Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Cynic
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Ostatnio mialem okazje zapoznac sie z niestety jedyna plyta tego zespolu.Grali techniczy thrash/death z nalecialosciami jazzu.Poziom muzykow powala,zwlaszcza perkusisty ktory jest jednym z lepszych fachowcow w swojej kategorii.

Dodam jeszcze,ze muzycy udzielali sie plytach takich kapel jak Death czy Atheist.

Co sadzicie??
No ba, pieprzona klasyka.Sklad kapeli to sami wyjadacze.Mam oczywiscie ich albumik-"Focus".Death metal, do tego jazz i fusion.Jezeli ktos lubi klimaty Atheist,nowszych dokonan Pestilence czy projektu Patricka Mameli-C 187, powinien lykac material w ciemno.
Warto sie tez zapoznac z ich demowkami, wtedy grali 100% death metal, czy z demowka kapeli Portal(czesc skladu Cynic), muza bardzo podobna, wiecej damskich wokali.
Nie przepadam.
Nevermore napisał(a):Nie przepadam.

Uuuu,niemile mnie zaskoczyłeś....

(nie ironizuję)
Mówi się trudno, a Cynic-ani ziębi ani grzeje, nie wchodzi mi ta płyta(ale Atheist uwielbiam-dla mnie kilka klas lepsze od Cynic)
BTW jesli komus pasuje Cynic niech obczai ten polski projekt

www.dreamsystem.foreshadow.info
jako prymitywny metalowiec za chuja nie przekonam się do tego typu projektów
Mam takie małe pytanie - dlaczego wydali tylko jeden album i się rozpadli ? 8)
Korzystaj z Google ... Mad

KLIK
KISIEL napisał(a):Mam takie małe pytanie - dlaczego wydali tylko jeden album i się rozpadli ? 8)

Nie chceli sie sprzedac.
Muzyka swietna, ale generalnie oprocz Cynic i Atheist , Coprofago i Acrimony nie znalalzem wiecej kapel grajacych jazz-metal...moze ktos cos zna? Tyle, zeby "jazz" byl w miare widoczny ;P
Według mnie słowo "jazz" jest tu troszkę przesadzonę... nie ma tworów co grają jazz-metal Tongue - jak jest ambitnie, złożenie to od razu "jazz" (nawet jak wpływy są wyczuwalne)? Zazwyczaj jest to i tak metal + to "coś" co niektórzy jazzem nazywają. Jakby tak rozumować to grupy można wymieniać na pęczki, np. prog-metalowe Degree Absolute (świetne) + 75% progresywno metalowej sceny.
MaFFej napisał(a):Jakby tak rozumować to grupy można wymieniać na pęczki, np. prog-metalowe Degree Absolute (świetne) + 75% progresywno metalowej sceny.

No wlasnie o to chodzi.Prog rock to inaczej jazz-rock.
No jest takie określenie "fusion" - ale to też uogólnienie...
Stron: 1 2