12-24-2005, 11:58 AM
12-31-2005, 01:24 AM
Ale co chłam? Lacuna czy Tristania? Bo tu się już taki OT i takie pomieszanie z poplątaniem narobiło, że trudno cokoliwek zrozumiec 

12-31-2005, 11:39 AM
Ymir napisał(a):Ale co chłam? Lacuna czy Tristania? Bo tu się już taki OT i takie pomieszanie z poplątaniem narobiło, że trudno cokoliwek zrozumiec
lacuna chłam

w tristanię się nie wsłuchiwałam, bo nie mam płyt, niestety

12-31-2005, 06:28 PM
No, masz szczęscie kobieto, że o Lacune Ci chodziło
Bo jakbyś mi tu Tristanię sprofanowała to był bym zły...
A jeżeli chodzi o tą całą Lacunę, to co onzacza ich nazwa - "LACUNA COIL"? Takie ot pytanko mnie ostatnio nurtuje...

A jeżeli chodzi o tą całą Lacunę, to co onzacza ich nazwa - "LACUNA COIL"? Takie ot pytanko mnie ostatnio nurtuje...
12-31-2005, 07:40 PM
Ymir napisał(a):No, masz szczęscie kobieto, że o Lacune Ci chodziłoBo jakbyś mi tu Tristanię sprofanowała to był bym zły...
![]()
Coil:
I Zwijać, skręcać
II zwój (np. liny), krąg
Lacuna - nie wiadomo, pewnie jakiś rodzaj wścieklizny
w każdym bądź razie, jak ich słyszę, to mnie coiluje z żałości, że coś takiego stworzyć można, a co gorsze, rozpowszechniać pod szyldem ostrej muzyki... asż dostaję tej lacuny

12-31-2005, 11:00 PM
SZCZERZE??? nie przepadam za ta kapelą ale kawałek "Humane" jest okey 

01-28-2006, 10:09 PM
Nie powala na kolana...Lubie moze dwa kawałki...
02-04-2006, 08:02 PM
Monia napisał(a):tyle to sam wiedziałem, ale dzięki za szczere chęciYmir napisał(a):No, masz szczęscie kobieto, że o Lacune Ci chodziłoBo jakbyś mi tu Tristanię sprofanowała to był bym zły...
![]()
Coil:
I Zwijać, skręcać
II zwój (np. liny), krąg
Lacuna - nie wiadomo, pewnie jakiś rodzaj wścieklizny

Cytat:w każdym bądź razie, jak ich słyszę, to mnie coiluje z żałościhehe, spoko neologizm

Arion
05-31-2006, 10:55 PM
mówcie co chcecie, mi jak najbardziej zdarza się wrzucać Lacunę na muzyczny ruszt i choć może rzeczywiście nie są niczym nowym, przełomowym, czy też szczególnie wartościowym w swojej kategorii, nadal potrafią wprowadzić mnie w osobliwy nastrój i wywołać pewne uczucia, zabrać kawałek chwili tylko dla siebie. a to dla mnie jeden z naczelnych punktów, które powinna spełniać muzyka, by warta była poświęcanemu jej czasowi i zaangażowaniu.
06-01-2006, 09:43 AM
Mnie tam nie porywa... komercyjny pseudo-gotycki rock ze słabym wokalem, przyprawiony brakiem pomysłów na kompozycje. No i... bez urazy drogie Panie, ale jak dla mnie to troszkę zbytnio taki 'babski' zespół, że się tak wyrażę
.

06-02-2006, 04:50 PM
A ja bardzo lubię
Nowa płytka jest świetna. I fajny cover Depeche Mode zrobili. 'Enjoy the silence' konkretnie. Jakby ktoś chciał posłuchać wałka to wrzucę na serwerek i wkleję linka 

06-02-2006, 05:29 PM
cóz... nie widze wielkiego podobieństwa do innych gotyckich zespołów. jak tego nie słuchacie, to dziwne, zebyście o tym wiedzieli. to tak, jakbym powiedziała, ze metallica i megadeth to to samo, bo i to i to to trash.
08-23-2006, 03:42 PM
LC lubię posłuchać, chociaż na niektórych stronach recenzenci po nich jadą..
Kryśka fajna jest, ale wolę Amy
Kryśka fajna jest, ale wolę Amy

01-19-2007, 09:24 PM
Ymir napisał(a):No, masz szczęscie kobieto, że o Lacune Ci chodziłoBo jakbyś mi tu Tristanię sprofanowała to był bym zły...
![]()
empty spiral czyli pusta spirala lub coś w tym stylu
01-31-2007, 11:28 PM
Dla mnnie beznadziejny zespół, chociaż miło mi się kojarzy nazwa, z cudownym This Imortal Coil