowo niedawno sie skumalem, ze jest on grany na basie. Az mi wstyd madafaka Embarrassed
Wstydz sie, wstydz...
Wiekszosc riffow spod reki Tonyego Iommy z Paranoid, "Iron Man" i "Sabbath Bloody Sabbath" na przedzie

Ironi tez maja kilka ciekawych riffow, aczkolwiek nie opieraja sie na nich tak jak chociazby Black Sabbath

Metallica - "Master of Puppets" [do zwrotki jest zajebiscie, w trakcie zwrotki klaniam sie Jaymzowi, ja mam problemy z wyrabianiem tego bez spiewania, a on spiewa i nawala zwrotke - peace man!], "Seek'n'Destroy", wspomniane "For Whom The Bells Tolls" [wogule cala piosenka, ale wkurwia[l] mnie tez zrabany przester u Jasona, Cliff to gral najlepiej, chociaz teraz Rob tez nie jest zly], "Fight Fire With Fire"

Angry
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11