07-14-2005, 12:05 PM
07-14-2005, 03:41 PM
Mam do tego zespołu ogromny sentyment... Byli jedną z moich najwcześniejszych fascynacji. Zaczęło się od tego, że usłyszałem "California uber alles". Kawałek powalił mnie na kolana, puszczałem go sobie na okrągło. Później zdobyłem wszystkie możliwe nagrania i katowałem do oporu.
Najbardziej lubię "Fresh fruit for rotting vegetables" oraz "Give convience or give me death". W odpowiednich dawkach odpowiada mi totalnie odjazdowy klimat "Frankenchrist". Nie przekonałem się za to nigdy do "Plastic surgery disasters", ani do "In god we trust inc."
Podoba mi się, że dają czadu, a zarazem mają w sobie coś podpadającego pod psychodelę (w luźnym tego słowa znaczeniu). Biafra tworzył jedyną w swoim rodzaju atmosferę- swoimi pojechanymi tekstami i głosem, hmmm... szaleńca? No i ta gitara...
Ostatnio rzadziej słucham, ale wielki respekt dla Kennedysów. Jakbym się z nimi nie zetknął, to nie zetknąłbym się z dobrą muzyką.
Najbardziej lubię "Fresh fruit for rotting vegetables" oraz "Give convience or give me death". W odpowiednich dawkach odpowiada mi totalnie odjazdowy klimat "Frankenchrist". Nie przekonałem się za to nigdy do "Plastic surgery disasters", ani do "In god we trust inc."
Podoba mi się, że dają czadu, a zarazem mają w sobie coś podpadającego pod psychodelę (w luźnym tego słowa znaczeniu). Biafra tworzył jedyną w swoim rodzaju atmosferę- swoimi pojechanymi tekstami i głosem, hmmm... szaleńca? No i ta gitara...
Ostatnio rzadziej słucham, ale wielki respekt dla Kennedysów. Jakbym się z nimi nie zetknął, to nie zetknąłbym się z dobrą muzyką.
07-17-2005, 11:40 PM
Fuck governator Gerry Brown.
Nazi Punks Fuck Off!
Dead Kennedys wymiatają, od tego punkuwki-avrilówki powinny zaczynać, to może byłoby ich nieco mniej.
Nazi Punks Fuck Off!
Dead Kennedys wymiatają, od tego punkuwki-avrilówki powinny zaczynać, to może byłoby ich nieco mniej.
08-12-2005, 07:38 PM
Wstyd sie przyznać ,ale tego nie słyszałem
hmm.... ale po waszych komentarzach widze że watro bliżej zainteresować sie tą kapelą

hmm.... ale po waszych komentarzach widze że watro bliżej zainteresować sie tą kapelą

09-01-2005, 04:45 PM
rootfl napisał(a):Wstyd sie przyznać ,ale tego nie słyszałemNo raczej powinienes.![]()
09-01-2005, 04:50 PM
Yoooyyyy ja uwielbiam ich nawet xD
California uber alles 8)
California uber alles 8)
09-04-2005, 05:25 PM
Bo i jak nie wielbic geniuszy?
Dead Kennedys rzadza!!! ( kurde i znowu klawiatura nie stawia polskich)...
Dead Kennedys rzadza!!! ( kurde i znowu klawiatura nie stawia polskich)...
11-13-2005, 01:17 PM
Zdecydowanie genialny zespół. Niektórych wybitnie denerwuje wokal Biafry, a ja go wręcz uwielbiam 

12-14-2005, 02:36 PM
Blackfox, piękny avatar Musisz być bardzo zbuntowana....
12-14-2005, 03:02 PM
No pewnie. W końcu ktoś zauważył mój bÓnt. Chodze, piję tanie wino, rozwalam śmietniki i zrywam naszywki pozerom. A w ogóle to powinieneś napisać Blackfox77
03-23-2006, 10:42 AM
Dead Kennedys - wspaniałe 
NAZI PUNKS FUCK OFF!!!

NAZI PUNKS FUCK OFF!!!
03-18-2007, 02:25 PM
Blackfox napisał(a):Zdecydowanie genialny zespół. Niektórych wybitnie denerwuje wokal Biafry, a ja go wręcz uwielbiam
No vibrato na okrągło

03-18-2007, 04:14 PM
A ja wole Bedtime For Democracy i Frankenchrist.