Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Pearl Jam
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Pierwsza płyta "TEN" to majstersztyk. Potem każda następna coraz słabsza - chlopaki stwierdzili iż nie będą grać "komercyjnej i łatwej muzy" i poszli w swoją drogę - moim zdaniem ślepa uliczkę. A najbardziej mnie zapienili tym że od pewnego momentu nie kręcili prawie wcale teledysków, gdyż to jest "komercyjne" - Co do vh...a z milionami fanów na całym świecie dla których to niezła gratka zobaczyć ich w TV ? Zlewając tych którzy słuchali ich "bo byli na fali", "bo są gwiazdami" " bo są na okładkach gazet" - zlali również tych którzy ich kochali - w tym mnie. Przez pewien czas grali koncerty pod inna nazwą , po to by tylko wtajemniczeni mogli ich zobaczyć i po to by uniknąć zbędnej gawiedzi - przypadkowych oglądaczy. Moim zdaniem to przegięcie w drugą stronę od komercji - i tak źle i tak nie dobrze - mimo iz lubię ich muzyke uważam ich za snobów i basta Smile
Mój, zdecydowanie, ulubiony zespół. Takie utwory jak Alive, Last Kiss, Animal czy Jeremy, nigdy mi się nie znudzą. BTW: kto był na ich koncercie w Katowicach? (2001)
warsadal napisał(a):Mój, zdecydowanie, ulubiony zespół. Takie utwory jak Alive, Last Kiss, Animal czy Jeremy, nigdy mi się nie znudzą. BTW: kto był na ich koncercie w Katowicach? (2001)
...do tej pory bilecik trzymam w portfeliku Wink
Sabelle napisał(a):
warsadal napisał(a):Mój, zdecydowanie, ulubiony zespół. Takie utwory jak Alive, Last Kiss, Animal czy Jeremy, nigdy mi się nie znudzą. BTW: kto był na ich koncercie w Katowicach? (2001)
...do tej pory bilecik trzymam w portfeliku :wink:
Mój niedotrwał nawet do końca koncertu ;)
^ eee tam, fora o jednym zespole są nudne w pyte Wink
warsadal napisał(a):^ eee tam, fora o jednym zespole są nudne w pyte Wink

to forum nie jest tylko o pj, ono jest ogolnie o grunge`u ale tez i o innej muzyce z grunge`em nie zwiazanej
Cytat:http://muzyka.onet.pl/mr,1249723,wiadomosci.html
Cholera, musze to mieć, ale nie ze względu na Pearl Jam(chociaż jest to moj ulubiony zespol grung'owy) tylko na to, że jest cover Elvis'a zagrany z Plant'em.

A sam zespól naprawde niezły. Napewno mają jeden z najciekawszych wokali. Intrumentalnie też niczego sobie. Ulubione plytki to "Ten", "No Code" oraz niedoceniane "Riot Act". Nawet na koncercie w Katowicach udało mi się być. Bardzo mi sie podobało, aczkolwiek mysle, że mogli dac z siebie wiecej.

pozdrawiam
'Gone' slyszalam juz wczesniej i jest to dosc przecietny utwor. Ani dobry, ani zly, nie powala poprostu.

A tak w ogole to polecam koncert z '92 roku.
Zajebisty, pelny energii, cudowny... Vedder i reszta dali z siebie wszystko. Mlodzi byli jeszcze ;D Koncert mozna sciagnac TUTAJ
Klikamy na 'Downloand music video here', plik zajmuje 180 mb i naprawde WARTO
http://video.google.com/videoplay?docid=...arl+jam%22

Macie tutaj pierwsze wykonanie na żywo "Fool In The Rain" (Led Zeppelin) Planta i Pearl Jam'u. Moze jakosc nie zachwyca ale jako ciekawostka.
Ciekawe jaka będzie ta nowa płyta... Mam nadzieję, że będzie lepiej niż na "Riot Act".
Vedder ukradł mi głos... Big Grin hehe żartuje. Pearl Jam jest spoko
Stron: 1 2 3 4