Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Punk - brytyjski czy amerykański, może... polski?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jak myślicie, czy lepszy jest punk z Ameryki czy z UK? A może z polski? Big Grin
Uważam, że nie powinno się dzielić muzyki w ten sposób, bo w każdym kraju znajdzie się zarówno coś dobrego, jak i pełno kiczu. Zagłosowałbym na polski, ale ja ogólnie słucham mało punku, więc nie wiem, czy powinienem się tu wypowiadać Tongue
Hmm... Trudne pytanie. Słucham sporo polskiego punka, ale brytyjski też jest zajebisty. Sex Pistols... Laughing No nic. Zagłosuję na ten brytyjski Smile
Amerykańskiego słucham najmniej, brytyjski z pod znaku The Clash uwielbiam, ale najwięcej słucham punku polskiego, więc taki jest mój wybór.
amerykanski.... jak nic Big Grin
A tak btw, w ankiecie pominięta została scena czesko-słowacka ;D, to błąd ;D. Tam jest z tego, co słyszałem dużo ciekawych zespołów.
Punk niemiecki jest jeszcze dobry. Powiem tak lubie Punk Angielski i Polski, Amerykanskiego Pop Punku nie trawie
Nie chodzi mi o pop punk z USA, tylko o np. Dead Kennedys czy The Ramones.
Teraz Polska Tongue
Oczywiście że najlepszy Punk jest w UK :!: :!: :!:
Widze, że niktóre osoby starają się być 'na maxa punkowcami' co to nie słuchają nic poza 'starym, dobrym punkiem', a to jest moim zdaniem błąd. Czy powodem do wstydu ma być to, że lubie amerykański punk? A skąd niby jest Bad Religion czy Rancid? Chyba jedną z idei punku jest to, żeby robić to co się chce nie iść za modą i wyrażać swoje zdanie nawet jeżeli innym to nie pasuje, a tu na forum coniektórzy próbują uznawać się za expertów w tej dziedzinie (nie mówie o wszystkich ale wypowiedzi typu 'amerykański pop punk'- nie uogólniajmy). :!:
scena US wytworzyla Anti-Flag - i to mi wystarczy zeby oddac na nich glos ;P
chyba amerykanski bo znam najwiecej zespolow Laughing
Tim napisał(a):Widze, że niktóre osoby starają się być 'na maxa punkowcami' co to nie słuchają nic poza 'starym, dobrym punkiem', a to jest moim zdaniem błąd
Nie. Mnie się po prostu podoba 'stary dobry punk'. Ja go po prostu słucham. Nie mam w sobie praktycznie nic z punka, więc nie staram się szpanować jakich to ja super zespołów nie słucham. Nowy punk mi nie pasuje, ale nie dlatego, że jest hmm... kiczowaty niekiedy. Nie podoba mi się i tyle. Chociaż są wyjątki Smile
Ja głosowałem na UK ale równie dobrze mógłbym na oddać głos na Polskę.
Stron: 1 2